PS-voorzitter Paul Magnette toont hier wel twee vingers, maar hij noemt drie grote prioriteiten waarin geïnvesteerd moet worden: veiligheid, gezondheidszorg en lonen.
Volledig scherm
PREMIUM
PS-voorzitter Paul Magnette toont hier wel twee vingers, maar hij noemt drie grote prioriteiten waarin geïnvesteerd moet worden: veiligheid, gezondheidszorg en lonen. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

INTERVIEW. Magnette doorprikt zoete dromen van De Wever: “Er komt geen staatshervorming. Onmogelijk”

Opgejaagd door de PVDA of niet, PS-voorzitter Paul Magnette (52) doorprikt de dromen van N-VA-voorzitter Bart De Wever. “De begroting? Die gaan we niet in sneltempo aanpakken. Harde besparingen? Niet met de socialisten! Een staatshervorming? Onmogelijk.” Nu de verkiezingen dichterbij komen, legt politiek journalist Isolde Van Den Eynde hem het vuur aan de schenen: “U haalt nog maar 15% in Brussel en 20% in Wallonië. Uw partij kalft af. Maakt u zich zorgen?”

112 reacties

  • Rik Steurbaut

    4 dagen geleden
    Wat Magnette in de pers verklaart staat haaks op wat hij weet dat nodig zal zijn om een deftige regering te kunnen vormen en dan zal hij willens nillens of NVA aan boord moeten halen wat betekent dat er wel een staatshervorming zal komen of hij zal in zee moeten gaan met PVDA en ik denk dat dat nog veel gevoeliger ligt in Wallonië dan het eerste. In alle andere gevallen kan hij bijna nooit aan een meerderheid geraken. Dus verklaringen in de pers toch met een korreltje zout nemen.
  • liliane bervoet

    4 dagen geleden
    Het wordt voor Magnette buigen of barsten , meer zal er niet opzitten .
  • Gino Denil

    1 week geleden
    De vergelijking met zwitserland wordt steeds weer gemaakt en houdt geen steek, Wim Van de wiele. In Zwitserland is de macht sterk gedecentraliseerd in een hoge mate van zelfbestuur bij veel kleine kantons. Voor nationale vraagstukken is er soms een referendum. En tussen rijke en arme kantons zijn er miljardentransfers waar men geen probleem mee heeft. Dat staat haaks op wat de N-VA en De Wever voor ogen heeft.
  • liliane bervoet

    1 week geleden
    Magnett is toch geen idioot , hij moet toch ook begrijpen dat het zo niet verder kan . Hij komt steeds met een dreigement als NVA zou samen gaan met VB , ja wat dan ? Dat zou kunnen gebeuren ( zou ) . Magnett moet toch ook begrijpen dat het voor het land de doodsteek zou zijn .
  • Wim Van de wiele

    1 week geleden
    De politieke cultuur kan perfect werken, zie deze in Zwitserland waar het land is opgedeeld in kantons, die elk hun regio besturen