Nieuwsfeed

Amazon treft schikking met EU over gebruik gegevens

14:24 De e-commercereus Amazon ontsnapt aan een forse Europese boete. Het bedrijf treft een schikking over het gebruik van de gegevens van zijn klanten.

Krantenkoppen in België

Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern kondigt onverwachts haar vertrek aan

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft vandaag onverwachts haar vertrek aangekondigd. Ardern zegt “niet meer voldoende brandstof in de tank te hebben zitten” om haar termijn af te maken. Haar laatste dag als premier is 7 februari en het land zal op 14 oktober opnieuw naar de stembus gaan. Wie de populaire premier en Labourleidster opvolgt is nog niet bekend.

Lees meer »

Nu Achelbier geen trappist meer zal zijn: proeft een abdijbier anders? En wat is het verschil?

De Achelse Kluis, bestaande uit Sint-benedictusabdij van Hamont-Achel als de trappistbrouwerij Achel, wordt verkocht aan Kempische ondernemer Jan Tormans. Dit luidt het officiële einde in van het trappistbier Achel. Wat verandert dit concreet voor het bier en zijn smaak? En zullen er nog trappistbieren verdwijnen? Biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. “Bij trappist is winst niet het doel, wel kwaliteit en

Lees meer »

Tienerjongen in elkaar geslagen aan Spectrumcollege in Beringen

Er zijn beelden opgedoken van een leerling van het Spectrumcollege in Beringen die door een aantal medeleerlingen wordt aangevallen en tegen de grond gewerkt wordt. Volgens de directie dateren de beelden van 20 januari en circuleerden ze kort na het incident even op sociale media, maar verdwenen ze later weer van het net. Vandaag duiken ze echter weer op, ditmaal

Lees meer »

Oude graftombe opgegraven in Egyptische stad Luxor: “Mogelijk van prinses of koningin die 3.500 jaar geleden leefde”

In de Zuid-Egyptische stad Luxor hebben archeologen een oude graftombe opgegraven. Eerste analyses zouden aantonen dat de tombe dateert uit de achttiende dynastie van het oude Egypte, een periode die liep van 1550 voor Christus tot 1292 voor Christus, 3.500 jaar geleden. “Die periode wordt beschouwd als de meest welvarende van het oude Egypte”, aldus Mostafa Waziri, secretaris-generaal van de

Lees meer »

Alec Baldwin wordt niet vervolgd voor schieten op regisseur

De acteur Alec Baldwin wordt niet vervolgd voor het beschieten van regisseur Joel Souza op de set van de film Rust, melden verscheidene Amerikaanse en Britse media. Donderdag werd bekend dat Baldwin wel wordt vervolgd voor het neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins, die later aan haar verwondingen overleed.

Lees meer »

Na familiedrama: criminaliteit onder bejaarden neemt toe. “Jachtgeweer is meest gebruikte wapen bij moord onder ouderen”

Een 84-jarige man schoot zondag in Roeselare zijn 75-jarige vrouw dood. Begin mei vorig jaar werd in Waregem een 92-jarige opgepakt als verdachte van de moord op zijn 87-jarige vrouw, nadat een week eerder in Keerbergen exact hetzelfde gebeurde: daar was de verdachte 70 en het slachtoffer 73. “Criminaliteit onder bejaarden is toegenomen”, aldus geriater De Cock (74).

Lees meer »

Noodweer in Californië houdt aan en het ergste moet nog komen: Montecito, de thuis van Oprah Winfrey en prins Harry, wordt geëvacueerd 

De gemeenschap van Montecito, woonplaats van beroemdheden als Oprah Winfrey en de Britse prins Harry, wordt geëvacueerd. Amerikaanse weervoorspellers verwachten dat Santa Barbara in Californië deze week getroffen zal worden door meerdere cyclonen of stormen. Het noodweer houdt al tien dagen aan. "Daag het lot niet uit", luidt de dwingende oproep van de gouverneur aan de inwoners.

Lees meer »