Nieuwsfeed

Amerika maakt zich op voor koudste kerst in bijna 40 jaar

In ons land is het na een koudeprik weer zacht voor de tijd van het jaar, maar in de Verenigde Staten maken ze zich op voor een van de koudste kerstdagen ooit. Grote delen van het land krijgen te maken met een heftige uitbraak van arctische kou.

Krantenkoppen in België

Dirks (50) seksleven lijdt onder zijn ene afknapper. “Ik vind grote schaamlippen lastiger dan een imperfect gebit”

Dirk (50) kan moeilijk intiem zijn met een vrouw als zij niet beschikt over de ‘perfecte’ vulva: kleine schaamlippen en géén verkleuring, alsjeblieft. “Anders mis ik overgave in bed. En zo lopen, tot mijn spijt, mijn relaties stuk.” Hij wil zich die onrealistische eisen afleren. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies en vertelt hoe je van seks geniet zónder storende gedachten

Lees meer »

KOERS KORT. Voorjaarsprogramma De Lie krijgt vorm – Drie 16-jarigen mee op stage met Soudal-Quick.Step

Het voorjaarsprogramma van Arnaud De Lie (20) krijgt vorm. De eerste koers van het Waalse goudhaantje van Lotto-DSTNY in België wordt Kuurne-Brussel-Kuurne op 26 februari, maar hij begint zijn seizoen al op 22 januari in de nieuwe eendagskoers Clàssica Valenciana. Nadien rijdt hij de GP Marseillaise (29/1) en Ster van Bessèges (1/2 – 5/2) in Frankrijk om vervolgens weer terug

Lees meer »

‘Adoptiestop om te vermijden dat konijnen in de pot belanden’

Dierenopvangcentrum Socio vzw in Deurne heeft een tijdelijke adoptiestop ingevoerd voor konijnen en gevogelte. Voorzitter Henri Vandenbossche wil zo vermijden dat de diertjes als feestmaaltijd worden opgediend. ‘Er is tijdens de feestdagen vooral vraag naar dikke konijnen’, zegt hij. ‘We vangen de dieren liever langer op dan ze in de kookpot te zien belanden.’

Lees meer »

Vastgoedmarkt begint af te koelen: ontdek hoeveel een huis of appartement in jouw gemeente gemiddeld kost

De vastgoedmarkt begint stilaan af te koelen. Dat blijkt uit de meest recente Notarisbarometer van Notaris.be, de federatie van de notarissen. "Op jaarbasis zijn de prijzen blijven stijgen in 2022, maar in vergelijking met de inflatie zijn de prijzen eigenlijk gedaald", zegt Bart Van Opstal van Notaris.be aan VRT NWS. Huizen zijn gemiddeld genomen het duurst in Sint-Martens-Latem.

Lees meer »

Het onderhoud van je gasketel: wettelijk verplicht, maar zoveel bespaar je er ook mee op je energiefactuur

Het onderhoud van de verwarmingsketel is wettelijk verplicht omwille van veiligheidsredenen. Bij een centraal stooktoestel op aardgas, butaan en propaan moet die revisie tweejaarlijks plaatsvinden; bij toestellen op stookolie, hout, pellets of steenkool zelfs jaarlijks. Maar je haalt er ook zelf voordeel uit, aangezien het je energiefactuur indijkt. Mijnenergie.be legt de cijfers op tafel.

Lees meer »

Vandaag is officieel de dag dat je goede voornemens alweer sneuvelen, tenzij je geluk hebt met je genen

Je ging stoppen met roken. Minder vlees eten. Meer bewegen. Helaas, het is vandaag Quitter’s Day: de dag waarop al die voornemens geruisloos weer worden afgevoerd. Niet je eigen schuld, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken. “Zelfcontrole is zoiets als intelligentie: niet iedereen heeft er evenveel van meegekregen. Je kunt pech hebben met je genen.” Toch zijn er trucjes

Lees meer »

Officieel: Roberto Martinez (49) ruilt België voor Portugal en tekent contract tot WK 2026: “Ik zal met Ronaldo praten, hij verdient respect”

Portugal heeft Roberto Martinez voorgesteld als bondscoach in navolging van Fernando Gomez. De Spanjaard tekent een contract tot het WK 2026. Op 31 december kwam na 6,5 jaar een einde aan zijn samenwerking met de Belgische voetbalbond. Club Brugge polste ook even Martinez, maar die liet toen weten dat hij in het buitenland aan de slag wilde.

Lees meer »

Proefproject met stiltewagons van start bij NMBS

Spoorwegmaatschappij NMBS start met een proefproject rond stiltewagons. De test loopt tot 31 mei, zo meldt de NMBS dinsdag via haar website. In eerste instantie zal er een stiltezone terug te vinden zijn op de treinen tussen Eupen en Oostende en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Lees meer »