Nieuwsfeed

Amerikaans leger neemt zes IS-strijders gevangen in Syrië

Het Amerikaanse leger heeft naar eigen zeggen zes strijders van terreurmilitie IS gevangengenomen bij aanvallen in het oosten van Syrië. Onder hen is ook een hooggeplaatste functionaris van IS die betrokken was bij de planning en uitvoering van aanslagen, zegt het centraal Amerikaans commando in Tampa.

Krantenkoppen in België

Gasprijzen zullen nog jaren onstabiel blijven, voorspelt Qatar

De aardgasmarkten kunnen de komende jaren nog op hun grondvesten schudden omdat er nog steeds te weinig aanbod is om aan de stijgende vraag te voldoen. Dat zegt Saad al-Kaabi, de minister van Energie van Qatar. “We brengen veel gas op de markt, maar het is niet voldoende”, zei hij op een conferentie in het emiraat Abu Dhabi.

Lees meer »

“Wat die drugsmaffia met me van plan was, da’s iets uit een film he”: havenarbeider getuigt over poging tot ontvoering

De foltertuigen stonden al klaar waarmee de drugsmaffia havenarbeider Pedro (*) duidelijk wilde maken dat hij geen andere keuze had dan voor hen te werken. Zijn ontvoering mislukte, het slachtoffer kon aan zijn belagers ontsnappen. Die kregen woensdag van de Antwerpse rechter tot vijf jaar cel. “Met zo’n lichte straf maak je van België gewoon een land waar de drugsmaffia

Lees meer »