Nieuwsfeed

Artsen Zonder Grenzen houdt vaccinatieweek voor asielzoekers in Brussel

Artsen Zonder Grenzen dient asielzoekers op verschillende plaatsen de hele week lang vaccinaties toe tegen difterie. Het gaat met name om vluchtelingen die buiten het opvangnetwerk van Fedasil vallen door het plaatstekort.

Krantenkoppen in België

Op retraite in een klooster en geridderd door de Queen: zo gaat het nog met Hyacinth Bucket uit ‘Schone Schijn’

De laatste aflevering van ‘Schone Schijn’ – zoals ‘Keeping Up Appearances’ bij ons heet – werd 37 jaar geleden ingeblikt, maar de herhalingen blijven wereldwijd een ruim publiek trekken. Volgens ‘Dag Allemaal’ is het de best verkochte BBC-reeks ooit, niet het minst dankzij de onvergetelijke acteerprestatie van Patricia Routledge (93) als de snobistische Hyacinth Buck… pardon, Bouquet. “Ik wil helemaal

Lees meer »

In corruptieschandaal genoemde Tarabella: “Vermoeden van onschuld wordt met voeten getreden”

Europees Parlementslid Marc Tarabella, die genoemd wordt in het corruptieschandaal Qatargate en woensdag uit de PS en de Europese S&D-fractie werd gezet, richt zich donderdag in een brief tot de parlementscommissie die zich moet buigen over de vraag om zijn immuniteit op te heffen. Hij betreurt dat zijn vermoeden van onschuld niet lijkt te worden gerespecteerd en schreeuwt zijn onschuld

Lees meer »

Extinction Rebellion kaapt 400 reclameposters en hekelt “valse reclame” van Toyota en BMW

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben samen met activisten van Subvertisers International en Brandalism meer dan 400 reclameborden en posters in bushokjes gekaapt in Brussel, Parijs, Londen, Berlijn en andere Europese steden. Zo willen ze “de valse reclame en het agressief lobbyen door Toyota en BMW” aan de kaak stellen. Dat meldt Extinction Rebellion in een persbericht. In Brussel werden

Lees meer »

Londen levert tanks aan Oekraïne en verhoogt zo druk op Duitsland: “Wellicht zal Duitsland met ruggensteun van VS de Rubicon oversteken”

Na Polen wil ook het Verenigd Koninkrijk tanks leveren aan Oekraïne. Londen verhoogt daarmee de druk op Duitsland om ook tanks vrij te geven. Vrijdag komen Westerse landen samen in het Duitse Ramstein om verdere steun aan Kiev te bespreken. “Je zal Rusland op het slagveld moeten domineren wil je ze aan de onderhandelingstafel krijgen”, zegt oud-commandant Mart de Kruif.

Lees meer »

PORTRET. Joseph Paintsil, de Genkse snelheidstrein die sprint tegen 37 kilometer per uur, zangtalent en tweelingzus met (bijna) identieke naam heeft

Zijn lancering door Abakar Sylla verdrong zijn uitstekende prestatie in de topper tegen Club Brugge wat naar de achtergrond. Joseph Paintsil (24), winger van Racing Genk, kan intussen toch al straffe cijfers voorleggen: zes goals en zeven assists. Wie is deze Ghanese snelheidstrein? Een portret van de man die na een verrassende niet-selectie voor het WK met Ghana afgelopen winter

Lees meer »

Oudste persoon ter wereld overleden op 118-jarige leeftijd

In Toulon, een stadje in het zuiden van Frankrijk, is de oudste persoon ter wereld overleden. Lucile Randon, beter gekend als zuster André, liet vanmorgen het leven tijdens haar slaap op 118-jarige leeftijd. Ze leefde als zuster in het bejaardentehuis Sainte-Catherine-Labouré aan de rand van de kuststad.

Lees meer »

Beelden tonen hoe laagvliegende Oekraïense gevechtshelikopters tientallen ongeleide raketten afvuren

Oekraïense gevechtshelikopters worden regelmatig gefilmd terwijl ze op lage hoogte ongeleide raketten afvuren. Het mag er dan ongecoördineerd uitzien, er zit wel degelijk een tactiek achter de rakettenregen. De goedkope raketten bestrijken een groot gebied waar vijanden zich mogelijk verbergen en zouden ook een psychologisch effect op de Russische troepen hebben. De tientallen raketten moeten angst inboezemen en de vijandelijke

Lees meer »

De aanslag die een onschuldig meisje het leven kostte, was wellicht gericht tegen haar ooms. Wie is de beruchte drugsfamilie El B.?

De schietpartij van maandagavond in Merksem heeft drugsbaron Othman El B. en zijn broer Younes figuurlijk in het hart getroffen. De kogels die op de woning in de Nieuwdreef gevuurd werden, kostten het leven aan hun nichtje van 11 jaar. De familie El B. wordt al jaren gezien als een belangrijke speler in het Antwerpse drugsmilieu. “De rijkste drugsfamilie in

Lees meer »

TUI opent hotelportaal

18:57 Het reisconcern TUI wil de komende maanden een nieuw hotelplatform uitrollen in Scandinavië. Er is nog geen exacte timing voor de lancering in België.

Lees meer »

Hoezo, België heeft geen tanks? Freddy heeft 400 legervoertuigen in zijn loods: “Ik denk dat onze minister niet goed geïnformeerd is over de bedragen”

Hoezo België heeft geen tanks? In een loods in Doornik staan er tientallen mooi op een rijtje gestockeerd. Het gaat om oudere exemplaren van verschillende Europese legers die opgekocht zijn door het Belgische privébedrijf OIP. Nu de roep om tanks te leveren aan Oekraïne almaar groter wordt, bevindt CEO Freddy Versluys zich in een luxepositie. Maar dat hij van de

Lees meer »