Nieuwsfeed

Beheerder Franse stroomnet ziet minder risico op problemen begin volgend jaar

Het risico op problemen op het Franse stroomnet zal in januari minder groot zijn dan gedacht. De beheerder RTE ziet nu een “gemiddeld” risico, eerder ging men nog uit van een “hoog” risico. Er wordt onder meer verwezen naar besparingen op het verbruik, die het risico voor de energiebevoorrading in Frankrijk doen dalen. RTE maakt wel nog voorbehoud, bij “zeer slechte weersomstandigheden”.

Krantenkoppen in België

Frankrijk maakt zich op voor massaal protest tegen hogere pensioenleeftijd  

In Frankrijk wordt vandaag op grote schaal gedemonstreerd en gestaakt. Aanleiding is het pensioenplan dat president Emmanuel Macron vorige week naar voren heeft geschoven. Daarin wordt de pensioenleeftijd opgetrokken van 62 naar 64 jaar. Wie aanspraak wil maken op een volledig pensioen, moet dan weer minstens 43 jaar hebben gewerkt. “Dit wordt de eerste actiedag van vele”, hoort correspondent Frank

Lees meer »

Snelheidsbeperking vrachtverkeer op E17-viaduct geldt nog zeker tot eind maart, toeterprotest haalt (voorlopig) weinig uit

De snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur voor het vrachtverkeer op het E17-viaduct in Gentbrugge blijft nog zeker tot eind maart van kracht. Pas dan is er overleg over de impact van de maatregel en komen er mogelijk bijsturingen. Tegen de beperking, die sinds eind vorig jaar geldt, komt protest van enkele vrachtwagenbestuurders. Zij rijden toeterend het viaduct over. De

Lees meer »

GEZOCHT. Pesters (discretie verzekerd)

Het parket is een onderzoek gestart naar het overlijden van de 14-jarige Daan T. uit Beveren-Leie. De jongen stapte vorige week uit het leven, mogelijk na aanhoudend pestgedrag. Pesten gebeurt nog al te vaak – de CLB’s kregen het afgelopen jaar opnieuw 2.800 meldingen binnen.

Lees meer »

Dit verandert allemaal op 1 februari

Een nieuwe maand, nieuwe regels en dat is ook zo in februari. Spoorwegmaatschappij NMBS trekt haar tarieven op, het tijdskrediet wordt ingeperkt en wie verwarmt met pellets, kan een aanvraag doen voor een zogenaamde ‘pelletcheque’ ter waarde van 250 euro. Een overzicht.

Lees meer »

Vlaming die al vier jaar vastzit in Cambodjaanse cel schreeuwt onschuld uit: “Ik ben er ongelooflijk bijgelapt, maar kreeg wel levenslang”

“Ik zit hier nu al 1.600 dagen opgesloten, terwijl ik helemaal níéts heb misdaan. Ik probeerde vooral te overleven, van dag tot dag. Maar nu begint het ondraaglijk te worden.” Bruggeling Tanguy Taller (42) zit al meer dan vier jaar vast in een schrale Cambodjaanse cel. Maar ook al heeft een kroongetuige zijn onschuld schriftelijk bevestigd, toch kreeg hij zopas

Lees meer »

Belgische pensioenspaarders zien 4 miljard euro verdampen

De 1,8 miljoen Belgen die via een pensioenspaarfonds een appeltje voor de dorst opbouwen voor de oude dag, hebben in 2022 hun spaarpot fors zien krimpen. De fiscaalvriendelijke pensioenspaarfondsen zagen hun waarde in 2022 met gemiddeld 16 procent afnemen, zo berekenden De Tijd en L’Echo op basis van cijfers van de dataleverancier Infront.

Lees meer »

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische wagens: is onze infrastructuur daarop voorzien?

Steeds meer bedrijven maken de omschakeling naar een elektrisch wagenpark. Logisch, want vanaf 2026 zullen enkel volledig elektrische wagens nog fiscaal aftrekbaar zijn. Daarenboven verwachten mobiliteitsexperts dat er in 2030 in ons land 1,5 miljoen elektrische wagens zullen rondrijden. Maar zijn we daar wel klaar voor? Zijn er voldoende laadpunten op het werk en op het publieke domein, en zal

Lees meer »

KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van

Lees meer »