Nieuwsfeed

Beschuldigden op terreurproces krijgen woord (nog) niet

Omdat de beschuldigden blijven weigeren mee te werken heeft de voorzitter van het assisenhof de planning van het proces drastisch omgegooid. De beschuldigden worden morgen niet verhoord.

Krantenkoppen in België

IN BEELD. Dodentol protesten Peru loopt op tot 54: demonstranten eisen vertrek president

Tijdens protesten tegen de regering zijn donderdag in Peru opnieuw demonstranten hard in botsing gekomen met veiligheidstroepen. In de stad Arequipa kwam volgens de nationale ombudsman daarbij zeker één demonstrant om het leven en raakten tien mensen gewond. Ook in hoofdstad Lima vielen gewonden. Al vijf weken eisen manifestanten het aftreden van president Dina Boluarte en nieuwe verkiezingen. Sindsdien kwamen

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het belooft een jaar lang te stuiven achter de schermen van onze gezondheidszorg”

Het heeft weinig gescheeld of de grootste artsenvakbond van ons land was deze week boos uit het systeem gestapt dat de medische tarieven in België reguleert. “De toon voor 2023 is daarmee gezet”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Er dient zich een hevige strijd aan in onze gezondheidszorg. Eentje die zal bepalen hoe minister Vandenbroucke in 2024 naar de kiezer kan.”

Lees meer »

Dode bij aanval op Azerische ambassade in Iran

De ambassade van Azerbeidzjan in de Iraanse hoofdstad Teheran is vrijdagochtend aangevallen. Minstens een persoon is om het leven gekomen bij het incident, en zeker twee anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Azerische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Lees meer »

Werden klanten voor duizenden euro’s opgelicht door installateur van zonnepanelen? Volgens ex-werknemer gaat het om “puur bedrog”

Een tiental misnoegde klanten van Deltasun meldde zich vorige week bij advocaat Eric Van Hauwermeiren. Ze vrezen slachtoffer te zijn geworden van oplichting nadat ze allemaal een voorschot hadden betaald voor zonnepanelen, maar nooit iemand zagen opdagen. In sommige gevallen gaat het om duizenden euro’s. “Dit bedrijf heeft nog nooit een installatie gedaan en zal dat ook nooit doen”, getuigt

Lees meer »

Steeds meer baby’s en kleuters belanden in jeugdzorg: bijna een verdubbeling en 7.000 kinderen op wachtlijst

Steeds meer baby’s en kleuters komen terecht in de jeugdzorg. Dat blijkt uit cijfers die Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). Het gaat zowel om kinderen die in een voorziening worden opgenomen, als kinderen die binnen hun gezin of via pleegzorg geholpen worden. Op drie jaar tijd, tussen 2018 en 2021, zijn de cijfers

Lees meer »