Nieuwsfeed

China legt strengere criteria vast voor definitie van coronadoden

China hanteert een nieuwe, strengere definitie wat coronadoden betreft, bevestigen gezondheidsfunctionarissen. Wereldwijd zijn steeds meer twijfels over de officiële Chinese data nu crematoria in het land overuren draaien vanwege de vele sterfgevallen.

Krantenkoppen in België

Hallucinante gruwel en piepjonge huurmoordenaars: zo gaat het er aan toe in drugsstaat Mexico, waar elk kwartier een dode valt

“We gaan naar Mexicaanse toestanden”, klinkt het nadat in Antwerpen een 11-jarig meisje werd doodgeschoten in de drugsoorlog. Maar hoe ziet het leven in Mexico er echt uit? Wat zich daar de voorbij jaren heeft afgespeeld, is niet minder dan hallucinant: kartelleden die vermomd als agenten 53 gevangenen bevrijden, een man die van zijn boerderij een versterkte burcht maakt en

Lees meer »

KIJK. In 5 minuten je telefoon opladen? Dit is de batterij van de toekomst

In Las Vegas is de grootste technologiebeurs ter wereld begonnen. Op de CES (Consumer Electronics Show) tonen bedrijven hun technologische vernieuwingen. Dat doet ook het Nederlandse technologiebedrijf LeydenJar. Ze gooien dit jaar hoge ogen met hun ‘batterij van de toekomst’. Met het materiaal silicium kan een batterij dubbel zoveel energie opslaan én gebeurt dit ook nog eens pijlsnel. Dat kan

Lees meer »

Imec-onderzoekers leggen met speciale camera basis voor betere opsporing bij patiënten van traag groeiende hersentumoren

Onderzoekers van het Leuvense technologiecentrum imec hebben een veelbelovende manier ontwikkeld om laaggradige gliomen op te sporen in vivo, in levend weefsel van patiënten. De ontdekking zou chirurgen op termijn in staat moeten stellen om deze traag groeiende hersentumoren makkelijker te detecteren tijdens operaties en beter te verwijderen. Voor patiënten zou dat een groot verschil maken. De doorbraak kwam er

Lees meer »

Duits-Braziliaans verbond niet zo stevig als gedacht: Lula zet Duitse collega Scholz te kijk tijdens persmoment 

Een persconferentie na het topoverleg tussen de Braziliaanse president Lula da Silva en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz doet in Duitsland stof opwaaien. De bondskanselier trok naar Brazilië om Lula om munitie te vragen, maar de president wees hem de deur. Bovendien slaagde Lula da Silva er niet in om Rusland te veroordelen voor de oorlog in Oekraïne. Daarmee lijkt

Lees meer »