Nieuwsfeed

Dalilla Hermans, Elisabeth Lucie Baeten en Hanne Luyten: ‘Meisjes herkennen zichzelf niet in de klassieke sprookjes vol zwijgzame prinsessen’

.

Krantenkoppen in België

Van de A van affiche tot de Zoniënwoud: de Bende van Nijvel uitgelegd

Met de Eén-reeks 1985 is de Bende van Nijvel opnieuw brandend actueel. Maar hoe zat het ook alweer met die bende waarvan in al die jaren niet één verdachte is geïdentificeerd? Dit alfabet helpt u op weg, van de knalgele affiches met robotfoto’s die van onze eigen journalist een verdachte maakte tot het Zoniënwoud waar extreemrechtse vechtersbazen trainingskampen hielden.

Lees meer »

Niet-werkende jacuzzi, wedstrijdpremies Europese kwalificatie nog niet betaald en spelers moeten bijleggen voor meeneemgerechten: Anderlecht bespaart niet enkel op loonkosten

Dat Anderlecht wil beknibbelen op de dikste lonen en spelers in de etalage zet wist u al. Maar de besparingsronde bij paars-wit gaat nog een pak verder. Zo werkt de jacuzzi in de kleedkamer meer niet dan wel en moet er betaald worden voor meeneemmaaltijden. De grandeur is anno 2023 ver te zoeken bij Royal Sporting Club Anderlecht.

Lees meer »

Terreurproces in New York: hoe Sayfullo Saipov een jonge moeder uit West-Vlaanderen de dood injoeg

In New York begint vandaag het proces tegen Sayfullo Saipov. Saipov zaaide op 31 oktober 2017 terreur in Manhattan. Hij ramde met zijn pick-uptruck argeloze fietsers en voetgangers. Er vielen 8 doden, onder wie ook Ann-Laure Decadt uit Oostnieuwkerke in West-Vlaanderen. De dader van het bloedbad was een geradicaliseerde IS-sympathisant uit New Jersey. Over de schuld van Sayfullo Saipov bestaat

Lees meer »

Dreigt het einde van de mensheid door de dalende zaadkwaliteit?

In het parlement klinkt al eens een alarmbel, maar zelden gaat het over het voortbestaan van de mensheid. Vorige week was dat wel het geval, want Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout zei dat door de dalende spermakwaliteit het einde voor de natuurlijke bevruchting dreigt, en wel al tegen 2050. Wat is daarvan aan? Moeten we echt vrezen voor onze voortplanting?

Lees meer »

“U heeft zelf ook een dochter, meneer Van Quickenborne”: Margot (33) schrijft minister aan nadat haar aanrander ongestraft blijft

“Heeft aangifte van een aanranding doen nog wel zin?” Margot Cattersel (33) uit Beerzel schreeuwt in een open brief aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) haar ongenoegen uit. Vorige maand werd de vrouw aangerand in het station van Mechelen, waarna ze alle nodige stappen ondernam. Maar de zaak kreeg geen gevolg. “Er zijn nochtans duidelijke beelden van

Lees meer »

Boete van 50.000 gevorderd van Net Brussel

Het Brusselse arbeids­auditoraat eist een geldboete van 50.000 euro van Net Brussel, vanwege de zelfdoding van een gepeste werknemer. Een ploegbaas staat mee terecht. Tegen hem wordt een celstraf van zes maanden gevorderd en een geldboete van 15.000 euro.

Lees meer »

Opnieuw meer bedrijfswagens in België

Het aantal bedrijfswagens is opnieuw gestegen. 23 procent van het Belgisch personeel heeft een bedrijfswagen. Er wordt wel iets minder voor de auto gekozen voor woon-werkverkeer, dat blijkt uit de nieuwe mobiliteitsbarometer van hr-bureau Acerta.

Lees meer »

Scholz zet druk voor handelsakkoord met Zuid-Amerika

Duitsland en Argentinië maken zich sterk dat het mogelijk is de onderhandelingen over een van de grootste handelsakkoorden ter wereld snel af te ronden. De al meer dan twintig jaar aanslepende onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse statenbond Mercosur hebben nu lang genoeg geduurd, zo zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz na een ontmoeting met de Argentijnse president

Lees meer »

Opnieuw agent geschorst na brutale arrestatie van Tyre Nichols

Na de gewelddadige arrestatie van Tyre Nichols op 7 januari in de Amerikaanse stad Memphis, is maandag een zesde agent van het politiekorps uit zijn functie gezet. Enkele dagen na de arrestatie overleed Nichols. Gruwelijke beelden van de dashcams van de agenten waarop de arrestatie van de man te zien is, circuleren inmiddels wereldwijd.

Lees meer »

Energiedelen is nog geen groot succces

Sinds vorig jaar is energiedelen mogelijk. Elektriciteit opgewekt met zonnepanelen kan worden gedeeld met anderen of met jezelf. Een groot succes is dat evenwel nog niet, oordeelt Vlaams CD&V-fractievoorzitter Peter Van Rompuy op basis van cijfers opgevraagd bij Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).

Lees meer »

Plots ging de geldkraan dicht: ex-Playboy-model minstens tien jaar de cel in voor aandeel in moord op kinderpsychiater (71)

Een voormalig Playboy-model is veroordeeld tot minstens tien jaar cel voor haar rol in de moord op kinderpsychiater Thomas Burchard (71). De straf voor Kelsey Turner kan ook nog oplopen tot 25 jaar. De zeventiger fungeerde gedurende ruim een jaar als haar financiële weldoener. Zijn plotse beslissing om de geldkraan dicht te draaien, zou hem echter het leven gekost hebben.

Lees meer »

Tienduizenden aanhangers van president Lula demonstreren voor democratie in Brazilië, Bolsonaro opgenomen in ziekenhuis

In Brazilië hebben in verschillende steden tienduizenden mensen geprotesteerd tegen de bestorming van overheidsgebouwen zondag. De manifestanten eisen dat iedereen die verantwoordelijk is voor de bestorming, ook gestraft wordt. Duizenden aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro bestormden zondag het parlement, het Hooggerechtshof en het werkpaleis van de president in de hoofdstad Brasilia. Bolsonaro zelf verblijft in de VS en is daar

Lees meer »

UCB verhoogt winstprognose

10:23 Beleggers reageren enthousiast op de nieuwe omzet- en winstprognoses van farmabedrijf UCB. Het stermedicijn Cimzia heeft twee jaar vroeger dan gepland de doelstelling van 2 miljard euro omzet gehaald.

Lees meer »