Nieuwsfeed

“De vensters van onze kamers trilden”: patiënten in ziekenhuis liggen wakker door geluidsoverlast van De Warmste Week

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, pal naast de plek waar De Warmste Week deze week gehuisvest is, liggen honderden patiënten te herstellen. Maar de mensen op de afdeling abdominale heelkunde en mond-, kaak- en aangezichtschirurgie hebben ongewild de hoofdvogel afgeschoten. Zij liggen zowat op het terrein. “De vensters trilden, vertelde onze nachtverpleegkundige me vanmorgen”, zegt hoofdverpleegkundige Kim Vanbrabant.

Krantenkoppen in België

Hongersnood in grootste inheemse gebied van Brazilië: “Er is geen eten, veel kinderen zijn ziek, de Yanomami gaan dood”

Beelden van uitgemergelde kinderen, vel over been en hun ingewanden vol parasieten, veroorzaken een schokgolf in Brazilië en ver daarbuiten. De Braziliaanse regering heeft de noodtoestand afgekondigd in het Yanomami-gebied, het grootste inheemse reservaat van het land. Tientallen ondervoede kinderen worden geëvacueerd en volgende week start een militaire operatie om de illegale goudzoekers uit het gebied te verdrijven, een van

Lees meer »

Verbijsterde Russische veteraan: “De gesel van deze oorlog is de totale leugen op alle niveaus”

De Russische militaire leiding heeft een groeiend geloofwaardigheidsprobleem. Leugens worden verteld en verslagen verfraaid om de werkelijke situatie aan het front te verbloemen. “De gesel van deze oorlog is de totale leugen op alle niveaus”, schrijft een oorlogsveteraan op Telegram. Ook een hooggeplaatste parlementariër heeft geëist dat “het Russisch leger stopt met liegen”.

Lees meer »

Drie mannen opgepakt in Beveren na klopjacht

In Beveren zijn drie mannen opgepakt na een achtervolging. Een buurtbewoner merkte een verdacht voertuig op en verwittigde de politie. Die arriveerde al snel ter plaatse en zette de achtervolging in. Of de drie mannen iets te maken hebben met de inbraakgolf waar een groot deel van het Waasland mee kampt, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

Wat als je de rusthuisfactuur niet kan betalen? “Voor 65-plussers met klein pensioen is er een zorgbudget van 643 euro”

Woonzorgcentra waren nog nooit zo duur. De prijs van een rusthuiskamer steeg vorig jaar van 60,80 euro naar 63,79 euro per dag. Sindsdien hebben 651 van de 825 woonzorgcentra die prijs nogmaals geïndexeerd met gemiddeld 5,9 procent. Hoe worden de kosten van een woonzorgcentrum berekend? En wat kan je doen wanneer je de kosten niet keer kunt betalen? Directeur Christian

Lees meer »

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk, verdacht van aanranding, zit in de cel: “In 2016 werd hij om dezelfde reden al eens ontslagen”

Een 54-jarige man uit Kortrijk is aangehouden omdat hij als ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk jonge vrijwilligsters zou hebben aangerand. Er is sprake van ongevraagde betastingen en de man zou ook expliciete seksuele berichten en foto’s hebben gestuurd. “Hij wordt verdacht van aanranding en belaging, met het verzwarende element dat hij handelde met een gezagspositie over de slachtoffers”,

Lees meer »

Vredesactivisten van Sint-Truiden creëren kunstinstallatie met 100.000 kruisjes om slachtoffers van oorlog in Oekraïne te herdenken

De vredesactivisten van Sint-Truiden hebben met 100.000 kruisjes een kunstinstallatie gecreëerd om alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te herdenken. De installatie is opgebouwd in de Minderbroederskerk en tijdens het bezoek worden toeschouwers geconfronteerd met oorlogsgeluiden en pakkende getuigenissen van Oekraïeners die moesten vluchten.

Lees meer »

Houtemse familie opgelicht door malafide verkoopster van zonnepanelen: “Ons geld zijn we kwijt, maar we willen anderen waarschuwen”

Een Houtemse familie heeft bij de politie klacht ingediend tegen een malafide verkoopster van zonnepanelen. Ondertussen is ook Parket Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar de Gentste firma. “Hun vertegenwoordiger beweerde aanvankelijk dat de leverancier de grote vraag niet kon volgen. Maar de voorbije weken lijken ze van de aardbodem verdwenen”, zucht de man, die uitlegt hoe de verkoopster de mensen

Lees meer »