Nieuwsfeed

Donorcentrum in Gent roept op bloed te geven: “Tot 20 procent minder donaties door feestdagen en studentenblok”

Het Rode Kruis Vlaanderen roept iedereen op om bloed te doneren tijdens de feestdagen. Zeker in het donorcentrum in Gent dreigen de stoelen leeg te blijven nu ook studenten, door de blokperiode, minder langskomen. Het Rode Kruis verwacht er tot 20 procent minder donaties.

Krantenkoppen in België

Politie arresteert honderden aanhangers van Bolsonaro na bestorming Braziliaans parlement

De Braziliaanse politiediensten hebben honderden mensen opgepakt na de bestorming van overheidsgebouwen door aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro. Die verloor in oktober nipt de verkiezingen van Lula da Silva, wat een deel van zijn aanhang niet accepteert. Veiligheidstroepen hebben de overheidsgebouwen inmiddels ontzet. De bestorming wordt door leiders uit de regio, de EU en de VS krachtig veroordeeld.

Lees meer »

Mysterie in Mol: wie schonk veertigtal gezinnen elk plots 1.000 liter mazout? “On-ge-loof-lijk… Zulke mensen bestáán dus nog!”

‘Bedankt voor uw aankoop van 1.000 liter mazout’. Niet het vreemdste bericht dat een mens kan krijgen, tenzij… je helemaal geen mazout besteld hebt. En die mazout wel geleverd wordt, zonder dat je moet betalen. Het overkwam Martine Simons (55) uit Mol, en met haar nog zowat veertig andere gezinnen in de Kempense gemeente die het niet al te breed

Lees meer »

Kat Kerkhofs en Dries Mertens voelen zich al helemaal thuis in Turkije, ook Ciro Romeo ziet dat het goed is

Sinds de transfer van Dries Mertens naar Galatasaray, spenderen Kat Kerkhofs en Dries veel tijd in Turkije. Dat ze zich daar al helemaal thuis voelen, wordt duidelijk op verschillende kiekjes op Instagram. Kat deelde er filmpjes van een uitstap naar de Monnikenvallei in Pasabag, waarbij ook Ciro Romeo natuurlijk niet kon ontbreken. Van een pottenbakkerij tot gezellige wandelingen… De drie

Lees meer »

Een herenhuis in New York, twee huizen in Frankrijk en een hond: zo worden bezittingen van Ivana Trump verdeeld (en ex-man Donald krijgt helemaal niets)

Een herenhuis in New York, een appartement in Miami Beach, twee huizen in Frankrijk en een hond: de nalatenschap van Ivana Trump, de afgelopen zomer op 73-jarige leeftijd overleden ex-vrouw van Donald Trump, is immens. Haar eigendommen worden verdeeld over haar drie kinderen, een voormalige oppas en een mysterieuze vriendin. Ook een van Ivana’s ex-partners mag aanspraak maken op haar

Lees meer »

LIVE DEADLINE DAY. Genk gaat met Anderlecht-target aan de haal – Paars-wit schakelt snel, maar grijpt ook naast Angers-spits

Deadline day! De wintermercato is aan zijn laatste uren toe in binnen- en buitenland. Wat staat er nog te gebeuren voor de handel sluit om middernacht? Titelfavoriet Racing Genk zag bijvoorbeeld nog Paul Onuachu vertrekken naar Southampton én haalt als vervanger een spits die Anderlecht ook wou. Antwerp lijkt nog een middenvelder van OHL te willen aantrekken. En sneuvelen er

Lees meer »

KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van

Lees meer »

De verloren geschiedenis van het vuilste eiland van Vlaanderen

Precies 145 jaar geleden werd de Turks-Russische oorlog beslist. Tussen 5 en 8 januari 1878 werd de moordende Slag bij Chipka uitgevochten. Het oude en machtige Ottomaanse Rijk kreeg in het Bulgaarse Chipka een genadeklap. Merkwaardig genoeg zindert de bijna vergeten slag vandaag nog na in de Belgische stad Aalst.

Lees meer »

KIJK. Zo leeft een maffiabaas, met ‘The Godfather’-poster aan de muur

Hoewel hij de meest gezochte man van Italië was, hield Matteo Messina Denaro — de ‘baas der bazen’ van de Italiaanse maffia — er een relatief normaal leven op na, voor hij gearresteerd werd. In zijn appartement werden posters van Al Pacino in ‘The Godfather’ en Joaquin Phoenix in ‘Joker’ teruggevonden. Aan de muur hing ook een foto van een

Lees meer »