Nieuwsfeed

Drie doden door ontploffing in Russische pijplijn die gas naar Europa voert, beelden tonen grote steekvlammen

In een Russische gaspijpleiding, die gas voert naar Oekraïne en vervolgens naar Europa, is een ontploffing gemeld. Daarbij zijn drie mensen om het leven gekomen. Dat laat de plaatselijke gouverneur weten, berichten Russische media. Het is nog niet duidelijk of de toevoer van gas getroffen is door de ontploffing.

Krantenkoppen in België

Ondanks oorlog in Oekraïne blijft België Europese en internationale draaischijf voor Russisch gas

België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een Europese en internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België in 2022 28 procent meer lng uit Rusland dan het jaar voordien. Dat blijkt uit eigen berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht in een gezamenlijk persbericht met Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. De ngo’s vragen met name dat

Lees meer »

De schreeuw van de schaduwprins

In zijn nieuwe autobiografie Spare wil prins Harry de puntjes op de i zetten. De openhartige inkijk in zijn 38-jarige bestaan, mét een passage over fysieke agressie van zijn broer, is volgens de prins een stap naar verzoening. ‘Ik wil een familie, geen institutie.’

Lees meer »

Huizenverkopen VS vorig jaar sterkst gedaald sinds 2008

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is vorig jaar in het sterkste tempo gedaald sinds de financiële crisis van 2008. Volgens de Amerikaanse makelaarsvereniging National Association of Realtors (NAR) werden vorig jaar meer dan 5 miljoen woningen verkocht, een daling van bijna 18 procent vergeleken met 2021.

Lees meer »

Afscheid nemen van vrienden in Iran veranderde in hel op aarde voor Olivier Vandecasteele: “In plaats van pizzakoerier stond politie voor de deur”

Elf maanden al in isolatie. Pas veroordeeld tot 40 jaar cel en 74 zweepslagen. Want, zo oordeelt het Iraanse regime, Olivier Vandecasteele (41) is een spion. Of dat terecht is, weet niemand: zijn familie noch de Belgische overheid krijgt officiële informatie vanuit Iran. “Ze wilden een Belg die voor impact zou zorgen.” Maar waaróm reisde hij vorig jaar, ondanks een

Lees meer »

Joggende vrouw (62) gewurgd, verkracht en voor dood achtergelaten: “Zestien jaar bij de politie en zo’n beelden heb ik nog nooit gezien”

“Hij trok mijn keel heel hard dicht. Het werd zwart voor mijn ogen. Op dat moment dacht ik: beseft hij wel dat hij me zo kan vermoorden?” Dat vertelt ‘Christine’, een schuilnaam, aan FAROEK. In mei werd ze op klaarlichte dag het slachtoffer van een bijzonder gewelddadige aanval. Een onbekende man sloeg haar tijdens het joggen plots in elkaar en

Lees meer »

Criminoloog over aanslag waarbij meisje (11) om het leven kwam: “Dit kan leiden tot nieuwe moordopdrachten, maar er is een alternatief”

“We zagen het van ver aankomen. Iedereen wist: het zal ooit wel eens prijs zijn.” Dat zegt criminoloog Jelle Janssens (UGent) over de aanslag in Merksem waarbij een onschuldig kind het leven liet. De Antwerpse drugsoorlog lijkt nu in alle hevigheid los te barsten. “Dit is een kentering, nu kunnen we zeggen: de Nederlandse drugsoorlog is hier.”

Lees meer »

“Dat ik een aap ben? Laat ze maar zeggen”: Toon (67) blijft zich verzetten tegen nieuw Clubstadion, met of zonder haatberichten

“Mensen mailen me dat ik een aap ben, of een onnozelaar. Ze doen maar, hé. Maar de dag dat ze me fysiek bedreigen, stap ik meteen naar de politie.” Toon Van Moerbeke (67) is één van de buurtbewoners die zich verzet tegen de komst van het nieuwe Clubstadion. Het resultaat? Haatberichten en andere bagger. Zelfs zijn verzekeringskantoor wordt online overspoeld

Lees meer »