Nieuwsfeed

Eeklo plant komende 3 jaar recordinvesteringen van 35 miljoen euro

Eeklo gaat de komende 3 jaar meer dan 35 miljoen euro investeren in de stad. Een forse inhaalbeweging, want de voorbije jaren schommelde de investeringen rond de 5 miljoen euro per jaar. De Markt zal volgende zomer helemaal vernieuwd worden. De stad gaat ook het stadhuis renoveren, het cultuurcentrum verbouwen en ook de hoofdkerk aanpakken. Eerder was al bekend gemaakt dat de oude rijkswachtkazerne verdwijnt en plaats maakt voor onder meer een groene parking.

Krantenkoppen in België

Zoon van drugsbaas ‘El Chapo’ opgepakt

Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’, gearresteerd. Ovidio Guzman werd gevangengenomen in de stad Culiacan in de deelstaat Sinaloa, zo melden Mexicaanse media. Op de arrestatie volgden rellen.

Lees meer »

“Ik zou die computer in duizend stukjes hebben geslagen”: hoe een toevallige ontdekking alle geheimen van de terreurcel blootlegde

“Alles loopt hier goed. Iedereen is klaar voor de opdracht. We hebben al 130 kilogram explosieven gemaakt.” Kamikaze Najim Laachraoui klinkt enkele dagen voor de aanslagen beangstigend optimistisch. Speurders ontdekten zijn audioboodschap op een computer die ze door een enorm toeval in handen kregen. Een goudmijn voor het onderzoek. Dankzij twee vuilnismannen.

Lees meer »

“Ik vond dat het nog lang duurde voor een grotere Europese club hem kwam weghalen”: bij zijn ex-club en ex-collega’s op zoek naar de ‘methode van Fredberg’

Identiek is de situatie niet, maar parallellen zijn er zeker. Toen Jesper Fredberg (41), de nieuwe CEO of Sports van Anderlecht, in 2019 de sportieve teugels bij Viborg FF in handen nam, speelde de ploeg in tweede klasse. Sindsdien promoveerde het, debuteerde het Europees én legt Viborg de grote Deense clubs het vuur aan de schenen. Wij gingen in Denemarken

Lees meer »

Bomvolle kerk neemt afscheid van slager Rik, die bij jachtongeval om het leven kwam: “Je was een prachtmens op zoveel manieren”

In een bomvolle Sint-Amanduskerk in Beernem is zaterdagochtend afscheid genomen van slager Rik Van Hoecke. De 59-jarige Oostveldenaar kwam op nieuwjaarsdag om het leven bij een tragisch jachtongeval. Het afscheid van de joviale allemansvriend was bij momenten zeer emotioneel. “Je was een prachtmens op zoveel manieren”, getuigde zijn dochter Febe. Na de dienst riep de priester de aanwezigen op om

Lees meer »

VS schieten Chinese ‘spionageballon’ uit de lucht

De Amerikaanse luchtmacht heeft de vermeende Chinese spionageballon zaterdagavond neergehaald, zo melden Amerikaanse media. De ballon vloog al enkele dagen over het Noord-Amerikaanse continent en bevond zich zaterdag boven de staat North Carolina. Teams zijn onderweg om de brokstukken veilig te stellen.

Lees meer »

Ex-rijkswachter Robert Beijer aangehouden in Thailand in zaak Bende van Nijvel

Ex-rijkswachter Robert Beijer is aangehouden in Thailand. In Pattaya vindt momenteel een huiszoeking plaats in de woonst van de voormalige Belgische rijkswachter. Daar wordt door het Belgische gerecht gezocht naar elementen die Beijer aan de Bende van Nijvel kunnen linken. Maar het zijn de Thaise autoriteiten die Beijer hebben gearresteerd omdat hij illegaal in het land verbleef. Dat meldt RTBF.

Lees meer »

Zesjarige schiet lerares neer op basisschool in VS

Een woordenwisseling op een Amerikaanse basisschool is vrijdagmiddag geëindigd met een schietpartij waarbij een zesjarige jongen op zijn lerares schoot. Zij raakte daarbij zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, melden Amerikaanse media.

Lees meer »

Paus viert mis samen met 1 miljoen gelovigen in Kinshasa

Samen met meer dan 1 miljoen gelovigen heeft paus Franciscus de mis gevierd in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Hij bad er voor een einde aan het geweld op het Afrikaanse continent en moedigde de mensen in zijn homilie aan om “missionarissen van vrede” te zijn en “met iedereen samen te werken om de cyclus van geweld te doorbreken en de

Lees meer »

Leandro Trossard tekent vandaag bij Arsenal: Gunners betalen zo’n 30 miljoen euro voor de Rode Duivel, die zondag al op de bank kan zitten tegen United

Van Brighton-outcast tot topaankoop van de leider in de Premier League: ’t was me het weekje wel voor Leandro Trossard. Op zijn 28ste maakt de Rode Duivel een droomtransfer naar Arsenal, dat zo’n 30 miljoen euro neertelt. De aanvaller heeft zijn medische testen achter de rug en ook de contracten zouden al getekend zijn, alleen de officiële aankondiging ontbreekt nog.

Lees meer »