Nieuwsfeed

Eén jaar na het faillissement van Vlaamse Energieleverancier: ex-klanten zagen nog geen eurocent terug

Flashback naar december 2021. De ondernemingsrechtbank van Brussel verklaart Vlaamse Energieleverancier failliet. Een dikke tachtigduizend klanten zien hun contract daarom beëindigd. Wie de voorafgaande maanden een hoger voorschot betaalde dan wat hij reëel verbruikte, zou nog geld terug moeten krijgen. Maar is dat intussen gebeurd? Mijnenergie.be zocht het uit.

Krantenkoppen in België

Politie gedagvaard voor gebruik geweld op betoging tegen politiegeweld in Brussel

Elf jongeren en de Ligue des droits humains, de Franstalige tegenhanger van de Liga voor Mensenrechten, gaan een burgerlijke vordering indienen tegen de politie, de Belgische staat en Philippe Close, de burgemeester van Brussel voor het gebruik van politiegeweld op een betoging tegen politiegeweld dag op dag twee jaar geleden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en La Libre Belgique

Lees meer »

Geopunt lanceert vernieuwde website: “Alle gegevens en kaarten van de Vlaamse overheid vind je hier terug”

Staat jouw (droom)huis in overstromingsgebied of geldt er een recht van voorkoop? Door wie? En hoe zag de locatie er eeuwen geleden uit? Alle gegevens en kaarten van de Vlaamse overheid vind je op Geopunt.be, dat vandaag zijn totaal vernieuwde website lanceert. “Nu kan je ze ook vanop jouw gsm raadplegen”, geeft productowner Laura D’heer van Digitaal Vlaanderen mee. Met

Lees meer »

50-plussers gezien als te duur en weinig flexibel. Werkexpert: “Hoe moeten zij geloven in langer werken, als werkgevers een ander signaal geven?”

50-plussers worden op de werkvloer sterker gediscrimineerd dan personen met een migratieachtergrond, dat blijkt uit recent onderzoek van de UGent waar ook onze werkexpert professor arbeidseconomie Stijn Baert aan meewerkte. Welke vooroordelen hebben werkgevers over oudere sollicitanten? Waar komen die vandaan En hoe kan je er als 50-plusser voor zorgen dat je wél opvalt bij een sollicitatie? “Door bepaalde kwaliteiten

Lees meer »

Britse elite-agent bekent 24 verkrachtingen

Een Londense agent die werkte voor een elite-eenheid heeft maandag bekend dat hij twaalf vrouwen over de periode van 2003 tot 2020 in totaal 24 keer heeft verkracht. In totaal bekende hij zelfs 49 misdrijven tegen de vrouwen. Dat melden Britse media.

Lees meer »

Fervente Kremlin-aanhangers opnieuw in overdrive: “Gooi het Duitse parlement plat, maak er licht radioactieve grond van”

Enkele fervente Kremlin-aanhangers schuwen de grootspraak niet, nu Duitsland beslist heeft om veertien Leopard 2-tanks naar de frontlinie in Oekraïne te sturen. Ze dreigen met kernaanvallen tegen het Westen, vooral Berlijn mag zich geviseerd voelen. “Gooi het Duitse parlement maar plat. Maak er licht radioactieve grond van”, liet politicoloog Evgeny Satanovsky zelfs optekenen.

Lees meer »

Waarom krijgt nieuwe coronavariant de bijnaam ‘Kraken’ en is dat paniekzaaierij?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de nieuwe coronavariant XBB.1.5 een van de meest besmettelijke tot nu toe. De weinigzeggende letter-en-cijfercombinatie kreeg ondertussen de onofficiële bijnaam ‘Kraken’, naar een monster uit de Noorse mythologie. Beangstigend, klinkt dat. Maar waar komt die naam precies vandaan? En is het wel een goed idee om een virusvariant zo’n griezelige bijnaam te geven?

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Moet er een verbod op de verkoop en het gebruik van vuurwerk komen in ons land? Dit is jullie mening

Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode vielen er maar liefst 155 vuurwerkslachtoffers. Ook door het jaar heen zien ziekenhuizen slachtoffers van vuurwerkincidenten binnengebracht worden met ernstige brandwonden. Verschillende organisaties pleiten voor een verbod op de verkoop en het gebruik van vuurwerk in ons land. Wat denk jij? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit

Lees meer »

Vlaming die al vier jaar vastzit in Cambodjaanse cel schreeuwt onschuld uit: “Ik ben er ongelooflijk bijgelapt, maar kreeg wel levenslang”

“Ik zit hier nu al 1.600 dagen opgesloten, terwijl ik helemaal níéts heb misdaan. Ik probeerde vooral te overleven, van dag tot dag. Maar nu begint het ondraaglijk te worden.” Bruggeling Tanguy Taller (42) zit al meer dan vier jaar vast in een schrale Cambodjaanse cel. Maar ook al heeft een kroongetuige zijn onschuld schriftelijk bevestigd, toch kreeg hij zopas

Lees meer »

Apple brengt vernieuwde HomePod naar België voor 349 euro

Apple heeft de slimme speaker HomePod opgefrist. Die zal 349 euro kosten en ook in België te koop zijn. Tot nu toe was enkel de kleinere HomePod Mini te koop in ons land. De vernieuwde luidspreker krijgt ondersteuning voor Matter, waardoor smarthometoestellen van verschillende merken ermee kunnen worden bestuurd.

Lees meer »