Nieuwsfeed

Een nieuwe rol voor de Oekraïense drones: Russische soldaten aansporen zich over te geven

.

Krantenkoppen in België

Koop je een huis met lage EPC-score? Vanaf dit jaar ben je verplicht het te renoveren. Met de EPC-tool helpen wij je op weg naar een energiezuinige woonst

Het energieprestatiecertificaat (EPC) had je al nodig voor de verkoop of verhuur van een woning, maar vanaf dit jaar ben je bovendien verplicht om een energieverslindende woning die je koopt te renoveren. Een huis met label E of F moet binnen de vijf jaar opgeknapt worden tot niveau D of beter. Ben je al eigenaar van een woning? Dan heb

Lees meer »

“Een oldschool crosser voor amper 6.000 euro”: onze motorexpert test de MASH X-Ride 650 Trail

De MASH 650 X-Ride Trail is het antwoord op moderne allroads. Terwijl de Europese en Japanse fabrikanten almaar zwaarder, duurder en technologisch geavanceerder gaan, grijpt het Frans-Chinese MASH terug naar de roots van het offroad rijden: een simpele lucht/oliegekoelde 650 cc eencilinder zonder franjes of gadgets voor een licht prijskaartje. Onze motorexpert Arno Jaspers deed een testrit en was onder

Lees meer »

De ‘Queen of the Skies’ kan niet meer op tegen meer moderne toestellen

Afgelopen nacht is in Everett (Washington) de laatste Boeing 747 afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de Amerikaanse cargo-maatschappij Atlas Air. Daarmee valt het doek over de bouw van één van de meest opmerkelijke vliegtuigen uit de luchtvaartgeschiedenis. De ‘Jumbo Jet’ democratiseerde de langeafstandsvlucht. Wanneer de laatste Air Force One binnen een jaar of 35 naar het museum of de schroothoop

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Als het bij lokale kieslijsten en een vaag ouderenplan blijft, klinkt dat pleidooi voor de oudere erg hol, niet vol”

“60-plussers op lokale kieslijsten zijn voor CD&V geen uitdaging”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde over het pleidooi van Sammy Mahdi. “Oud is goud? De échte vraag is: welk beleid staat er tegenover dat hervonden maar nodige respect voor ouderen van vandaag en morgen? Het nog niet doorgespoelde drama van de woonzorgcentra in de pandemie keert al snel als

Lees meer »

Razzies trekken nominatie van 11-jarige Ryan Kiera Armstrong voor ‘slechtste actrice van het jaar’ in: “We betreuren onze keuze”

De organisatie van de Razzies, de awards voor de slechtste filmprestaties van het afgelopen jaar, heeft zich geëxcuseerd voor de nominatie van een elfjarige actrice. Het gaat om Ryan Kiera Armstrong, die op de lijst stond voor ‘slechtste actrice van het jaar’. Na een storm van kritiek geeft de organisatie toe dat de nominatie erg ongevoelig was.

Lees meer »

Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-profiel van familieleden

De federale ministerraad heeft vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) goedgekeurd dat toelaat om nieuwe DNA-technieken in te zetten in strafonderzoeken. Het gaat onder meer om ‘familiale zoeking’, het opsporen van verdachten via gekende DNA-profielen van naaste familieleden. Van Quickenborne maakt zich sterk dat het wetsontwerp justitie “meer instrumenten in handen geeft om moorden,

Lees meer »