Nieuwsfeed

Engie verzet zich tegen extra miljardenfactuur voor kerncentrales en eist zelfs geld terug van de overheid

Engie, de uitbater van de kerncentrales, verzet zich tegen een extra miljardenfactuur van de overheid. Hun bijdrage voor het ontmantelen van de kerncentrales zou verhoogd worden tot 3,3 miljard euro, maar dat ziet het bedrijf niet zitten. Tegelijk eisen ze 1,3 miljard euro terug van de Belgische overheid, omdat die te traag zou zijn in het uitstippelen van een concreet beleid om het kernafval te bergen.

Krantenkoppen in België

Overleden spookrij­der (33) en passagier (17) mogelijk betrokken bij schietpar­tij in Roosendaal, Antwerpse moeder en dochter gewond

Bij een fatale aanrijding zijn afgelopen nacht drie doden – een spookrijder (33), zijn passagier (17) en een tegenligger (54) – gevallen op de A16 bij Prinsenbeek in het Nederlandse Noord-Brabant. De spookrijder, die op de vlucht was voor de politie, reed in op het voertuig van de 54-jarige man uit Rotterdam. In het voertuig van de Rotterdammer zaten een

Lees meer »

Buurtbewoners die zich verzetten tegen nieuw stadion Club Brugge worden met de dood bedreigd: “Dit is onaanvaardbaar”

De zestien buurtbewoners die zich verzetten tegen de komst van het nieuwe stadion van Club Brugge, kregen te maken met doodsbedreigingen. Donderdag werd de omgevingsvergunning voor die nieuwe tempel met 40.000 plaatsen geschrapt, waardoor de protesterende omwonenden plots vogelvrij verklaard lijken. “Ik begrijp de ontgoocheling, maar dit is onaanvaardbaar”, aldus meester Astrid Lippens.

Lees meer »

Meer dan de helft van twintigers wil of zocht al psychologische hulp: “Maar wil niet zeggen dat ze ongelukkig zijn. Integendeel”

Een derde van de Vlaamse twintigers heeft al psychologische hulp gezocht. Nog eens een kwart wíl psychologische hulp, maar durft de stap niet te zetten. En toch wil dat niet zeggen dat er daarom ook iets schort aan de mentale gezondheid van de nieuwe generatie. “Het is niet omdat je naar de psycholoog gaat, dat je niet gelukkig bent. Integendeel.”

Lees meer »

“35 bejaarden wassen met twee zorgkundigen? Dat is mensonterend bandwerk”: Nathalie (31) verlaat zorgsector en lanceert petitie

Nathalie Van Suyt (31) uit Zerkegem heeft na vier jaar de zorgsector verlaten. De reden? Ze is de praktijken door het personeelstekort in de rusthuizen meer dan beu. Haar open brief op Facebook werd intussen 4.000 keer gedeeld. Een petitie leverde al 600 handtekeningen op. “De situatie in de rusthuizen loopt helemaal uit de hand, maar alles wordt in de

Lees meer »

Taliban pakken professor op na kritiek op verbod voor vrouwen om te studeren

In Afghanistan is professor Ismail Mashal geslagen en opgepakt nadat hij meermaals kritiek had geuit op het verbod voor vrouwen om aan de universiteit te studeren. Tijdens één van zijn protestacties verscheurde hij op nationale tv zijn diploma’s. Volgens zijn assistent heeft de taliban de professor "genadeloos geslagen en op een erg onrespectvolle wijze weggevoerd".

Lees meer »