Nieuwsfeed

Evelien en Eddy trouwen 10 jaar nadat ze elkaar leerden kennen… op parking van tankstation: “Met dank aan een ‘hongertje’”

De parking van een tankstation is niet meteen de meest romantische plek om je geliefde te leren kennen. Toch was het in 2012 de start van een mooi verhaal voor Eddy Didden (39) en Evelien Bertrand (32) uit Tongeren. De twee stapten afgelopen weekend in het huwelijksbootje. “Door onze exen hadden we meteen genoeg gespreksstof”, klinkt het.

Krantenkoppen in België

Victor Lammertijn blijft als enige Vlaming over in Nederlandse musicalwedstrijd om Danny in ‘Grease’ te spelen: “Ik geef alles wat ik heb”

Als enige Vlaamse kandidaat maakt Victor Lammertijn (22) uit Deinze nog kans om in de huid van Danny Zuko te kruipen. De Nederlandse zender NPO1 gaat in ‘Op zoek naar’ – jawel – op zoek naar een talent die de iconische rol op zich mag nemen in de nieuwste Nederlandse versie van de musical ‘Grease’. “Wanneer ik na een opname

Lees meer »

Strijd om inzending voor Songfestival barst vanavond los

Deze week staat bij VRT volledig in het teken van het Songfestival. Van maandag tot vrijdag krijg je in ‘Eurosong 2023’ telkens enkele nummers van de deelnemende artiesten te horen. Vanavond bijt Loredana de spits af, met haar songs ‘Dream in Colours’ en ‘You Lift Me Up’. Later deze week stellen ook Chérine, Hunter Falls, Ameerah, gala dragot, Gustaph en

Lees meer »

Amper vijf procent Vlaamse fietspaden veilig

Van de eenrichtingsfietspaden langs de Vlaamse gewestwegen voldoet amper 5,4 procent aan de nieuwe normen uit het Fietsvademecum. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Annick Lambrecht opvroeg en waarover de kranten van Mediahuis berichten.

Lees meer »

Trump Organization krijgt boete van 1,6 miljoen dollar voor belastingfraude

De Trump Organization, het zakenimperium van voormalig president Donald Trump, is vrijdag veroordeeld tot een boete van 1,6 miljoen dollar voor belastingfraude en andere misdrijven die zijn gepleegd in het kader van een jarenlange regeling om enkele van zijn topmanagers te helpen om belasting over hun beloning te ontwijken. Dat heeft een rechter in Manhattan vrijdag besloten.

Lees meer »

Al zeker 70 doden door vrieskoude in Afghanistan

In Afghanistan heeft het extreme winterweer op een week tijd al aan minstens 70 mensen het leven gekost. Dat heeft het ministerie van Rampenbeheer gezegd. De koudste temperaturen werden gemeten in de centrale regio Ghowr, daar zakte het kwik afgelopen weekend tot -33 graden Celsius.

Lees meer »

Voormalig vicevoorzitter Europees Parlement Eva Kaili verschijnt voor raadkamer

Eva Kaili, de voormalige Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, verschijnt deze voormiddag voor de Brusselse raadkamer. Die moet beslissen of de vrouw onder aanhoudingsbevel blijft in het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement. Bij haar eerste verschijning voor de raadkamer, op 22 december, vroegen haar advocaten dat ze onder elektronisch toezicht zou geplaatst worden, maar de raadkamer ging

Lees meer »

Zelensky: strijd om Soledar en oosten van Oekraïne gaat verder

De gevechten om het Oost-Oekraïense plaatsje Soledar gaan nog altijd door. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vrijdag gezegd in zijn dagelijkse videoboodschap. Verschillende Russische bronnen lieten eerder op de dag weten dat Moskou het dorp onder controle heeft. De Russische en Oekraïense claims kunnen niet onafhankelijk worden gecontroleerd.

Lees meer »