Nieuwsfeed

Grote zorgen in Nederland om vermiste Nadia (28): “Het is een vreemd verhaal”

In en rond het Nederlandse Heerlen, op zo’n 20 kilometer van de Belgische grens, wordt al vier dagen met man en macht gezocht naar een jonge vrouw die sinds de nacht van vrijdag op zaterdag wordt vermist. Het gaat om de 28-jarige Nadia Weertman. Op sociale media wordt het opsporingsbericht massaal verspreid. De politie maakt zich zorgen, maar heeft nog geen aanwijzing dat er sprake zou zijn van een misdrijf. “Het is wel een vreemd verhaal”, zegt een woordvoerder.

Krantenkoppen in België

Berlijn schaft mondmaskerplicht op openbaar vervoer af

Vanaf donderdag is het in de Duitse hoofdstad Berlijn niet langer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Ook passagiers op treinen of bussen over lange afstand moeten niet langer een mondmasker dragen. Nog negen Duitse deelstaten zullen het voorbeeld van Berlijn volgen.

Lees meer »

Amerikaanse grootbanken bereiden zich voor op verslechtering economie

Verschillende Amerikaanse grootbanken hebben vrijdag hun kwartaalresultaten gepubliceerd. Wat opvalt: de meeste kwamen met solide cijfers voor 2022, geholpen door onder meer de hogere rente, maar ze bereiden zich wel allemaal voor op een verslechtering van het economisch klimaat. Dat doen ze door hun provisies voor leningen waar afbetalingsproblemen dreigen op te trekken.

Lees meer »

PORTRET. Joseph Paintsil, de Genkse snelheidstrein die sprint tegen 37 kilometer per uur, zangtalent en tweelingzus met (bijna) identieke naam heeft

Zijn lancering door Abakar Sylla verdrong zijn uitstekende prestatie in de topper tegen Club Brugge wat naar de achtergrond. Joseph Paintsil (24), winger van Racing Genk, kan intussen toch al straffe cijfers voorleggen: zes goals en zeven assists. Wie is deze Ghanese snelheidstrein? Een portret van de man die na een verrassende niet-selectie voor het WK met Ghana afgelopen winter

Lees meer »

“Met vetzuren in je maag uit bijvoorbeeld chocolade reageer je minder fel op negatieve emoties”: kan voeding stress beperken?

Het begin van het jaar gaat vaak gepaard met stress. Voor studenten is het examentijd, voor volwassenen breekt een nieuwe periode vol deadlines aan. Koffie en energiedrankjes zijn populaire ‘helpers’ om alle leerstof in het hoofd te krijgen of om die presentatie op tijd te kunnen geven. Maar zijn ze effectief? En is er andere voeding die stress vermindert en

Lees meer »

Gedeserteerde Wagner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgeschoten voor de ogen van iedereen”

Andrej Medvedev (26) is een ex-commandant van de Russische Wagner-groep die deserteerde en naar Noorwegen vluchtte. In een interview met CNN vertelt hij over de vaak wrede behandeling van de Wagner-huurlingen, die doorgaans naar het front worden gestuurd zonder al te veel richtlijnen. De wreedheden die hij zag, deden hem naar eigen zeggen ervoor kiezen om te deserteren.

Lees meer »

Bouwvakkers kunnen fluiten naar koopkrachtpremie

De werknemers in de bouw moeten niet meteen rekenen op een koopkrachtpremie van 500 of 750 euro. Hun werkgevers zetten alvast de hakken in het zand. Door de hoge indexering van de lonen en de hogere prijzen voor energie en grondstoffen blijft er geen ruimte om die ook nog eens te betalen, zeggen ze.

Lees meer »

Voormalig vicevoorzitter Europees Parlement Eva Kaili verschijnt voor raadkamer

Eva Kaili, de voormalige Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, verschijnt deze voormiddag voor de Brusselse raadkamer. Die moet beslissen of de vrouw onder aanhoudingsbevel blijft in het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement. Bij haar eerste verschijning voor de raadkamer, op 22 december, vroegen haar advocaten dat ze onder elektronisch toezicht zou geplaatst worden, maar de raadkamer ging

Lees meer »

“Het leken vooral ‘gewone’ mensen en had meer weg van een wandeling”: dit viel expert op aan bestorming van Braziliaanse overheidsgebouwen

Duizenden aanhangers van Jair Bolsonaro bestormden zondagavond het Congres, het Hooggerechtshof en het presidentieel paleis in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Intussen is de rust teruggekeerd, maar het verzwakt wel meteen de positie van kersvers president Lula. “Dat Bolsonaro al gevlucht was voor de eedaflegging was eigenlijk een alarmsignaal”, zegt historicus en Braziliëkenner Johan Verberckmoes (KU Leuven).

Lees meer »