Nieuwsfeed

Iraanse dissident vrijgelaten na drie maanden cel

De Iraanse autoriteiten hebben Majid Tavakoli, een van de meest bekende dissidenten van het land, vrijgelaten uit de gevangenis, drie maanden na zijn arrestatie tijdens de protesten die Iran al enkele weken in beroering brengen. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden, zo zegt zijn broer op Twitter

Krantenkoppen in België

Veertien verdachten vervolgd voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

In de zaak over gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub Anderlecht, heeft het federaal parket de raadkamer van Brussel gevraagd om het dossier door te verwijzen naar de correctionele rechter. Zo bericht de krant De Tijd woensdag. Het parket vraagt de vervolging van elf personen en drie vennootschappen voor een waaier aan feiten: oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie,

Lees meer »

Vlaams Parlement keurt interne staatshervorming goed: er komen 15 regio’s

Het Vlaams Parlement heeft het plan van de Vlaamse regering goedgekeurd, waardoor Vlaanderen opgedeeld wordt in 15 regio’s. Volgens Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) kan op die manier schoon schip worden gemaakt in "de ondoorzichtige brij van bovenlokale samenwerkingsverbanden". Er komen nu 15 regionale samenwerkingsverbanden. Alle Limburgse regio’s vormen één regio.

Lees meer »

De Croo pleit voor havenkorps in strijd tegen drugscriminelen

In de strijd tegen de drugscriminaliteit in Antwerpen, pleit premier Alexander De Croo voor de oprichting van een havenkorps. Meer mensen op het terrein moet helpen het gigantische domein beter in de gaten te houden. Dat heeft de premier zondag verklaard aan VTM NIEUWS. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever reageert schamper.

Lees meer »

Terwijl de wereld afzakt naar Davos, is World Economic Forum meer dan ooit onderwerp van complotdenken en andere kritiek

Morgen start het jaarlijkse Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. De gelijknamige organisatie achter dat lobbycongres is de voorbije jaren uitgegroeid tot de spil in één van de meest gedeelde complottheorieën wereldwijd: The Great Reset. Die theorie insinueert dat veel van wat vandaag in onze samenleving gebeurt, deel is van een complot. Hoe kon een vage visietekst van

Lees meer »

INTERVIEW. Stephanie D’Hose, coming lady van Open Vld: “Ik vind het echt van belang om het profitariaat aan te pakken, werken moet meer lonen”

Hoe kijkt de coming lady van de liberalen Stephanie D’Hose naar het ontslag van partijgenote Eva De Bleeker? “Het was onvermijdelijk.” De politiek? “Het gaat te vaak over wie de grootste ballen heeft.” En over mannen gesproken: “Ja, er is nog veel paternalisme in de politiek, ook in mijn partij. Een minister wilde ooit dat ik de potloodtest doorstond voor

Lees meer »

“Niet genoeg, Wouter buiten”: Anderlecht-fans hebben duidelijke boodschap voor Vandenhaute, spandoek wordt al snel verwijderd

Een cruciale avond voor Anderlecht. Alleen winst tegen Zulte Waregem volstaat voor paars-wit om aanspraak te blijven maken op play-off 2. Zo niet lonkt de échte kelder van het klassement. De voorbereiding verliep (alweer) hobbelig nu topschutter Fábio Silva op vertrekken staat. Aan het Lotto Park hebben enkele fans, die niet welkom zijn, een spandoek opgehangen. Daarop valt te lezen:

Lees meer »

Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezondheidsvoordelen op

Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Niet voor niets noemt men zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.

Lees meer »

Eén op zeven kleuters in Vlaamse scholen kampt met taalachterstand: “We moeten sterker kunnen ingrijpen in regio’s waar slecht gescoord wordt”

Van alle kleuters in het derde jaar hebben zo’n 1.200 kinderen extra taalondersteuning nodig. Nog eens 500 anderen moeten intensieve begeleiding volgen om Nederlands te leren. Dat blijkt uit de tweede editie van de ‘koala-test’, die de taalachterstand bij kleuters in kaart brengt. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA): “Als pakweg 1 op 4 kleuters in de klas te beperkt Nederlands begrijpt,

Lees meer »

Je mondhygiëne verbeteren en tanden bleken door te spoelen met kokosnootolie? Werkt ‘oil-pulling’ echt?

De meeste onder ons poetsen hun tanden met een tandenborstel en gebruiken wel eens flos of mondspoeling. Maar sommige zweren bij een gezondheidstrend die (opnieuw) de social media overspoeld: ‘oil-pulling’. Een eeuwenoud gebruik waarbij je jouw mond minutenlang met olie spoelt om een hele reeks problemen te doen verdwijnen. Maar werkt ‘oil-pulling’ echt? Of is het de zoveelste lege gezondheidstrend?

Lees meer »