Nieuwsfeed

Israël opent 2.000 jaar oude begraafplaats die nooit eerder werd getoond

De Israëlische autoriteiten hebben dinsdag “een van de meest indrukwekkende grafgrotten” onthuld die ooit in het land zijn ontdekt. Ze zijn ongeveer 2.000 jaar oud en aangeduid als “de Tombe van Salomé”, een van de vroedvrouwen die aanwezig was bij de geboorte van Jezus, volgens bepaalde stromingen van het christendom.

Krantenkoppen in België

IN BEELD. Prinses Beatrix viert 85ste verjaardag met nieuwe foto’s

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dinsdagochtend acht nieuwe foto’s vrijgegeven van prinses Beatrix (85). Het gaat om twee ‘driegeneratieportretten’ van prinses Beatrix met koning Willem-Alexander (55) en prinses Amalia (19). Daarnaast zijn er twee foto’s van Beatrix met haar oudste zoon, twee foto’s van Beatrix met haar kleindochter en twee soloportretten van de jarige prinses.

Lees meer »

Na moord op weerloze vrouw met mentale beperking schoten ze ook kompaan dood: “Ik hoorde hoe ze openscheurde. Ik heb het lijk helpen verslepen tot bij de spoorweg”

De denker, de doener en de meeloper. Zo werden de Antwerpse jonge vrienden Yves Hotome, Sebastiaan Samyn en Nick Bertels genoemd. Ze vermoordden samen Pascale Wauters, die een mentale beperking had. Daarna werd ‘de denker’ omgebracht door zijn kompanen. Het kostte het gerecht 10 jaar om de daders veroordeeld te krijgen. “7 jaar na de eerste ondervraging zag ik hem

Lees meer »

Dit is het verhaal van de echte kolonel Vernaillen uit VRT-serie 1985: “Op röntgenfoto’s zijn nog altijd kleine kogels te zien”

Gisteren ging de VRT/RTBF-reeks ‘1985′, over de Bende Van Nijvel in première. De reeks belicht onder meer het verhaal van oud-kolonel Herman Vernaillen (81). Hij en zijn gezin overleefden in 1981 een moordaanslag bij hen thuis in Hekelgem, gepleegd door vier mannen. Onder hen: ex-rijkswachter Beijer en diens kompaan Madani Bouhouche. Naar aanleiding van de arrestatie van Beijer in Thailand

Lees meer »

“Geef mensen waardig onderdak”: de smeekbede van chirurg en voormalig minister Réginald Moreels aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor 

In een brief die dit weekend werd gepubliceerd op dewereldmorgen.be smeekt voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels (CD&V) zijn partijgenoot, staatssecretaris Nicole de Moor, om vluchtelingen en migranten in ons land waardig onderdak te bieden. "Ik heb vluchtelingenkampen bezocht en in oorlog gewerkt, maar heb nog nooit zo’n omstandigheden gezien", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Ik zal

Lees meer »

Recordaantal Belgen wijzigden van naam in 2022, Sebastiaan (47) wil dat ook: “Telkens als ik mijn achternaam hoor, voel ik de pijn”

Nooit eerder lieten zoveel mensen hun voor- of familienaam aanpassen als in 2022. 5.104 Belgen wijzigden het afgelopen jaar hun voornaam, 1.120 landgenoten kozen een nieuwe achternaam. De toename is het gevolg van een versoepelde procedure. “Ik wil een andere achternaam omdat ik verstoten ben geweest door mijn familie”, zegt Sebastiaan Decoene uit Blankenberge.

Lees meer »

Na familiedrama: criminaliteit onder bejaarden neemt toe. “Jachtgeweer is meest gebruikte wapen bij moord onder ouderen”

Een 84-jarige man schoot zondag in Roeselare zijn 75-jarige vrouw dood. Begin mei vorig jaar werd in Waregem een 92-jarige opgepakt als verdachte van de moord op zijn 87-jarige vrouw, nadat een week eerder in Keerbergen exact hetzelfde gebeurde: daar was de verdachte 70 en het slachtoffer 73. “Criminaliteit onder bejaarden is toegenomen”, aldus geriater De Cock (74).

Lees meer »

Regering laat concessie voor krantenbedeling doorlichten

De regering laat een externe audit uitvoeren naar de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist, schrijft ‘De Tijd’. In oktober vorig jaar kwamen via een interne audit bij bpost onregelmatigheden aan het licht bij de toekenning van de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften aan het postbedrijf. De affaire leidde

Lees meer »