Nieuwsfeed

Jager die metaaldetectorist doodschoot, zegt dat hij op haas mikte

De 48-jarige B.F. uit Rijkevorsel zegt dat hij een haas wilde schieten, maar miste. Dat de kogel vervolgens metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dodelijk trof, heeft hij naar eigen zeggen niet gezien.

Krantenkoppen in België

Beter voor patiënt én voor thuisverpleging? Dit denkt sector over plan om meer ingrepen in dagziekenhuis uit te voeren

Vanuit de sector van de thuisverpleging komen gemengde reacties op het initiatief van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om meer ingrepen in het dagziekenhuis te laten uitvoeren. De sector is daar wel blij mee, maar wijst meteen op een aantal pijnpunten. Ook hier dreigt een personeelstekort en bovendien is er nog onduidelijkheid over de praktische uitwerking en over de

Lees meer »

De vrouw die Conner Rousseau de politiek leerde kennen

Merci, mama, merci. Met die woorden zette Conner Rousseau zijn moeder Christel Geerts (61) zondag in de bloemetjes op de nieuwjaarsreceptie. Geerts is ook meer dan de mama van. Als voormalig burgemeester van Sint-Niklaas en professor aan de VUB is zij vandaag nog steeds een belangrijk klankbord. “Eens je jouw woord geeft, dan moet je je daaraan houden, dat heb

Lees meer »

1 op 5 heeft geen spaarreserve, 1 op 3 kan onverwachte uitgave niet aan: zo hard treft energiecrisis onze gezinnen

De energiecrisis slaat grote gaten in de portefeuille van gezinnen. Zo heeft één op drie Vlamingen het moeilijk om een onverwachte uitgave van 1.000 euro te betalen. Voor de Gezinsbond het signaal om voor een volledige indexering van het Groeipakket te pleiten. “De kinderbijslag is geen extraatje voor gezinnen, maar een noodzakelijke steun om het hoofd boven water te houden”,

Lees meer »

Verdachte in Qatargate gaat in beroep tegen verlenging van voorlopige hechtenis

Een van de verdachten in het onderzoek over corruptie in het Europees Parlement, Niccolo Figa-Talamanca, gaat in beroep tegen de beslissing van de Brusselse raadkamer om zijn voorlopige hechtenis met een maand te verlengen. Dat meldt zijn advocate. Figa-Talamanca verscheen donderdag voor de raadkamer, net als medeverdachte Francesco Giorgi. Ook die laatste zag zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengd

Lees meer »

KIJK. 17 gezinnen geven hun mening over borstvoeding. “Laat het geen strijd zijn. Later eten ze toch McDonald’s”

Het is Wereld Kolfdag, ofwel World Breast Pumping Day. Een dag voor alle ouders en hun (b)engeltje. Want kolven kan overweldigend zijn, net zoals borstvoeding of een flesje met kunstvoeding geven. Maar al lijkt een voeding soms een marathon, aan de finish is het een prachtige verbintenis. Dat tonen deze kersverse gezinnen, die hun voedingsmoment én een bemoedigende boodschap delen.

Lees meer »

Laatste koning van Griekenland overleden

Griekenland heeft nu écht geen koning meer. Constantijn II, die als laatste op de Griekse troon zat, is dinsdag overleden. Hij werd 82 jaar. Zijn negenjarige heerschappij viel samen met één van de meest turbulente periodes in de politieke geschiedenis van het land.

Lees meer »

Britse elite-agent die 24 verkrachtingen toegaf, is ontslagen: “Twintig jaar lang politieman én een roofzuchtige verkrachter”

Een Londense agent die werkte voor een elite-eenheid en die bekende dat hij twaalf vrouwen over de periode van 2003 tot 2020 in totaal 24 keer heeft verkracht, is dinsdag officieel ontslagen bij Scotland Yard wegens ernstig wangedrag. “Dit is een afschuwelijke, misselijkmakende zaak die zware gevolgen heeft voor de politie. Ik hoop echt dat ik zo’n soort dingen nooit

Lees meer »

Na amper vijf weken zijn ‘Temptation Island’-ster Megan Desaever en haar Dennis verloofd: “We zijn écht niet dom en naïef”

Ze verraste iedereen. Eerst met haar (vermeende) belastingontduiking, vervolgens met haar nieuwe vriend en – amper vijf weken later – met haar verloving. Het leven van ‘Temptation Island’-deelneemster Megan Desaever zit op kruissnelheid, met dank aan haar Nederlandse lover Dennis Roos. Waarom het zo hard gaat tussen beiden, hoe ze elkaar vonden en vooral: waarom Megan na een blitzromance instemde

Lees meer »