Nieuwsfeed

KIJK LIVE. Terwijl Messi ontwaakt na een kort nachtje met de wereldbeker en Instagramrecords blijft breken, staat Buenos Aires op z’n kop

De intrede van Koning Messi en zijn gezanten. Vanochtend, rond 6u30 onze tijd, zijn de Argentijnse wereldkampioenen met enkele uren vertraging geland in hoofdstad Buenos Aires. Ze werden onthaald door een massa dolgedraaide Argentijnen en ook de komende uren wordt het feest gewoon doorgezet. Hierboven en hieronder volgt u alles op de voet!

Krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe vechtjassen agenten te lijf gaan in Leopoldsburg: “Tweede keer op rij dat we jaar starten met politiegeweld”

Er zijn beelden opgedoken van de vechtpartij in Leopoldsburg waarbij vijf politieagenten gewond raakten. De agenten waren zaterdagnacht opgeroepen om tussen te komen bij een gewelddadig conflict toen de amokmakers zich tegen hen keerden. “We waren het jaar liever anders gestart”, zegt commissaris Eric Cenens die vorig jaar veel geweld zag gepleegd worden tegen zijn korps. Twee personen mochten na

Lees meer »

Speciale kapsels en mopjes van Niels Destadsbader: Siska Schoeters duikt achter de schermen van ‘The Greatest Dancer’

Het is nog wachten tot 4 februari om naar ‘The Greatest Dancer’ te kijken op Eén. In dat programma gaan Siska Schoeters (40), Aster Nzeyimana (29) en Niels Destadsbader (34) op zoek naar het grootste danstalent in Vlaanderen. Presentatrice Siska neemt alvast haar volgers mee achter de schermen van het programma. Zij wordt voor de opnames helemaal mooi gemaakt door

Lees meer »

Brexit: Brussel en Londen vinden eerste akkoord(je) over Noord-Ierland

Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben een eerste akkoord bereikt over het statuut van Noord-Ierland in het kader van hun bilaterale relaties na de Brexit. Het akkoord gaat over de toegang van de EU tot de Britse IT-systemen, wat als een cruciale stap gezien wordt in de zoektocht naar een fundamentele oplossing voor de Brits-Europese problemen.

Lees meer »

Voelt januari somber en eindeloos? Met deze tips werk je jezelf doorheen je winterblues, en zelfs Hyacinth ‘Bouquet’ kan helpen

Nog een volle week, en dan is hij eindelijk voorbij. Januari: de maand die eindeloos blijft duren. Het is snertweer, de dagen lengen niet snel genoeg, de feestdagen zijn al een verre herinnering. Je bent knorrig, wil alleen maar slapen, eet te veel, wil geen mensen zien. Je hebt de januariblues. Klinische term: Seasonal Affective Disorder. SAD: niet toevallig het

Lees meer »

Benzine wordt woensdag duurder

Benzine tanken wordt woensdag duurder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs voor een liter benzine 95 (E10) stijgt 3,4 cent tot 1,8120 euro. Voor een liter benzine 98 (E5) komt er 4 cent bij tot maximum 2,0210 euro.

Lees meer »

Hoe doodt een wolf ondanks stroomdraad tóch schapen? “Een wolf is dan wel schichtig, maar een wei vol schapen is voor hen wat voor ons een frituur is”

Ze hebben kilometers omheining geplaatst de voorbije jaren, maar toch krijgen veehouders nu en dan ongewenst bezoek van de wolf. Kan dat dier bij grote honger plots een meter hoog springen of stroomdraad van 5.000 volt trotseren? Zo’n wolfwerende omheining doet nog steeds wat het belooft, volgens het Wolf Fencing Team, “maar de omheining is maar net zo sterk als

Lees meer »

Winterprik heeft solden enigszins gered

Vandaag en morgen zijn de laatste dagen van de solden. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemersorganisatie UNIZO maakten alvast de balans op van de winterkoopjes. Die waren algemeen iets minder goed dan vorig jaar, zo blijkt uit een bevraging. Zelfstandige modewinkels verkochten gemiddeld 2,4 procent minder soldenstukken dan vorig jaar.

Lees meer »

Drugsmaffia wou Van Quickenborne én Nederlandse ex-minister ontvoeren

Toen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in december vorig jaar voor de tweede keer in een paar maanden tijd in een safehouse werd ondergebracht wegens ernstige bedreigingen, werd in Nederland op hetzelfde moment de ­Nederlandse oud-minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus onder verhoogde bewaking geplaatst. En dat was geen toeval, zo blijkt nu.

Lees meer »

“Lisa Marie Presley verloor voor haar dood 20 kilogram door medicatie”

Weken voor haar dood had Lisa Marie Presley een duidelijk doel voor ogen: er tiptop uitzien voor de vele awardshows die op de planning stonden. Ze verloor maar liefst twintig kilogram en bracht een bezoekje aan de plastische chirurg. Helaas hield ze er daarvoor geen gezonde levensstijl op na, vertelden bronnen aan ‘TMZ’. Afslankmedicijnen en opioïden (zeer straffe pijnstillers) zorgden

Lees meer »