Nieuwsfeed

KIJK. Russische stad pakt uit met kerstdecoratie in oorlogsthema: van ijssoldaten tot dennenbomen met pro-oorlogssymbolen

Kerstmis en oorlog? Een rare combinatie, maar niet voor de Siberische stad Tsjita. Daar heeft de lokale overheid dit jaar kerstdecoratie in oorlogsthema geïnstalleerd. IJssculpturen in de vorm van soldaten en sneeuwmannen met de Russische driekleur ‘sieren’ de straten van de patriottische stad.

Krantenkoppen in België

Bart De Wever in nieuwjaarstoespraak: “Verder aanmodderen binnen huidige structuren heeft geen zin meer”

De Vlaming heeft bij de verkiezingen in 2024 de keuze tussen het confederalisme of verarming. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever zaterdag verklaard op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Met enkele welgemikte sneren richting de federale regering benadrukte De Wever dat “verder aanmodderen” binnen de huidige structuren geen zin meer heeft. Hij waarschuwde ook dat een stem voor de extremen

Lees meer »

“Een oldschool crosser voor amper 6.000 euro”: onze motorexpert test de MASH X-Ride 650 Trail

De MASH 650 X-Ride Trail is het antwoord op moderne allroads. Terwijl de Europese en Japanse fabrikanten almaar zwaarder, duurder en technologisch geavanceerder gaan, grijpt het Frans-Chinese MASH terug naar de roots van het offroad rijden: een simpele lucht/oliegekoelde 650 cc eencilinder zonder franjes of gadgets voor een licht prijskaartje. Onze motorexpert Arno Jaspers deed een testrit en was onder

Lees meer »

Minister Demir wil tabaksindustrie mee laten opdraaien voor opruimkosten peuken

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil de tabaksproducenten mee laten betalen voor de zwerfvuilkosten van sigarettenpeuken. De N-VA-minister wil dat de tabaksindustrie een deel van de totale zwerfvuilkost – 25,5 miljoen euro op een totaal van ruim 150 miljoen euro – op zich neemt. Demir heeft daarvoor een ontwerpdecreet klaar dat een eerste keer is goedgekeurd door de Vlaamse regering.

Lees meer »

‘The Masked Singer’, ‘Boer zkt Vrouw’ en de comeback van Ruth Beeckmans: VTM legt de lat dit voorjaar erg hoog

“Een absoluut grand cru jaar”. Zo wordt aan de Medialaan in Vilvoorde het voorbije jaar van de VTM-familie omschreven. De VTM-zenders sloten 2022 af als meest succesvolle tv-jaar sinds 2001. e In 2023 willen ze verder surfen op dat succes met de klassieke cocktail van beproefde successen en nieuwe titels. Opvallend: na een lange afwezigheid zal Ruth Beeckmans weer te

Lees meer »

“Ik zou die computer in duizend stukjes hebben geslagen”: hoe een toevallige ontdekking alle geheimen van de terreurcel blootlegde

“Alles loopt hier goed. Iedereen is klaar voor de opdracht. We hebben al 130 kilogram explosieven gemaakt.” Kamikaze Najim Laachraoui klinkt enkele dagen voor de aanslagen beangstigend optimistisch. Speurders ontdekten zijn audioboodschap op een computer die ze door een enorm toeval in handen kregen. Een goudmijn voor het onderzoek. Dankzij twee vuilnismannen.

Lees meer »

Scarlet verhoogt de internetsnelheden, maar niet de prijzen

Vanaf 1 februari 2023 krijgen alle onbeperkte internetaanbiedingen van Scarlet een snelheidsboost. Zowel voor het internetabonnement Loco als voor de packs Trio en Trio Mobile (die ook tv en telefonie bevatten), gaat de downloadsnelheid van 50 Mbps naar 70 Mbps en de uploadsnelheid van 4 Mbps naar 10 Mbps. Dat nieuws vernam Mijntelco.be.

Lees meer »

Duitsland zal geen gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne

Oekraïne dringt aan op nog meer militair materieel, nadat Duitsland vorige week over de brug is gekomen om Leopard-tanks te sturen. Een officiële vraag is er nog niet, maar nu zou Oekraïne doelen op gevechtsvliegtuigen. De Duitse kanselier Olaf Scholz gaf grenzen aan en zei tijdens een persmoment zondag dat hij niet zal meegaan in een wapenopbod.

Lees meer »

Achel is geen trappist meer

De Sint-Benedictusabdij van Hamont-Achel, beter bekend als de Achelse Kluis, is verkocht aan de Kempense ondernemer Jan Tormans. Nu de brouwerij niet langer onder de abdij van Westmalle ressorteert, is het bier Achel niet langer een trappist.

Lees meer »

Gedeserteerde Wagner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgeschoten voor de ogen van iedereen”

Andrej Medvedev (26) is een ex-commandant van de Russische Wagner-groep die deserteerde en naar Noorwegen vluchtte. In een interview met CNN vertelt hij over de vaak wrede behandeling van de Wagner-huurlingen, die doorgaans naar het front worden gestuurd zonder al te veel richtlijnen. De wreedheden die hij zag, deden hem naar eigen zeggen ervoor kiezen om te deserteren.

Lees meer »

Demir wil eind februari tracékeuze voor Ventilus vastgelegd hebben

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir hoopt dat eind februari het definitieve tracé van de Ventilus-hoogspanningslijn kan vastgelegd worden. Dat heeft de N-VA-minister dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vooruit-parlementslid Bruno Tobback. Demir dringt intussen ook aan op een vervroegd Overlegcomité om het te kunnen hebben over de Vlaamse vraag naar verhoogde compensaties van netbeheerder Elia.

Lees meer »

Ontbijten met Vlaams minister-president Jan Jambon: “Ik ben geen kandidaat-minister-president in 2024, ik ben ook niet niet-kandidaat” 

Een ontbijt, een politicus en een journalist zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in het Radio 1-programma "De ochtend". VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck tafelt met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is Vlaams minister-president Jan Jambon te

Lees meer »