Nieuwsfeed

KIJK. Zweedse royals delen opmerkelijke kerstvideo van prinses Victoria en gezin

De Zweedse kroonprinses Victoria (45) en haar gezin hebben maandag een kerstvideo gedeeld. Daar is in te zien hoe Victoria met haar man prins Daniel (49) en hun kinderen Estelle (10) en Oscar (6) de Koninklijke Opera in Stockholm bezoeken. Het kroonprinselijk gezin ging er naar een voorstelling van ‘Assepoester’ kijken.

Krantenkoppen in België

Oekraïne kreeg in 2022 ruim 30 miljard euro steun

Oekraïne heeft vorig jaar meer dan 30 miljard euro aan hulp en leningen uit het buitenland ontvangen. Ongeveer 40 procent kwam uit de Verenigde Staten, iets minder dan 25 procent uit de Europese Unie en ongeveer 8 procent van het Internationaal Monetair Fonds. Dat heeft de Oekraïense centrale bank in de nacht van vrijdag op zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

John Heitinga neemt over als interim-coach bij Ajax, spelers steken hand in eigen boezem na ontslag Alfred Schreuder: “Wij hebben de trainer laten vallen”

De dagen van Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) bij Ajax zijn geteld. Na een 1-1-gelijkspel tegen degradatiekandidaat Volendam was de maat vol voor het Amsterdamse bestuur. Ook de fans deelden tijdens de match al hun onvrede over de slechte prestaties door massaal met witte zakdoekjes te zwaaien. John Heitinga, coach van de beloften, neemt tijdelijk over.

Lees meer »

Verdachte van aanranding in Mechels station geeft zich aan nadat er beelden werden verspreid: “Niet bekend bij gerecht”

De verdachte die op 2 december van vorig jaar een vrouw uit Beerzel (Putte) bij de nek en schouders greep in het station van Mechelen, heeft zichzelf aangegeven nadat de politiezone Bodukap woensdag beelden van hem verspreidde. Dat gebeurde nadat het slachtoffer een open brief richtte aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne over het snel afsluiten van haar zaak.

Lees meer »

Rusland claimt controle over Oost-Oekraïense stad Soledar

Rusland zegt dat het na een maandenlange strijd de controle over de Oekraïense zoutmijnstad Soledar, in de oostelijke provincie Donetsk, heeft overgenomen. De bewering kan niet onafhankelijk worden gecontroleerd. De Oekraïense strijdkrachten meldden eerder vandaag dat er een hevig Russisch offensief in Soledar aan de gang was. Dat zei de Oekraïense viceminister van Defensie Hanna Maljar.

Lees meer »

Onbemande Dragon-vrachtcapsule terug op aarde

Zes weken na zijn vertrek naar het internationale ruimtestation ISS is een Dragon-capsule terug op aarde. De onbemande vrachtcapsule met 2.000 kilo aan materiaal voor wetenschappelijke experimenten aan boord landde woensdag in zee voor de kust van Florida, zo hebben de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa en de private onderneming SpaceX gemeld.

Lees meer »

Russen en Oekraïners vechten om controle over 200 kilometer aan ondergrondse zoutmijntunnels die hen “achter vijandige linies” kunnen brengen

Russische troepen lijken erin geslaagd te zijn om het grootste deel van Soledar in te nemen, een stadje in het oosten van Oekraïne. Soledar is bekend om zijn zoutmijnen en ligt op tien kilometer ten noorden van het fel bevochten Bachmoet. Volgens het Britse ministerie van Defensie focussen de gevechten zich nu onder meer op de toegang tot de 200

Lees meer »

250 hulpverleners leggen kruispunt Kunst-Wet lam tijdens manifesatie: brandweer activeert intern noodplan om hulpverlening in Brussel te garanderen

Op het kruispunt Kunst-Wet aan de kleine ring in Brussel voeren vakbondsleden van VSOA en hulpverleners, grotendeels brandweerlieden, sinds 9 uur actie. Ze blokkeren de verkeersas om de problemen van de hulpdiensten, de toenemende agressie op het terrein en een algemeen gebrek aan financiering aan te kaarten. Doordat een aantal Brusselse brandweerlieden niet werkt, is er vandaag minder personeel beschikbaar.

Lees meer »

IN BEELD. Prinses Beatrix viert 85ste verjaardag met nieuwe foto’s

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dinsdagochtend acht nieuwe foto’s vrijgegeven van prinses Beatrix (85). Het gaat om twee ‘driegeneratieportretten’ van prinses Beatrix met koning Willem-Alexander (55) en prinses Amalia (19). Daarnaast zijn er twee foto’s van Beatrix met haar oudste zoon, twee foto’s van Beatrix met haar kleindochter en twee soloportretten van de jarige prinses.

Lees meer »