Nieuwsfeed

Laatste Grauwzuster van Tienen, zuster Juliana, verlaat klooster

In Tienen heeft de laatste Grauwzuster het klooster van het Regionaal Ziekenhuis verlaten. Zuster Juliana, die eigenlijk Maria Vandeput heet, is 96 en verhuist nu naar de Zusters Passionisten in Tienen. "Het afscheid valt me zwaar", zegt zuster Juliana

Krantenkoppen in België

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute: “Niet gezond dat macht binnen de club bij één persoon ligt”

“Dat één persoon alle macht heeft, is ongezond.” Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute (60) heeft in ‘De Afspraak’ nog eens gereageerd op de heisa van vorige week. De fans – of alleszins een deel ervan – eisten toen zijn ontslag. Vandehaute zette uiteindelijk een stap opzij door niet langer uitvoerend, maar wel niet-uitvoerend voorzitter te worden. “Ik ben vanaf nu de verbinding

Lees meer »

Dit is het moment om koopjes te scoren: “Als de huidige voorraad uitgeput is, zal de volgende levering al 10 procent duurder zijn”

De wintersolden zijn weer in het land. En doordat modewinkels dit najaar 5 procent minder kleding hebben verkocht, starten die meteen met hoge kortingen. Maar hoe haal je nu zoveel mogelijk voordeel uit? En is er wel genoeg stock voor de hele periode? Geknipte vragen voor consumptie-expert Pierre-Alexandre Billiet. Hij onderzoekt hoe retailbedrijven zich doorheen de crisis loodsen én hoe

Lees meer »

Volg hier live de begrafenis van emeritus paus Benedictus XVI in Sint-Pieter

De emeritus paus Benedictus XVI wordt vandaag begraven in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. De afgetreden paus overleed op oudejaarsdag op 95-jarige leeftijd. Tienduizenden gelovigen zijn toegestroomd op het Sint-Pietersplein, dat vanmorgen was gehuld in een dichte mist. De rouwplechtigheid wordt voorgegaan door paus Franciscus. Het is de eerste keer dat de mis voor een overleden paus wordt opgedragen door de

Lees meer »

Ongewenst in België, nu op olympische droom jagend met Georgië: klokkenluidster Dorien Motten geeft land en job als dierenarts op uit liefde voor het turnen

In België kon Dorien Motten (31), als klokkenluidster in het turnschandaal, geen kant meer uit. Nooit zou de gymnaste nog uitgenodigd worden voor het nationale team. En dat terwijl de Limburgse nog lang niet is uitgekeken op het turnen. Daarom maakte ze recent een keuze die ze nooit voor mogelijk had gehouden: ze komt voortaan uit voor Georgië. “Het eerste

Lees meer »

Lana Del Rey gaat topless op nieuwe albumcover

Eén arm omhoog, haar bloesje losgeknoopt en een borst zichtbaar. Zo pronkt een zwoele Lana Del Rey (37) op haar nieuwste albumcover. En die kan rekenen op lovende reacties op sociale media. Haar negende plaat, ‘Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd’, verschijnt op 24 maart.

Lees meer »

VS bereiken schuldenplafond: clash tussen Republikeinen en Democraten is op til

De overheid van de Verenigde Staten heeft het wettelijk vastgelegde schuldenplafond bereikt. Dat meldt het ministerie van Financiën donderdag. De bevoegde minister Janet Yellen schrijft in een brief aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dat er “buitengewone maatregelen” worden getroffen om te vermijden dat het schuldenplafond overschreden wordt. Als Republikeinen en Democraten geen deal kunnen sluiten om het schuldenplafond te

Lees meer »

Antwerpse politieke wereld reageert geschokt op dood van kind bij drugsaanslag

Vanuit de Antwerpse politiek wordt maandagavond geschokt gereageerd op het overlijden van een 11-jarig kind bij een schietincident dat allicht kadert binnen het drugsmilieu. “Kinderen hebben niets te maken met welke drugsoorlog dan ook”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op Twitter. “We zullen alles in het werk stellen om deze meedogenloze criminelen te vatten.”

Lees meer »

Zo ging ‘The Last of Us’ van videogame naar tv-reeks

Bijna tien jaar na zijn release op de PlayStation 3 werd de ijzersterke videogame ‘The Last of Us’ geadapteerd tot een tv-reeks, die vanaf maandag op Streamz te zien zal zijn. Hoe verliep dat proces? Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann (die ook de game maakte) over waar ze de kiemen van hun verhaal vonden, en waarom ‘The Last of

Lees meer »

Familie van vermoorde Ann-Laure is in New York voor proces en bezoekt de plaats waar ze het leven liet: “Als ik kon wisselen met mijn dochter, zou ik dat meteen doen” 

Voor het eerst sinds de aanslag op 31 oktober 2017 in Manhattan, New York, bezoekt de echtgenoot van Ann-Laure Decadt de plaats waar de jonge West-Vlaamse om het leven kwam. Haar familie reisde naar de Verenigde Staten om het proces te volgen, dat deze week gestart is. VRT NWS-correspondent Björn Soenens sprak met de familie op de plaats waar Ann-Laure

Lees meer »