Nieuwsfeed

Lissa Lewis brengt eerbetoon overleden Yasmine en zieke Rob de Nijs: “Zo jammer dat het contact met Rob verwaterd is”

Lissa Lewis (28) had graag nog eens een duet gezongen met Rob de Nijs (79), maar dat laat zijn gezondheidstoestand niet meer toe. Dus eert ze hem maar op haar nieuwe plaat, waarop ook plaats is voor een pakkende cover van Yasmine zaliger. Over Rob zegt ze tegen Dag Allemaal: “Hij wil nu vooral rust, en dat respecteer ik.”

Krantenkoppen in België

Vlaanderen wordt opgedeeld in 15 regio’s: schoon schip of Vlaamse koterij?

Vlaanderen is opgedeeld in 15 regio’s. Gemeenten mogen voortaan alleen nog samenwerkingen opzetten binnen hun eigen regio. Door deze nieuwe indeling wil de Vlaamse overheid komaf maken met het kluwen van lokale samenwerkingen. Maar zal dit wel werken? Herwig Reynaert en Elizaveta Gjurova, UGent-politicologen gespecialiseerd in lokale politiek, leggen uit wat er al dan niet zal veranderen.

Lees meer »

Hoe met de muizen van de Senaat nóg moeilijker komaf te maken valt dan met de Senaat zelf: “Een paar katten gaan niet meer helpen”

Ze vinden het er heerlijk warm, gezellig rustig en eten is er bij overvloed, daar in het Parlement. Verborgen onder de statigheid en het pluche is er geen betere plek om massa’s kleintjes op de wereld te zetten, want de dames en heren volksvertegenwoordigers zijn natuurlijk geen oehoe’s of vossen. Dus is dé vraag die Wetstraat bezig houdt: hoe geraken

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-ZULTE WAREGEM. Stroeykens, Trebel en Raman in de basis tegen Essevee, nieuwkomer Dreyer zoals verwacht op de bank

Een cruciale avond voor Anderlecht. Alleen winst tegen Zulte Waregem volstaat voor paars-wit om aanspraak te blijven maken op play-off 2. Zo niet lonkt de échte kelder van het klassement. De voorbereiding verliep (alweer) hobbelig nu topschutter Fábio Silva op vertrekken staat. Aan het Lotto Park hebben enkele fans, die niet welkom zijn, een spandoek opgehangen. Daarop valt te lezen:

Lees meer »

Liliane Saint-Pierre verloor 12 jaar geleden haar grote liefde: “Was ik rijk geweest, had ik een proces om zijn dood aangespannen”

Twaalf jaar geleden verloor Liliane Saint-Pierre (77) haar grote liefde Marc, “Hij heeft veel in mij losgemaakt, ook op seksueel gebied”, vertelt ze in Dag Allemaal, in een gesprek over haar levenslessen. Ze praat uitgebreid over het het overlijden van Marc, haar eerste manager Milo De Coster – die ze een ‘narcist’ noemt – en haar gezondheid. “Vlak voor de

Lees meer »