Nieuwsfeed

LIVE CROKY CUP (woe, 20u). Wouter Vrancken voor bekerclash tegen Anderlecht: “Moeten nog zien of El Khannouss op de bank kan zitten”

Racing Genk herstart zijn seizoen met een bekermatch tegen Anderlecht. “Een heel andere ploeg dan voor de trainerswissel”, vindt Wouter Vrancken, die mogelijk toch op Bilal El Khannouss kan rekenen. “Hij zit nu in Marokko. We laten het op ons afkomen.”

Krantenkoppen in België

CD&V wil dat Vlaanderen voortouw neemt in klein verlet in pleegzorg

Als het van Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) afhangt, moet Vlaanderen zelf het voortouw nemen om pleegouders en pleegkinderen recht te geven op klein verlet bij levensbelangrijke gebeurtenissen zoals een trouw of een communie- of lentefeest van hun gezinsleden. Vlaanderen moet daarbij niet wachten op de implementatie van federale regelgeving. “Het zou zeker en vast een belangrijke stap vooruit zijn

Lees meer »

Cardi B zakt stijlvol af naar de rechtbank

Rapper Cardi B verscheen maandag in de Queens Criminal Court, in een wel zeer stijlvolle witte outfit. Misschien of de aandacht af te leiden van het feit dat ze nog altijd haar taakstraf van 15 dagen nog niet heeft uitgevoerd. Die kreeg ze nadat ze medeplichtig werd bevonden aan een zwaar gevecht in een stripclub.

Lees meer »

Milo Rau stopt als artistiek directeur van NTGent

De Zwitserse theatermaker en regisseur Milo Rau stopt als artistiek directeur van NTGent en gaat aan de slag als intendant van het Oostenrijkse festival Wiener Festwochen. Rau stopt komende zomer maar blijft wel verbonden aan NTGent als huisartiest. Hij was artistiek directeur sinds 2018.

Lees meer »

Legendarische Graceland gaat naar de drie dochters van Lisa Marie Presley

Het Elvis-imperium is nu voor de drie dochters van Lisa Marie Presley, die op 12 januari overleed aan een hartstilstand op 54-jarige leeftijd. De 33-jarige Riley Keough en de 14-jarige tweeling Finley Aaron Love en Harper Vivienne Ann, worden daarmee de nieuwe eigenaars van Graceland, het legendarische landhuis dat ooit toebehoorde aan Elvis Presley. Dat wordt bevestigd door een vertegenwoordiger

Lees meer »

Politieke partijen geven recordbedrag uit aan advertenties op sociale media

Alle Belgische politieke partijen hebben vorig jaar samen 5 miljoen euro uitgegeven aan advertenties op Facebook en Instagram. Dat zegt onderzoeker Jan Steurs van AdLens, een collectief dat politieke advertenties onderzoekt op sociale media, aan de VRT. Volgens hem lijkt het alsof we in een permanente verkiezingscampagne zitten. “We krijgen buiten de verkiezingen meer propaganda binnen dan tijdens de verkiezingen”,

Lees meer »

Meeste bedrijven zagen hun marges fors slinken in 2022, zegt Nationale Bank

Terwijl de bedrijfsmarges in 2021 nog op een eerder hoog niveau zaten, zijn ze in 2022 in de meeste sectoren fors gedaald. De brutomarge (een indicator van de winstgevendheid) van een “typische onderneming” in België zakte onder het langetermijngemiddelde (sinds 2015). Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Nationale Bank van België (NBB) op basis van de eerste drie

Lees meer »