Nieuwsfeed

Met deze slimme ingrepen verbeterde Jürgen (54) zijn EPC-score van F naar B: “Onze huishoudtoestellen zijn voorgeprogrammeerd op basis van weerbericht”

Dertig jaar geleden kocht Jürgen (54) uit Wevelgem een bel-etage die hij grotendeels zelf heeft gerenoveerd. Dankzij slimme ingrepen ging de woning uit bouwjaar 1970 van EPC-label F naar B. De vijftiger investeerde fors in isolatie en liet zonnepanelen installeren. Hij is ook vol lof over zijn thuisbatterij, een prijzige investering van 4.000 euro. Energie-expert Stijn Verbeke (UAntwerpen en EnergyVille/VITO) bekijkt de ingrepen en ruimt alvast één misverstand uit de weg: “Een batterij is zelden een rendabele investering voor een particulier.” Hij legt uit waarom.

Krantenkoppen in België

“Kim Kardashian haat Kanye Wests nieuwe echtgenote”

Kanye ‘Ye’ West (45) stelt – wat schokkerende acties betreft – nooit teleur. De rapper stapte onverwachts opnieuw in het huwelijksbootje met een van zijn medewerkers, ontwerpster Bianca Censori. Wie haar wenkbrauwen absoluut niet optrok, was zijn ex-vrouw Kim Kardashian (42). Zij verafschuwt volgens insiders de nieuwe ‘mevrouw West’. “Ze vermoedde dat zijn ontwerpster meer wilde doen dan zijn erecties afhandelen.”

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Een wonderoplossing is er niet, maar als de wil er is om écht een versnelling hoger te schakelen in de strijd tegen drugs, is er nog wel wat mogelijk”

Maandagavond gebeurde wat helaas al een tijdje te verwachten viel: een kind werd het slachtoffer van de drugsoorlog die al jaren en de laatste maanden des te intenser woedt in de straten van Antwerpen. Een onschuldig meisje van 11 jaar, dat zonder het misschien zelf te beseffen de pech had dat ze behoorde tot een niet zo onschuldige familie. Het

Lees meer »

INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?”

Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor

Lees meer »

Nooit eerder bliezen zo weinig chauffeurs positief tijdens Bob-campagne

Tijdens de Bob-wintercampagne, waarvoor de federale wegpolitie en de lokale politie van 25 november 2022 tot 30 januari 2023 alcoholcontroles uitgevoerd hebben, heeft 1,8 procent van de bestuurders positief geblazen. In totaal zijn 427.603 bestuurders gecontroleerd. Het gaat om het laagste percentage sinds de start van de Bob-campagnes, meldt de federale politie vrijdag.

Lees meer »

Na familiedrama: criminaliteit onder bejaarden neemt toe. “Jachtgeweer is meest gebruikte wapen bij moord onder ouderen”

Een 84-jarige man schoot zondag in Roeselare zijn 75-jarige vrouw dood. Begin mei vorig jaar werd in Waregem een 92-jarige opgepakt als verdachte van de moord op zijn 87-jarige vrouw, nadat een week eerder in Keerbergen exact hetzelfde gebeurde: daar was de verdachte 70 en het slachtoffer 73. “Criminaliteit onder bejaarden is toegenomen”, aldus geriater De Cock (74).

Lees meer »