Nieuwsfeed

Mysterie rond overleden Nederlands “gouden koppel” in Colombia krijgt opmerkelijke wending

De twee verliefde Nederlanders die afgelopen zomer tijdens hun vakantie in Colombia om onduidelijke redenen het leven lieten, zijn vermoedelijk omgekomen na het drinken van een geestverruimend drankje. Dat schrijven diverse Colombiaanse media op basis van een persconferentie van de politie. In eerste instantie werd gedacht dat de doodsoorzaak voedselvergiftiging was.

Krantenkoppen in België

Oorlog in Oekraïne is in kritieke fase beland, meent Biden

De Russische invasie in Oekraïne bevindt zich op een kritiek punt, zegt de Amerikaanse president Joe Biden. Samen met de andere bondgenoten zullen de Verenigde Staten “de steun voor Oekraïne verder versterken”, aldus Biden donderdag in het Witte Huis. De VS en Duitsland maakten eerder op donderdag bekend dat ze pantservoertuigen en een extra Patriot-luchtafweersysteem leveren aan Kiev.

Lees meer »

Politie waarschuwt voor smishing, maar wat is dat?

Nogal wat abonnees van Netflix, maar ook mensen die nog nooit een film of serie gekeken hebben via een betalend account, kregen de jongste dagen een sms met de melding dat hun laatste betaling werd geweigerd en dat ze zouden afgesloten worden. Tenzij ze via een bijgevoegde link onmiddellijk de betalingsmodaliteiten zouden bijwerken. Volgens het Centrum voor Cybersecurity

Lees meer »

Vriend reageert op familiedrama: “Er waren relationele problemen, ja. Maar ik had nooit gedacht dat Daniel zoiets zou doen”

Met verstomming. Zo zag Johan Hoirelbeke zondagvoormiddag op zijn smartphone een voor hem bekende woning opduiken, bij de berichtgeving over het familiedrama in Roeselare. Daar schoot een man (85) zijn echtgenote (75) neer, voor hij zelfmoord probeerde te plegen. “’Da’s bij Daniel en Maria’, flitste het door mijn hoofd. “Een week geleden was ik nog bij hen. Er leek toen

Lees meer »

Ruim 20 doden bij aanslag in Kaboel

Meer dan twintig mensen zijn woensdag gedood bij de aanslag op het ministerie van Buitenlandse Zaken in het centrum van Kaboel, zo heeft de Afghaanse krant Hasht-e Subh Daily gemeld. Volgens het bericht werden “minstens 21 mensen gedood en raakten 25 anderen gewond”.

Lees meer »

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez over verlenging van twee kernreactoren: “Op enkele uren van akkoord met Engie”

De federale regering staat op enkele centimeters van een akkoord met Engie over de verlenging van de jongste twee kerncentrales. Dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in een vooropname voor "De zevende dag". Volgens Bouchez is een akkoord een kwestie van uren, niet noodzakelijk van dagen. Eén van de heikele punten in de onderhandelingen is wie zal betalen voor de berging

Lees meer »

Ook Lars (13) stapte uit het leven na pesterijen, zijn moeder getuigt: “Hij belde mij en zei dat het echt niet meer ging”

Net zoals Daan (14) uit Waregem vorige week, stapte de dertienjarige Lars Declercq acht jaar geleden uit het leven na pesterijen. Thuis leek de jongen een zonnetje, maar op school kreeg hij het zwaar te verduren. Een gerechtelijk onderzoek leverde niets op bij gebrek aan bewijzen. “Als het pestgedrag escaleert, leg dan een verklaring af bij de politie”, roept Lars’

Lees meer »