Nieuwsfeed

Noorse koningin Sonja stelt gerust: “Harald zal ziekenhuis snel mogen verlaten”

Het gaat de goede kant op met koning Harald (85) van Noorwegen. Volgens zijn vrouw koningin Sonja (85) gaat het “heel goed” met hem. “De koning komt waarschijnlijk over een paar dagen thuis, en daar kijken we allemaal naar uit”, zei ze tijdens een bezoek aan het Akershus-ziekenhuis in Lørenskog.

Krantenkoppen in België

CIB lanceert nieuw vastgoedplatform met andere aanpak

Aan vastgoedplatformen geen gebrek in ons land: Immoweb, Immovlan, Zimmo, Immoscoop, … Vanaf maart wordt er nog een aan dat lijstje toegevoegd. Dan lanceert het CIB ( Vlaamse Confederatie van Immobiliënberoepen) met Spotto een eigen platform dat afstapt van de klassieke aanpak.

Lees meer »

Greta Thunberg weggevoerd door politie in bruinkooldorp Lützerath

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag door de politie aangehouden tijdens een anti-kolenmijnprotest in Duitsland, meldt het Duitse dagblad Bild. Thunberg werd door de politie meegenomen in het ‘bruinkooldorp’ Lützerath, waarvan demonstranten probeerden te voorkomen dat de bruinkool onder de grond wordt gedolven.

Lees meer »

Jaarlijks 350 à 400 spookrijders op de Belgische snelwegen: wat moet je doen als er één op je afkomt? En wat als je zélf de spookrijder bent?

Een voorligger die plots hard op de rem gaat staan, een bumperklever of een middenvakrijder. We maakten allemaal al weleens iets naars mee op de weg. Maar op een ‘ontmoeting’ met een spookrijder ben je waarschijnlijk minder goed voorbereid. Wat moet je doen als er uit de tegenovergestelde richting plots – en steeds dichterbij – een tegenligger opduikt?

Lees meer »

Lizzo trekt kleine bikini aan om zich te verzetten tegen bodyshamers: “Mijn lichaam is kunst”

Lizzo (34) heeft haar allerkleinste bikini aangetrokken voor het goede doel. Zo wil de zangeres een statement maken tegenover bodyshamers. Dat zijn mensen die het lichaam, het uiterlijk, de kleding of het gewicht van anderen bekritiseren. Lizzo staat erom bekend zich in te zetten voor lichaamspositiviteit en gebruikt regelmatig sociale media om haar boodschap te verspreiden. In bovenstaande video kan

Lees meer »

Duitse premier kraakt betogers bruinkooldorp af en geeft hen tip

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft geen positieve woorden voor de demonstranten in het dorp Lützerath dat wordt afgebroken voor een bruinkoolmijn, en zeker niet voor het geweld dat ze hebben gebruikt. Hij biedt ze wel een alternatief. “Misschien moet het protest zich richten tegen het feit dat het zes jaar duurt om een windturbine goedgekeurd te krijgen”, zegt hij

Lees meer »

Nu KV Mechelen met Nederland flirt en ook andere clubs te koop staan: al 10 eersteklassers in buitenlandse handen, en nog meer op komst

Kerstmis is reeds achter de rug, maar de etalage met Belgische voetbalclubs staat nog steeds aardig vol. Bij KV Mechelen spreken ze volop over nieuwe aandeelhouders. Duiken straks nog buitenlandse investeerders op met een (grote of kleine) zak geld voor een soldenkoopje? En waar komen al die dollars en euro’s op dit moment vandaan? Follow the money.

Lees meer »

Loena Hendrickx grijpt naast het goud

Geen zilver gewonnen, maar goud verloren: ze wist dat ze foutloos moest blijven, maar dat lukte Loena Hendrickx niet. De vicewereldkampioene kwam in haar vrije kür twee keer ten val en verlaat Finland zonder Europese titel.

Lees meer »