Nieuwsfeed

Oekraïense first lady deelt aangrijpende brieven van oorlogskinderen: “Breng alsjeblieft wapens en eten mee”

Voor de meeste Oekraïners werpt de aanhoudende oorlog een schaduw over de feestdagen, en dat merken ook de kinderen in het land. Olena Zelenska, de vrouw van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, heeft op Instagram enkele ontroerende brieven gedeeld die Oekraïense kinderen aan Sinterklaas hadden geschreven. Die komt daar namelijk niet op 6, maar wel op 19 december. De brieven geven duidelijk weer hoe zwaar de kinderen te lijden hebben onder de oorlog.

Krantenkoppen in België

Afscheid nemen van vrienden in Iran veranderde in hel op aarde voor Olivier Vandecasteele: “In plaats van pizzakoerier stond politie voor de deur”

Elf maanden al in isolatie. Pas veroordeeld tot 40 jaar cel en 74 zweepslagen. Want, zo oordeelt het Iraanse regime, Olivier Vandecasteele (41) is een spion. Of dat terecht is, weet niemand: zijn familie noch de Belgische overheid krijgt officiële informatie vanuit Iran. “Ze wilden een Belg die voor impact zou zorgen.” Maar waaróm reisde hij vorig jaar, ondanks een

Lees meer »

Kroonprinses Elisabeth gaat met álle aandacht lopen: wie zijn de ‘onbekende’ kinderen van Filip en Mathilde?

Terwijl koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) hun oudste dochter Elisabeth (21) steeds duidelijker naar voren schuiven, doen ze hard hun best om Gabriël (19), Emmanuel (17) en Eléonore (14) búiten de schijnwerpers te houden. Maar wie zijn de kinderen écht? Royaltywatchers Wim Dehandschutter en Thierry Debels lichten in ‘Dag Allemaal’ een tipje van de sluier. “Eléonore maakt soms

Lees meer »

Maar 5 procent van fietspaden veilig? “Compleet op flessen getrokken”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Peeters

De analyse dat maar 5 procent van de Vlaamse fietspaden veilig zou zijn, is volgens Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters “compleet op flessen getrokken”. “Het is niet omdat we vandaag bredere fietspaden adviseren dat plots alle andere fietspaden die aangelegd zijn op basis van oudere normen onveilig zijn”, stelt de Open VLD-minister.

Lees meer »

Frankrijk levert twaalf extra ‘Caesar’-kanonnen aan Oekraïne

Frankrijk zal twaalf bijkomende kanonnen van het type ‘Caesar’ aan Oekraïne leveren. Dat heeft de Franse minister van Defensie, Sébastien Lecornu, aangekondigd tijdens een persconferentie met zijn Oekraïense collega Oleksi Reznikov. Het land voorzag Oekraïne eerder al van achttien Caesars. De levering wordt “gefinancierd door het steunfonds van 200 miljoen euro” dat Frankrijk heeft opgericht, klinkt het.

Lees meer »

Proximus halveert dividend: wat mag je verwachten als aandeelhouder? Geldexpert: “De timing is bizar en verdacht”

Proximus halveert zijn dividend vanaf boekjaar 2024. Het telecombedrijf wil een ‘gezonde financiële positie behouden’ en zal ook verder fors besparen. Welke lessen moet je hieruit trekken als aandeelhouder? Hoe belangrijk is zo’n dividend? En kan je het aandeel nu best verkopen? We vroegen het aan onze geldexpert Pascal Paepen: “Een stabiel dividend betekent geen groei, en dat is geen

Lees meer »