Nieuwsfeed

Ontploffing in Russische gaspijplijn die ook gas vervoert naar Europa: drie doden, beelden tonen hoge vlammen

In een Russische gaspijpleiding, die gas voert naar Oekraïne en vervolgens naar Europa, is een ontploffing gemeld. Dat laat de plaatselijke gouverneur weten, berichten Russische media. Het is nog niet duidelijk of de toevoer van gas getroffen is door de ontploffing. Verschillende beelden van het incident tonen metershoge vlammen.

Krantenkoppen in België

Vuurwerkbom tot ontploffing gebracht aan huis in Maasmechelse wijk Eisden-Tuinwijk

Voor de tweede opeenvolgende nacht hebben onbekenden in het Limburgse Maasmechelen een bewoond pand geviseerd door een vuurwerkbom tot ontploffing te brengen. Maandagochtend rond 3 uur zijn bewoners van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk opgeschrikt door een zeer luide knal. Zondagochtend rond 4.30 uur vond al een gelijkaardige explosie met een vuurwerkbom plaats in de inkomhal van een appartement Op De

Lees meer »

Regering laat concessie voor krantenbedeling doorlichten

De regering laat een externe audit uitvoeren naar de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist, schrijft ‘De Tijd’. In oktober vorig jaar kwamen via een interne audit bij bpost onregelmatigheden aan het licht bij de toekenning van de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften aan het postbedrijf. De affaire leidde

Lees meer »

Energiecrisis geeft zonnepanelen een nieuwe boost: vorig jaar bijna 100.000 nieuwe installaties geplaatst in Vlaanderen

In Vlaanderen zijn het afgelopen jaar veel meer zonnepanelen gelegd dan het jaar ervoor: net geen 100.000 nieuwe installaties kwamen erbij. Door de hoge energiefactuur besloten veel Vlamingen vorig jaar om zonnepanelen te leggen. Een groot verschil met het jaar ervoor, waarin de saga rond de terugdraaiende teller de vraag naar zonnepanelen deed instorten. “Een goede zaak voor de mensen

Lees meer »

Statiegeld op plastic drankverpakking komt er tegen 2025, verzekert Demir opnieuw, oppositie zeer sceptisch over ‘digitaal systeem’

In 2025 komt er zeker statiegeld op plastic drankverpakking. Indien het proefproject voor een digitaal systeem daarbij niet positief is, komt er een klassiek statiegeldsysteem zoals in het buitenland. Dat verzekerde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdag tijdens een gedachtewisseling in commissie. De oppositie was sceptisch over de haalbaarheid van het digitale systeem.

Lees meer »

Wereldwijd waren oceanen afgelopen jaar het heetst ooit gemeten

De temperaturen van de oceanen wereldwijd bereikten afgelopen jaar opnieuw recordhoogten. Een internationaal team van wetenschappers concludeert dat de energie- en watercycli op aarde ingrijpend zijn getransformeerd door broeikasgassen uitgestoten door de mens. “Dit veroorzaakt diepgaande veranderingen in het klimaatsysteem”, schrijft het team woensdag in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Advances in Atmospheric Sciences’.

Lees meer »

Winkelgebied in Gent populair: elke maand gemiddeld 650.000 bezoekers, meer interesse uit buitenland

Het winkelgebied in Gent wint, sinds de coronacrisis, terug aan populariteit. Gemiddeld waren er afgelopen jaar elke maand ruim 650.000 bezoekers. De Gentse Feesten en de kerstperiode (met pieken tot 90.000 bezoekers per dag) lokten het meeste mensen naar de winkelstraten. Het aantal buitenlandse bezoekers stijgt. De stad gaat de druktecijfers doorspelen aan de handelaars zodat ze daar kunnen op

Lees meer »

Meisje van 18 overleden na CO-vergiftiging in Ganshoren

Een 18-jarig meisje dat in kritieke toestand in het ziekenhuis was beland door een CO-vergiftiging, is overleden. Dat bevestigen politie en parket aan VRT NWS. De tiener was onwel geworden in de badkamer van een appartement in Ganshoren, Brussel. Ook haar moeder en broer belandden in het ziekenhuis, maar zij zijn niet levensgevaar.

Lees meer »

Frankrijk en Spanje ondertekenen “verdrag van vriendschap en samenwerking”

De Franse president Emmanuel Macron en de Spaanse premier Pedro Sánchez hebben vandaag in Barcelona een “verdrag van vriendschap en samenwerking” ondertekend. Het verdrag moet de betrekkingen tussen beide landen op het vlak van onder meer migratie, defensie en energie versterken. De twee leiders spraken zich bij die gelegenheid ook uit voor een gezamenlijk antwoord op de Amerikaanse Inflation Reduction

Lees meer »