Nieuwsfeed

OPROEP. Staat de verwarming nog altijd af bij u thuis?

Hou jij het nog altijd vol zonder verwarming? Misschien moét dat wel, omdat er geen geld is voor een gepeperde energiefactuur. Of weiger je koppig je spaarcenten over te maken aan de energiereuzen die je verdenkt van krankzinnige winsten. Misschien maak je er een spel van om de winter door te komen met de ketel op zomerstand? Hoeveel graden is het dan nu bij je thuis? Behelp je jezelf met warmwaterkruikjes en of heb je betere tips? We zijn benieuwd naar je bijzonder verhaal!

Krantenkoppen in België

KIJK. Freddy Horion is één van de langstzittende gevangenen van ons land: “In 1979 ontploft de tijdbom. Dat kost het leven aan zes mensen”

“Een insect in een doosje probeert ook te ontsnappen, waarom zou een mens er dan voor kiezen zijn hele leven in de gevangenis te zitten?”. Freddy Horion (75) krijgt in 1981 levenslang voor de vijfvoudige moord op een Gentse garagehouder en zijn gezin. In 2000 praat Horion met een ploeg van Telefacts over zijn aanvraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling. Het zelfverklaarde

Lees meer »

Wachttijden Mijn VerbouwLening blijven in verschillende regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedubbelt budget energiehuizen

Wie in onder andere Antwerpen, Leuven of Mechelen een Mijn VerbouwLening aanvraagt, moet geduld hebben. De wachttijden zijn daar de afgelopen maanden namelijk nog steeds erg lang of zelfs erger geworden. De extra freelance energie-experts die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar inzette brengen dus niet meteen zoden aan de dijk. De Vlaamse regering verhoogt nu

Lees meer »

Denemarken bergt plannen voor asielcentrum buiten EU tijdelijk op en zoekt eerst Europese steun

Denemarken bergt voorlopig zijn plannen op om asielzoekers naar Rwanda of een ander land buiten de Europese Unie over te brengen voor de duur van de behandeling van hun asielaanvraag. De nieuwe regering, die bestaat uit de sociaaldemocratische partij van premier Mette Frederiksen, het liberale Venstre en centrumpartij Moderaterne, zoekt nu eerst steun bij andere Europese landen voor de oprichting

Lees meer »

Is je bed jouw grootste vijand? Dit kun je doen aan chronische slapeloosheid

Gemiddeld lijdt zo’n 10 procent van de mensen aan insomnie, en in coronatijden liep dat zelfs op tot bijna 30 procent. Insomnie betekent slapeloosheid, ofwel niet kunnen in- of doorslapen, waardoor je er uiteindelijk zelfs tegenop ziet om naar bed te gaan. Gelukkig zijn er wel manieren om de aandoening aan te pakken, zegt slaapexpert Jaap Lancee. “De eerste keer

Lees meer »

Vinders getuigen nadat ze lijk in reiskoffer vinden: “Mijn vriend opende de rits en sprong achteruit. Wie doet nu zoiets?”

“Een stoffen paarse reiskoffer, één op één meter groot. Met een versneden lichaamsdeel in.” Een inwoner van het appartementsblok aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne deed vrijdagavond samen met twee vrienden een lugubere ontdekking in de kelder toen ze een kast wilden verhuizen. Een romp werd teruggevonden, zonder hoofd of andere ledematen. De vrienden doen hun verhaal.

Lees meer »

Helft van twintigers denkt dat hun stem geen zin heeft bij verkiezingen en wil liever één sterke leider: “Belangrijk alarmsignaal”

Bijna de helft van de twintigers denkt dat een stem bij de verkiezingen geen zin heeft. En meer dan de helft wil liever één sterke leider dan al die verschillende partijen. Onze enquête legt een grote ontevredenheid bij jongeren tegenover het politieke firmament bloot. “De politiek moet met dit signaal van jongeren aan de slag”, zegt de Vlaamse Jeugdraad.

Lees meer »

Vlaamse Sterrenkunde Olympiade aan zestiende editie toe

Astronomen in spe kunnen vanaf maandag deelnemen aan de zestiende editie van de Vlaamse Sterrenkunde Olympiade. “Leerlingen kunnen hun schoolse kennis over aardrijkskunde, fysica, chemie en wiskunde op een leuke manier toepassen om zelf de werking van het heelal te ontdekken”, klinkt het bij de Vereniging voor Sterrenkunde.

Lees meer »

Bijna 7.000 bouwvacatures staan op dit moment open: waarom blijft deze sector op zoek naar jong talent?

Het voorbije jaar hebben bouwbedrijven in Vlaanderen meer dan 24.000 vacatures doorgegeven aan de VDAB. Daarmee staat de sector in de top 5 van de grootste jobproviders in Vlaanderen. Bovendien doet de sector meer dan 17 procent beter dan in 2021, terwijl dat voor alle sectoren gemiddeld 5,6% bedraagt. Eén probleem: die vacatures raken maar moeilijk ingevuld. Jobat.be overloopt de cijfers.

Lees meer »

Ook Frankrijk onderzoekt langere levensduur kernreactoren

Frankrijk gaat de mogelijkheid onderzoeken om de levensduur van kernreactoren te verlengen tot zestig jaar en langer als de veiligheidsregels dit toelaten. De goedkeuring kwam tijdens de eerste van een reeks vergaderingen over nucleair beleid onder voorzitterschap van president Emmanuel Macron.

Lees meer »