Nieuwsfeed

OVERZICHT. Hoogste aantal ziekenhuisopnames sinds de zomer

Bijna alle coronaparameters blijven stijgen. Dat blijkt uit het epidemiologisch rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. Vooral het aantal ziekenhuisopnames is fel toegenomen en ligt nu op het hoogste niveau sinds afgelopen zomer.

Krantenkoppen in België

“Hij maakte twintigtal minderjarige slachtoffers”: parket wil ‘onberispelijke’ schooldirecteur (62) ook vervolgen voor verkrachting

Hij was 25 jaar lang de onberispelijke directeur van de ‘matrozenschool’ Koninklijk Werk Ibis in Bredene, en gaf er zelfs de koning en koningin nog een rondleiding. Woensdag verschijnt Philip D. (62) echter voor de raadkamer in Brugge. Het parket wil de man vervolgen voor een reeks zware zedenfeiten met een twintigtal minderjarige jongens. “De seksafspraakjes werden ook stiekem gefilmd.”

Lees meer »

Demir over ontslag Van Langenhove: “Niet onder de indruk, Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”

Volgens Vlaams N-VA-minister Zuhal Demir verandert het ontslag van Dries Van Langenhove als Kamerlid voor de Vlaams Belang-fractie niets aan de houding van haar partij tegenover het Vlaams Belang. “Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?”, zo zei Demir zondag bij VTM nieuws. Volgens haar moet Vlaams Belang-voorzitter Tom

Lees meer »

Vertonghen over verrassende ‘Beste Belg in het Buitenland’: “Na zo’n prestatie in een finale had ik ook voor Thibaut gekozen”

Dat Simon Mignolet de Gouden Schoen zou winnen, kon iedereen wel voorspellen. Maar dat Thibaut Courtois met lege handen achterbleef in de categorie ‘Beste Belg in het Buitenland’, was toch wel een verrassing. Ook Jan Vertonghen gaf tijdens de uitzending toe eerder Courtois dan Kevin De Bruyne verwacht te hebben. “Thibaut won de Champions League met een ongelooflijk prestatie in

Lees meer »

Ex-medewerkers doen boekje open over geschorste UGent-professor: “Eenmaal in de sauna, vroeg hij aan zijn vrouwelijke collega’s hun kleren uit te doen”

“Hij is een narcist. Vooral als hij had gedronken, daalde zijn respect naar vrouwen.” Ex-medewerkers van de UGent-professor K.R. (45), die vier maanden werd geschorst nadat hij studente betastte, vielen niet uit de lucht toen ze het nieuws vernamen. Eerder ging de professor tijdens een groepsactiviteit al over de schreef. “Hij smeekte dat zijn vrouwelijke collega’s naakt de sauna binnengingen.”

Lees meer »

“Als een klap in haar gezicht”: Zweedse kroonprinses Victoria ‘zwaar vernederd’ door haar vader

Het rommelt binnen de Zweedse koninklijke familie. In een tv-interview sprak koning Carl Gustav (76) zich uit over de troonsopvolging. Hij lijkt allesbehalve gelukkig met zijn erfgenaam, want de Zweedse vorst gaf toe dat hij liever zijn zoon Carl Philip de troon ziet bestijgen, terwijl zijn dochter Victoria de rechtmatige opvolger is. “Waarom kon de koning zijn mond niet houden?”,

Lees meer »

Italiaan Pier Panzeri, spilfiguur in corruptieschandaal Europees parlement, gaat samenwerken met Belgische justitie

Het voormalige Italiaanse Europarlementslid Pier Antonio Panzeri, die wordt beschouwd als een spilfiguur in de corruptiezaak binnen het Europees Parlement, gaat samenwerken met de Belgische justitie. Dat meldt het federaal parket. De man moet nu “substantiële, onthullende, waarheidsgetrouwe en volledige verklaringen” afleggen over zijn eigen rol in het dossier en die van de andere betrokkenen.

Lees meer »