Nieuwsfeed

Patiënten van ziekenhuis klagen over geluidsoverlast van De Warmste Week

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, pal naast de plek waar De Warmste Week deze week gehuisvest is, liggen honderden patiënten te herstellen. Maar de mensen op de afdeling abdominale heelkunde en mond-, kaak- en aangezichtschirurgie liggen zowat op het terrein. ‘De vensters trilden’, zegt hoofdverpleegkundige Kim Vanbrabant.

Krantenkoppen in België

Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

Ook dit jaar staat de Nobelprijs voor de Vrede vooral in het teken van Oekraïne. Op het lijstje van mogelijke kanshebbers: de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan, NAVO-baas Jens Stoltenberg en Kremlincritici Aleksej Navalny en Vladimir Kara-Moerza. Zij werden allemaal voorgedragen voor hun rol in de oorlog in Oekraïne of het verzet tegen de Russische

Lees meer »

Terwijl de klok genadeloos tikt, is dit de to-dolijst van Fredberg: van een targetspits over een linksachter tot het creëren van financiële speelruimte

De klokt tikt genadeloos verder op Neerpede. CEO Sports Jesper Fredberg moet vol aan de bak wil Anderlecht dit nu al verloren seizoen toch nog wat kleur geven. Een spits en een linksachter zijn prioritair en ook een extra centrale verdediger zou welkom zijn. In welke mate Anderlecht zich kan laten gelden op de transfermarkt hangt ook af van het

Lees meer »

Leerlingen Campus Lievegem kunnen voortaan Koreaanse les volgen: “Dan begrijp ik eindelijk wat die knappe boysbands zingen”

Vergeet Engels, Frans, Duits of Spaans, want misschien is Koreaans wel de taal van de toekomst. Zo biedt middelbare school Campus Lievegem voortaan vrijblijvend Koreaanse lessen aan buiten de schooluren. Het speelt daarmee in op de groeiende populariteit van Zuid-Korea bij de jeugd. “Het Koreaanse alfabet telt maar 24 tekens. Na een drietal lessen zouden ze die normaal gezien al

Lees meer »

Regeringsbron verklapt: “Londen gaat tanks leveren aan Oekraïne”

Naar verluidt heeft de Britse premier, Rishi Sunak, ingestemd om 12 tanks aan Oekraïne te leveren. De Britse krant The Sun schrijft dat op basis van een regeringsbron, die zegt dat de premier later zaterdag de Oekraïense president Zelenski zal informeren over de zaak. Eerder besloten ook Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten om gevechtsvoertuigen te leveren aan Kiev, Polen

Lees meer »