Nieuwsfeed

Poetin geeft toe dat situatie “extreem moeilijk” is in geannexeerde gebieden

De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag in een video gericht naar zijn medewerkers toegegeven dat de situatie “extreem moeilijk is” in de vier regio’s in het zuiden en oosten van Oekraïne, die geannexeerd werden door Rusland.

Krantenkoppen in België

Othman E.B., oom van meisje (11) dat overleed bij beschieting van woning, reageert vanuit Dubai: “We zullen reageren, maar niet zoals de burgemeester denkt”

Het 11-jarige meisje dat maandagavond om het leven kwam bij de aanslag in de Nieuwdreef in Merksem, is het nichtje van Othman E.B., volgens politie en justitie één van de grootste cocaïnesmokkelaars die ons land ooit heeft voortgebracht. Othman E.B. reageert vanuit de Verenigde Arabische Emiraten bij onze zusterkrant Gazet van Antwerpen. “We zullen reageren, maar niet zoals de burgemeester

Lees meer »

Aanhouding influencer Andrew Tate met maand verlengd

Een rechtbank in Boekarest heeft vrijdag de hechtenis van de controversiële influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan met een maand verlengd. De Amerikaans-Britse influencer werd eind december opgepakt op verdenking van onder meer mensenhandel en verkrachting. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag.

Lees meer »

Lionel Messi blikt terug op akkefietjes bij clash met Nederland en Van Gaal op WK in Qatar: “Niet tof wat ik gedaan heb”

Lionel Messi blikt niet helemaal tevreden terug op zijn akkefietjes met Louis van Gaal en Wout Weghorst op het WK in Qatar. De Argentijnse wereldkampioen kwam Oranje tegen in de kwartfinales, een turbulente ontknoping bracht het slechtste in de wereldster naar boven. Een maand later zegt Messi er het volgende over: “Het gebeurde allemaal in het moment, ik dacht er

Lees meer »

Iedereen voor 11 euro naar psycholoog? Vergeet het maar

Iedereen voor 11 euro naar de psycholoog? Een misvatting, zo blijkt. Heel wat psychologen verhogen net hun tarieven. Wie betaalbare hulp wil, moet eerst een aantal voorwaarden kunnen afvinken én een hulpverlener vinden die geconventioneerd is. En dat zijn er slechts 3.000 in België. Het gevolg laat zich raden: “Onze wachtlijsten worden steeds langer.”

Lees meer »

Waarvoor dienen je amandelen precies, en waarom moeten ze er soms uit? “Niet ingrijpen kan ernstige gevolgen hebben”

Een tonsillectomie, of het verwijderen van amandelen, is voor neus-, keel- en oorartsen één van de meest voorkomende ingrepen. Kinderen bij wie te grote amandelen niet worden weggehaald, lopen mogelijk een ernstig gezondheidsrisico. “Ze kunnen slaapapneu veroorzaken en dat heeft impact op de groei en de ontwikkeling van het kind”, zegt prof. Greet Hens (UZ Leuven). Ze legt uit welke

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Kinderbijslag! De stoplap voor alle problemen met jongeren die we op geen andere manier opgelost krijgen”

“Kinderbijslag blijkt de stoplap voor elk probleem met jongeren”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “In deze aflevering: voor kleuters die niet slagen voor de Nederlandse taaltest en hun hardleerse ouders. Taalachterstand detecteren bij kleuters was een uitstekend initiatief van de Vlaamse regering en Ben Weyts. Maar hoe wil Ben Weyts die ouders in godsnaam controleren? Gaat hij kijken

Lees meer »

Ministers Verlinden en Van Quickenborne en Antwerpse burgemeester De Wever praten over drugsgeweld: “Constructief overleg”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en haar collega van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hebben vanmiddag samen gezeten met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) over het alsmaar toenemende drugsgerelateerde geweld in Antwerpen. Er zijn nog geen concrete maatregelen afgesproken, maar op 17 februari komt er een volgende overlegronde. Minister Verlinden heeft het over "constructief overleg".

Lees meer »

LIVE. Mogelijke opdoffer voor Anderlecht: overgang Toffolo niet zeker – Amrabat (ex-Club) naar Barça? – volg al het transfernieuws de hele dag bij HLN!

Deadline day! De wintermercato is aan zijn laatste uren toe in binnen- en buitenland. Wat staat er nog te gebeuren voor de handel sluit om middernacht? Ziet titelfavoriet Racing Genk nog Paul Onuachu vertrekken? Wat kan Anderlecht nog forceren en sneuvelen er nog records in het buitenland? Op deze pagina zit je op de eerste rij om alle transferontwikkelingen op

Lees meer »