Nieuwsfeed

Prinses van Swaziland maakt grote sier in ‘The Sky is the Limit’, terwijl koninkrijk in armoede verkeert

Het was een opvallend moment in ‘The Sky is the Limit’. Kunstenaar Sigurd Tanghe (51) mag niemand minder dan prinses Isabella van Swaziland tot zijn klanten rekenen. De prinses kocht al verschillende werken van duizenden euro’s en leidt een waar luxeleven. En dat terwijl Swaziland één van de armste landen ter wereld is en de woede tegen het koningshuis alleen maar blijft toenemen. Hoe de royals zichzelf verrijken en zelfs ontwikkelingsgeld gebruiken voor de aankoop van privéjets, wekt dan ook grote woede op.

Krantenkoppen in België

NEXT GEN. Van de ‘vrouwelijke Kompany’ tot de jongste doelpuntenmaakster in onze competitie: dit zijn de Gouden Schoenen van de toekomst

Vanzelfsprekend wordt er bij de meisjes ook driftig gescout. Clubs snuffelen aan elkaars talenten, makelaars zoeken in binnen- en buitenland en sturen adelbrieven rond. Weinig voetbalzaken zijn boeiender dan luisteren naar iemand die lyrisch wordt van een onbekende parel (m/v) op studs. Wij gaan met een paar insiders op zoek naar de Red Flames Next Gen. Wie past de Gouden

Lees meer »

Welke voedingsmiddelen ontploffen als je ze in de microgolfoven steekt?

Van snel iets ontdooien tot een kant-en-klare maaltijd opwarmen: de microgolfoven of magnetron is voor veel Belgen onmisbaar in de keuken. Maar opgelet, mag niet zomaar alles in het toestel steken. Sommige materialen en voedingswaren kunnen namelijk voor ernstige ongelukken zorgen. Onze journalist zocht uit wat je wel en niet in die microgolf mag schuiven.

Lees meer »

Kiev vreest dat “zwaarste gevechten nog moeten komen”

Oekraïne verwacht dat Rusland in het voorjaar een nieuw offensief zal starten, gevolgd door de zwaarste gevechten sinds het uitbreken van de oorlog. “We hebben een lange, zware weg achter de rug, maar ik besef dat de ergste gevechten nog moeten komen”, wellicht in de komende twee à drie maanden, verklaarde de secretaris van de Nationale Veiligheidsraad in Oekraïne, Oleksij

Lees meer »

Van artificiële intelligentie tot elektronische snuffelhonden: zo kan digitale revolutie in Antwerpse haven helpen in war on drugs

De hoeveelheid coke die de douane jaarlijks in beslag neemt in de Antwerpse haven steeg van 4,7 ton cocaïne in 2013 tot wel 110 ton vorig jaar. Toch schakelen ze daar nog ettelijke versnellingen hoger in de strijd tegen drugscriminelen. Welke digitale snufjes kunnen de drugstrafiek helpen belemmeren? Kunnen robots dan echt al het werk in de haven overnemen? En

Lees meer »

Ouders wachten al maanden op autopsieverslag van overleden zoontje Finn (4): “Het is niet te vatten. Wat was er mis met ons ‘manneke‘?”

Op 26 september overleed het energieke zoontje van Vicky Van Wallendael (34) en Stijn Philips (33) plotsklaps. De vierjarig Finn was opeens ziek geworden, kreeg drie hartstilstanden en een hersenbloeding en overleed de volgende ochtend. Omdat de doodsoorzaak niet duidelijk was, volgde een autopsie. De resultaten daarvan hebben de ouders drie maanden later nog steeds niet mogen ontvangen. “Communiceer alsjeblieft

Lees meer »