Nieuwsfeed

Russische minister van Defensie bezoekt het front in Oekraïne … op 80 kilometer van het front

.

Krantenkoppen in België

Regionale luchthavens kosten miljoenen meer dan vermoed

Naast Vlaamse subsidies krijgen de luchthavens van Oostende en Antwerpen jaarlijks ongeveer negen miljoen euro federale steun. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. Voor de luchthaven van Deurne betekent dat dat er voor elke euro omzet drie euro aan overheidssteun is.

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Wout van Aert, die mooie premie krijgt van de bond als hij WK wint, verkent het parcours in Hoogerheide. Bekijk hier de beelden

Dit weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Vandaag zijn de dames junioren (11u), de mannen beloften (13u) en de dames elite (15u) aan zet. Op deze pagina zit u goed om alle koersen

Lees meer »

ANALYSE. Simeone 40 miljoen, Mourinho 9 miljoen,… Kan voetbalbond met het jaarbudget van een Belgische topklasser wel een toptrainer betalen?

Voor een marktconform miljoenensalaris hoeft de nieuwe bondscoach het straks niet te doen. Hoe komt het dat bij de Belgische bond geen gigantische budgetten beschikbaar zijn voor de opvolger van Roberto Martínez? Volstaan die middelen om een topper aan te trekken die Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne kan bekoren? En hoe moeten we de gelekte namen inschatten? Een situatieschets.

Lees meer »

Nieuw-Zeelandse premier Ardern kondigt onverwachts haar ontslag aan

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft vandaag onverwachts haar ontslag aangekondigd. Ardern zegt “niet meer voldoende brandstof in de tank te hebben zitten” om haar termijn af te maken. Haar laatste dag als premier is 7 februari en het land zal op 14 oktober opnieuw naar de stembus gaan. Wie de populaire Labourleidster opvolgt is vooralsnog onduidelijk.

Lees meer »

Dreigt het einde van de mensheid door de dalende zaadkwaliteit?

In het parlement klinkt al eens een alarmbel, maar zelden gaat het over het voortbestaan van de mensheid. Vorige week was dat wel het geval, want Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout zei dat door de dalende spermakwaliteit het einde voor de natuurlijke bevruchting dreigt, en wel al tegen 2050. Wat is daarvan aan? Moeten we echt vrezen voor onze voortplanting?

Lees meer »

“Wat die drugsmaffia met me van plan was, da’s iets uit een film he”: havenarbeider getuigt over poging tot ontvoering

De foltertuigen stonden al klaar waarmee de drugsmaffia havenarbeider Pedro (*) duidelijk wilde maken dat hij geen andere keuze had dan voor hen te werken. Zijn ontvoering mislukte, het slachtoffer kon aan zijn belagers ontsnappen. Die kregen woensdag van de Antwerpse rechter tot vijf jaar cel. “Met zo’n lichte straf maak je van België gewoon een land waar de drugsmaffia

Lees meer »

Vuurwerkbom ontploft bij huis in Eisden-Tuinwijk

Voor de tweede opeenvolgende nacht hebben onbekenden in Maasmechelen een bewoond pand geviseerd door een vuurwerkbom tot ontploffing te brengen. Maandagochtend rond 03.00 uur werden bewoners van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk opgeschrikt door een zeer luide knal.

Lees meer »

Belgische onderzoekers ontrafelen geheim van langzame hersengroei

Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek en de ULB hebben het geheim achter de trage hersengroei van mensen ontdekt. Dat heeft het VIB donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Het zijn de mitochondriën, de energiefabriekjes van cellen, die zorgen voor de snelheid van de hersenontwikkeling. Het werk van de onderzoekers is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Lees meer »

De rijkswachter die crimineel werd zit wéér in de gevangenis: wie is Robert Beijer en wat betekent dit voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel?

Oud-rijkswachter Robert Beijer (70) – een naam die al jaren valt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel – zit in Thailand in de gevangenis. Officieel omdat zijn papieren en boekhouding niet in orde zijn. Dat kwam aan het licht toen Belgische speurders die jacht maken op de Bende van Nijvel zijn villa doorzochten in Pattaya. Wat betekent dit

Lees meer »

Nadja reist met dochter Fleur de wereld rond na de moord op haar man. “Er bestaat geen handleiding om te rouwen”

De Nederlandse Nadja Ensink-Teich (43) en haar man Jeroen hadden een succesvolle carrière in Londen. Maar elf dagen na de geboorte van hun dochtertje Fleur gebeurt het ondenkbare: Jeroen wordt neergestoken op straat. Nadja probeert zowat alles om haar verdriet te verwerken. Zelfs een wereldreis met Fleur. “Mensen denken dat die reis een vlucht was. Maar net toen kwam ik

Lees meer »