Nieuwsfeed

Springt jouw poes altijd op tafel? “Je kat altijd op de grond houden, is geen optie, maar je kan wel gedrag afleren”

Katten komen dikwijls op plaatsen waar wij ze liever niet hebben, zoals de keukentafel of het aanrecht. Waarom trekken deze plekjes in de hoogte de dieren zo aan? En kan je dit gedrag afleren? Kattenexpert Anneleen Bru, die de boekenreeks ‘I Love Happy Cats’ schreef, geeft advies. “Andere hoogtes vrijmaken, kan wonderen verrichten.”

Krantenkoppen in België

UZ Gent beperkt uitstoot door medisch afval in gerecycleerde containers af te voeren

Het Universitair Ziekenhuis Gent slaat vanaf nu gevaarlijk medisch afval op in containers uit gerecycleerd kunststof. Het UZ is, naar eigen zeggen, het eerste Europese ziekenhuis dat de overschakeling maakt. Dat gebeurt om de CO₂-uitstoot te beperken. De containers met het afval moeten immers verbrand worden om besmettingsrisico’s te vermijden. “Door met hergebruikte kunststof te werken wordt de uitstoot met

Lees meer »

“Het is één van de beste prestaties die ik ooit al gezien heb”: waarom Hollywoodsterren plots campagne voeren voor een onbekende film

“Ze verdient alle prijzen die er bestaan.” Tot op enkele weken geleden had nog bijna niemand gehoord van Andrea Riseborough en ‘To Leslie’, de dramafilm waarin de Britse actrice de hoofdrol speelt. Verschillende grote sterren zoals Kate Winslet en Gwyneth Paltrow doen er inmiddels echter alles aan om ervoor te zorgen dat Riseborough genomineerd wordt voor de Oscars. Maar waarom?

Lees meer »

Val jij ’s avonds vaak in slaap voor tv? Slaapexperte waarschuwt en geeft tips: “Je voelt het de volgende dag nog”

Het overkomt ons allemaal: ’s avonds in de zetel indutten terwijl de televisie speelt. Zo onschuldig is dat niet: zo’n zetelslaapje doet wat met je nachtrust, je bioritme en hoe je je de volgende dag voelt. Slaapexperte en neuroloog Inge Declercq verheldert waarom je maar niet wakker kan blijven en hoe je de (slechte) gewoonte aanpakt. “Kruip níét meteen in

Lees meer »

Willy draait volgende week alleen maar Belgische muziek

Eén week lang geen Placebo, Foo Fighters of Oasis, maar wel de beste muziek van eigen bodem. Vanaf maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari staat Willy, de digitale pop- en rockzender van DPG Media, in het teken van de Belgische muziekindustrie. Zo worden de luisteraars dagelijks getrakteerd op een bezoekje van een Vlaamse muziekliefhebber en muzikant. Onder

Lees meer »

Plots ging de geldkraan dicht: ex-Playboy-model minstens tien jaar de cel in voor aandeel in moord op kinderpsychiater (71)

Een voormalig Playboy-model is veroordeeld tot minstens tien jaar cel voor haar rol in de moord op kinderpsychiater Thomas Burchard (71). De straf voor Kelsey Turner kan ook nog oplopen tot 25 jaar. De zeventiger fungeerde gedurende ruim een jaar als haar financiële weldoener. Zijn plotse beslissing om de geldkraan dicht te draaien, zou hem echter het leven gekost hebben.

Lees meer »