Nieuwsfeed

Thais marineschip gezonken: nog één opvarende uit het water gered, race tegen de klok om 29 anderen levend te vinden

Reddingsdiensten hebben dinsdag nog een opvarende van het zondag gezonken Thaise marineschip, levend in zee aangetroffen. “We hebben iemand gevonden. Hij is in goede gezondheid”, meldt een commandant van de Thaise marine. Er zijn nog altijd 29 mensen vermist. De tijd begint te dringen.

Krantenkoppen in België

Opnieuw treft Brusselaar granaat aan in huis

Een familie die haar huis in de François Hellinckxstraat in Koekelberg aan het renoveren was, is op een granaat gestuit. Nog geen drie weken geleden bracht een dame een gevonden granaat naar een politiecommissariaat. De politie raadt aan om explosief materiaal niet zelf aan te raken, maar meteen hulp in te schakelen.

Lees meer »

Lionel Messi blikt terug op akkefietjes bij clash met Nederland en Van Gaal op WK in Qatar: “Niet tof wat ik gedaan heb”

Lionel Messi blikt niet helemaal tevreden terug op zijn akkefietjes met Louis van Gaal en Wout Weghorst op het WK in Qatar. De Argentijnse wereldkampioen kwam Oranje tegen in de kwartfinales, een turbulente ontknoping bracht het slechtste in de wereldster naar boven. Een maand later zegt Messi er het volgende over: “Het gebeurde allemaal in het moment, ik dacht er

Lees meer »

REALITYCHECK. Een nieuwe vriendin voor ‘Temptation Island’-deelnemer Morgan en er is weer heel wat ‘Big Brother’-nieuws

‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.

Lees meer »

Uw tv-week in kijkcijfers: Tom Waes zit al aan 1,7 miljoen ‘studenten’ en James Cooke verliest aanhang

‘Het verhaal van Vlaanderen’ haalt in de kijkcijfertabellen opnieuw een dikke 100.000 extra kijkers. Tom Waes heeft zijn afspraak met de Vlaamse (tv-)geschiedenis duidelijk niet gemist. Of dat nu al dan niet in mooi gekuist Nederlands wordt gebracht, de kijkers blijven het lusten. Ook opmerkelijk: ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ is voor de VRT kampioen bij ‘uitgesteld kijken’. De voorbije week

Lees meer »

Mogen privédetectives echt alles? “We krijgen amper controles”

Met 753 zijn ze: de erkende privédetectives in ons land. Maar mogen ze echt alles? En worden ze steeds vaker benaderd door de maffia, zoals de pas gearresteerde Gilbert S.? Privédetective Joeri Engels vertelt hoe het eraan toegaat in het wereldje: “Recent wou een man mij 10.000 euro geven. Louter om iemand enkele dagen te schaduwen.”

Lees meer »

Zelfzekere Poetin: “Russen maken net zo veel raketten als alle andere landen samen. De overwinning is van ons”

Vladimir Poetin heeft woensdag verklaard dat hij geen enkele twijfel heeft over een Russische overwinning in Oekraïne, hoewel de strijd al bijna een jaar aan de gang is en heel wat militairen sneuvelden. De Russen maken net zo veel raketten als alle andere landen op de wereld samen, beweert de Russische president. Hij toont zich dan ook zelfverzekerd. “De overwinning

Lees meer »

Moeizame avondspits op Antwerpse Ring richting Nederland: al meer dan half uur aanschuiven van Kennedytunnel tot Merksem

Ook vandaag is er heel wat hinder op de Antwerpse Ring richting Nederland door de werken aan de brugvoeg van het Viaduct van Merksem. Door de werken moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. Momenteel verlies je 35 minuten van de Kenndytunnel tot Merksem. Richting de haven verlies je 20 minuten van Waaslandhaven-Noord tot de Tijsmanstunnel en 7 minuten

Lees meer »

Opvangcentra Rode Kruis-Vlaanderen vingen in 2022 bijna 25.000 mensen op

Het voorbije jaar heeft Rode Kruis-Vlaanderen (RKV) 22 opvangcentra uitgebaat. Daar bood het opvang aan Oekraïense vluchtelingen of verzoekers van internationale bescherming. In totaal gaat het om bijna 25.000 mensen, al ligt dat cijfer vooral heel hoog doordat RKV ook het transitcentrum in Brussel uitbaat, waar mensen maar één of twee nachten verblijven voor ze doorstromen.

Lees meer »