Nieuwsfeed

Tienduizenden mensen moeten vanaf februari pak meer betalen voor huishoudhulp: “Nodig om personeel beter te vergoeden”

Tienduizenden mensen die gebruikmaken van huishoudhulp via dienstencheques zullen vanaf februari tien procent meer moeten betalen door een nieuwe toeslag. Die vergoeding is nodig om personeel meer te vergoeden, klinkt het. Maar er is meer aan de hand.

Krantenkoppen in België

Belgische studie toont aan: bepaald vetzuur is belangrijke factor bij uitzaaiingen van borstkanker

Een bepaald vetzuur, meer bepaald palmitaat, speelt een belangrijke rol in de vraag of een borstkankerpatiënt uitzaaiingen zal krijgen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de VIB-KU Leuven, dat de VIB vrijdag bekendgemaakt heeft. Palmitaat kan een reeks signalen in kankercellen in gang zetten, die de cellen in staat stelt om verder te groeien tot uitzaaiingen of metastasen. Morgen/zaterdag is

Lees meer »

Beslissende getuigenis taxichauffeur vandaag op programma terreurproces Brussel

Op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 komt woensdag de getuigenis van de taxichauffeur aan bod die de twee zelfmoordterroristen Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui en Mohamed Abrini heeft vervoerd van het safehouse in de Max Roosstraat in Schaarbeek naar de luchthaven. Daarna zullen onderzoeksrechter Patrick De Coster en hoofdonderzoeker Kris Meert verder uit de doeken

Lees meer »

Supporters verbijten ontgoocheling na tweede plaats voor Wout van Aert: “Ze waren elkaar waard maar de beste heeft gewonnen, zeker?”

Het was zondagnamiddag tijdens het WK veldrijden nagelbijten geblazen in het parochiecentrum van Lille. Tientallen fans van Wout van Aert zagen op groot scherm hoe de voorspelde tweestrijd met Mathieu Van der Poel er kwam, maar de Lillenaar trok uiteindelijk in de sprint aan het kortste eind. Tot ontgoocheling van zijn supporters. “Die twee jongens hebben de hele koers gemaakt

Lees meer »

Aantal illegale binnenkomers in EU op hoogste niveau sinds 2016

Het aantal illegale binnenkomsten in de Europese Unie is in 2022 met 64 procent gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Daarmee wordt het hoogste niveau bereikt sinds 2016. Zo’n 330.000 mensen zijn de EU binnengekomen en geregistreerd, 45 procent daarvan volgde de Westelijke Balkanroute. Dat laat het Europese agentschap voor de beveiliging van de grenzen, Frontex, vrijdag weten.

Lees meer »

Vrouw van presidentskandidaat valt flauw tijdens aankondiging kandidatuur

Rollan Roberts II kondigde eind januari in Charleston, in de Amerikaanse staat West Virginia, aan dat hij een gooi doet naar het presidentschap in 2024. Maar tijdens die speech viel zijn zwangere vrouw plots flauw, waarop de Republikeinse politicus en zakenman even niet wist wat hij moest doen. In de officiële video, die hij achteraf uploadde op zijn sociale media,

Lees meer »

IN BEELD. Zo herken je de beste croissants aan de binnen- én buitenkant. “Het is het moeilijkste dat je als bakker kan maken”

Gisteren trapten de Ambassadeurs du Pain de ‘Week van de Croissant’ af door 49 bakkers te verzamelen in Namen. Het doel? Op zoek gaan naar de lekkerste croissants. Hoe herken je een goede croissant aan de buiten- en binnenkant? En verschillen ze hier met de Franse? Onze journaliste zocht het uit tussen alle deelnemers. “Als croissants mislukken, dan mislukken ze

Lees meer »

Aanslag met vuurwerkbom gebeurde doelbewust tegen bewoner (18) uit drugsmilieu: “Hij stampte ooit een meisje zomaar in het gezicht”

De aanslag op de woonst van een 18-jarige Maasmechelaar zondagochtend komt zo goed als zeker uit het drugsmilieu. Zo hield de federale gerechtelijke politie uit Brugge bij hem al een huiszoeking in een drugsdossier, en is hij al langer gekend bij politie. Vorig jaar verscheen de tiener zelfs in het Nederlandse programma Opsporing Verzocht, nadat hij zomaar voorbijgangers had aangevallen

Lees meer »

Belgische schoolkinderen betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrachten ongedeerd, chauffeur is lichtgewond

Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had vannacht een ongeval op de snelweg in Duitsland. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen. Bij het ongeval was ook nog een school uit Sint-Pieters-Leeuw betrokken. Van de kinderen en leerkrachten werd niemand gewond, meldt de gemeente Liedekerke. De chauffeur is lichtgewond en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

KMI waarschuwt ook donderdagavond en -nacht voor gladde wegen

In de loop van donderdagavond en komende nacht gaat het in de meeste streken vriezen. Omdat er enkele buien van smeltende sneeuw of sneeuw verwacht worden, is er kans op een sneeuwlaagje en lokale gladheid. Er kunnen ook ijsplekken voorkomen door bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt het KMI donderdagmiddag.

Lees meer »