Nieuwsfeed

Verstrakking Japans monetair beleid veroorzaakt schok op financiële markten

De Japanse centrale bank (BOJ) heeft dinsdag een schokgolf door de financiële markten gejaagd door een onverwachte strategiewijziging. De bank voerde tot nu als een van de enige ter wereld nog een soepel monetair beleid, maar lijkt nu een kleine stap richting exit te zetten. De rente bleef zoals verwacht onveranderd, maar de BOJ zal wel toestaan dat de rente op langlopend Japans staatspapier verder stijgt, tot 0,5 procent in plaats van de huidige 0,25 procent.

Krantenkoppen in België

2,8 miljoen voor Barça en Real… en 4 miljoen voor Piqué: hoe Shakira’s ex de grote winnaar is van de Supercopa

De Spaanse Supercup werd gewonnen door FC Barcelona. Maar een andere winnaar van de ‘Final Four’ die afgewerkt werd in Riyad, is Gerard Piqué. Met zijn investeringsbedrijf Kosmos Holding houdt de Spaanse ex-voetballer daar een commissie van maar liefst 4 miljoen euro aan over, waar finalisten Barça en Real het met elk 2,8 miljoen moeten stellen. Valencia krijgt 1,7 miljoen,

Lees meer »

Filip Dewinter (VB) en Imade Annouri (Groen) aan politici die bekvechten over drugsgeweld in Antwerpen: “Bel elkaar op, zit in godsnaam samen”

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) en zijn collega Imade Annouri (Groen) roepen alle betrokken politici op tot meer en betere samenwerking om het drugsgerelateerde geweld in Antwerpen een halt toe te roepen. Ze vinden dat er nu te veel stoere taal in de pers wordt gebruikt of naar elkaar wordt gewezen in plaats van de problemen echt aan te

Lees meer »

PORTRET. “Wales, golfen, Madrid. In die volgorde”: Gareth Bale, voetballer van 101 miljoen die de laatste jaren op overschot en reteduur was

Hij kreeg gedaan wat notoire voorgangers zoals Ian Rush en Ryan Giggs nooit voor elkaar kregen: zijn land voor het eerst sinds 1958 naar een WK voetbal leiden. En dus kondigde Gareth Bale, recordinternational van Wales, met een gerust gemoed z’n voetbalpensioen aan, op z’n 33. “Ik prijs me gelukkig dat ik mijn droom kon realiseren.”

Lees meer »

Grootschalige evacuatie om bom onschadelijk te maken in Freiburg

In de Duitse stad Freiburg is vandaag met succes een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld. Gebouwen in een straal van 500 meter rond de vindplaats werden ontruimd en toegangswegen werden afgesloten. Zowat 4.000 mensen werden geëvacueerd, onder wie ongeveer 150 patiënten van het universitair ziekenhuis van de stad.

Lees meer »

CHECK – Is er verband tussen aantal schildklierkankers en kernramp in Tsjernobyl? “Er is een toename, maar één-op-één-link leggen is moeilijk” 

Kan je schildklierkankers die dertigers en veertigers vandaag in België ontwikkelen, linken aan de radioactieve wolk uit Tsjernobyl die in 1986 over ons land trok? Het is een vraag die ondernemer Hannes Coudenys zich online stelde. Hoewel radioactiviteit zeker invloed heeft op onze schildklier, is het nagenoeg onmogelijk om voor kankers een één-op-één-relatie aan te tonen.

Lees meer »

Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”

Hoogerheide, dat is Adrie van der Poel die zijn laatste cross reed. Dat is zijn zoon Mathieu die vijf keer won. En dat is Niels Albert die, minder dan drie maanden nadat zijn milt was verwijderd, wereldkampioen werd. Zondag wordt in Hoogerheide de moeder van alle veldritduels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel gereden. Vader Adrie en

Lees meer »