Nieuwsfeed

Volleybal: Drie Belgische vrouwenteams actief in Europa

Drie Belgische vrouwenteams spelen net voor de kerstdagen hun terugwedstrijden in de Europese volleybalcompetities. VDK Gent (CEV Cup: dinsdag 20/12 om 20.30 uur tegen Volero Zürich) en Asterix Avo (CEV Challenge Cup: woensdag 21/12 om 19.30 uur tegen Herceg Novi) hebben de meeste overlevingskansen om de volgende ronde te bereiken, want zij wonnen de heenwedstrijd. VC Oudegem (CEV Cup: donderdag 22/12 om 20 uur tegen Kiele Socuellamos) zal echter moeten stunten om de volgende ronde te halen. Indien Gent én Oudegem hun wedstrijden winnen , dan treffen ze elkaar in de 1/8 finales. (WVM)

Krantenkoppen in België

Geopunt lanceert vernieuwde website: “Alle gegevens en kaarten van de Vlaamse overheid vind je hier terug”

Staat jouw (droom)huis in overstromingsgebied of geldt er een recht van voorkoop? Door wie? En hoe zag de locatie er eeuwen geleden uit? Alle gegevens en kaarten van de Vlaamse overheid vind je op Geopunt.be, dat vandaag zijn totaal vernieuwde website lanceert. “Nu kan je ze ook vanop jouw gsm raadplegen”, geeft productowner Laura D’heer van Digitaal Vlaanderen mee. Met

Lees meer »

Helpen keelpastilles écht keelpijn te verlichten? Professor bespreekt 7 merken en geeft advies: “Deze zijn eerder snoep dan een remedie”

Keelpijn is een vervelende kwaal waar we allemaal wel eens last van hebben. Maar wat doe je om er zo snel mogelijk van verlost te raken? Bieden al die keelpastilles die claimen keelpijn te verzachten soelaas? Hans De Loof, professor farmaceutische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, bespreekt mogelijke remedies en neemt zeven merken onder de loep. “Met vitamine C zou

Lees meer »

Braziliaanse regering ontslaat tientallen politiechefs

In de nasleep van de bestorming van de belangrijkste overheidsinstellingen op 8 januari, heeft de Braziliaanse regering de top van de politie grotendeels vervangen. Van de 27 regionale chefs van de Braziliaanse snelwegpolitie zijn er 26 ontslagen. Daarnaast heeft de regering van de nieuwe president Luiz Inácio Lula da Silva achttien hoofden van de nationale politie in de deelstaten vervangen.

Lees meer »

Bewezen: intensief sporten maakt je een betere gamer

Om tot die conclusie te komen werden twintig jonge gamers onderzocht. De onderzoekers hielden in de gaten hoeveel tegenstanders ze konden elimineren in de videogame, op een speciaal daarvoor gemaakte map. Deden ze dat met één aanval, dan kregen ze meer punten dan wanneer dat in verschillende keren gebeurde.

Lees meer »

‘Onze’ Mechelse herder slimste hondenras ter wereld, maar niet voor Vlaamse expert: “Slaafs bevelen opvolgen, is dat dan intelligentie?”

De Mechelse herder is het slimste hondenras ter wereld. Tot die conclusie zijn ze aan de universiteit van Helsinki gekomen. Maar Koen Van Daele (60), expert op het gebied van hondengedrag, plaatst grote kanttekeningen bij het Finse onderzoek. Wat maakt volgens hem een hond dan wél intelligent? En blinkt de Mechelaar toch in iets anders uit?

Lees meer »

Veel losse eindjes in deal met Engie

22:49 Na een zenuwslopend laatste onderhandelingsweekend hebben Alexander De Croo en Tinne Van der Straeten een akkoord met de Engie-top over de verlenging van de twee jongste kerncentrales en een maximumfa…

Lees meer »

Marc Overmars, amper 49, heeft ‘onherstelbare hartschade’: hoe ongewoon is dat? En moet elke veertiger op controle?

Marc Overmars (49), sportief directeur bij voetbalclub Antwerp, heeft onherstelbare schade opgelopen aan zijn hart. Eind vorig jaar kreeg hij een hartaanval: hoe ongewoon is dat op die leeftijd? En kan dat komen door de stress? Overmars kreeg immers bakken kritiek nadat was uitgekomen dat hij dickpics naar vrouwelijke collega’s gestuurd had. Sofie Gevaert, hoofd cardiologie UZ Gent, legt uit.

Lees meer »

Vannacht en morgenochtend trekken winterse buien over ons land: sneeuwtapijt tot 5 centimeter dik in Limburg, code geel wegens gladheid in verschillende provincies

Vannacht en donderdagvoormiddag trekken winterse buien van noordwest naar zuidoost over ons land, waarbij we de meeste activiteit verwachten over het noordoosten. Tijdens intensere buien kan er een sneeuwlaag ontstaan in de lage gebieden van ons land, ook in Brabant en Antwerpen. In verschillende provincies geldt morgenochtend dan ook code geel wegens gladheid.

Lees meer »

Bijna 7.000 bouwvacatures staan op dit moment open: waarom blijft deze sector op zoek naar jong talent?

Het voorbije jaar hebben bouwbedrijven in Vlaanderen meer dan 24.000 vacatures doorgegeven aan de VDAB. Daarmee staat de sector in de top 5 van de grootste jobproviders in Vlaanderen. Bovendien doet de sector meer dan 17 procent beter dan in 2021, terwijl dat voor alle sectoren gemiddeld 5,6% bedraagt. Eén probleem: die vacatures raken maar moeilijk ingevuld. Jobat.be overloopt de cijfers.

Lees meer »