Nieuwsfeed

Vrouw Charlie Watts overleden, 16 maanden na hem: “Herenigd met haar geliefde”

De vrouw van Rolling Stones-drummer Charlie Watts, Shirley, is vrijdag op 82-jarige leeftijd overleden. Zestien maanden eerder overleed haar man. De drie kinderen van het stel hebben vandaag gedeeld dat Shirley ‘herenigd is met haar geliefde Charlie’.

Krantenkoppen in België

Voormalig Nederlands minister van Justitie beveiligd wegens “ernstige bedreigingen”, vanuit dezelfde hoek als bij Van Quickenborne?

De Nederlandse oud-minister van Justitie Ferd Grapperhaus wordt sinds enkele weken beveiligd vanwege "ernstig bedreigingen". Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse parket bevestigd na een bericht van de krant Het Parool hierover. De krant meldt dat de dreiging uit de hoek komt van de meest gezochte drugscrimineel van Nederland: Jos Leijdekkers, bekend als Bolle Jos en ook geen onbekende

Lees meer »

Korpschef is bezorgd over één van grootste politiedatabanken die offline gaat: “Het wordt heel moeilijk om onze job nog goed te doen”

Eén van de grootste politiedatabanken van ons land gaat volgende woensdag definitief offline. En dat betekent dat de politie (even) wat minder informatie over u zal vinden. De federale politie beloofde een nieuwe databank, maar die is nog niet helemaal klaar. “We gaan nu letterlijk terug naar pen en papier ”, zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust.

Lees meer »

Zwarte man overleden na verkeerscontrole in Verenigde Staten: “Hij was weerloos, een menselijke pi­ñata voor de politieagenten”

Andermaal heeft het overlijden van een zwarte man na een politietussenkomst in de Verenigde Staten tot afschuw en verontwaardiging geleid. De 29-jarige Tyre Nichols zou minutenlang door de politie in elkaar geslagen geweest zijn, zo heeft een van de advocaten van de familie maandag meegedeeld op een persconferentie na het bekijken van de beelden van de interventie.

Lees meer »

3 jaar geleden werd de Brexit een feit: “Britse politici die nu het lef hebben om dat woord in de mond te nemen, dat is politieke zelfmoord”

Het is drie jaar geleden dat het Verenigd Koninkrijk officieel de Europese Unie heeft verlaten. Na een referendum van de toenmalige Conservatieve premier David Cameron koos 51,9 procent van de Britten om uit de Europese Unie te stappen. Was dat het allemaal waard? Ivan Ollevier, expert Verenigd Koninkrijk bij VRT NWS, blikt terug op drie woelige jaren.

Lees meer »

Niet meer dan 9 uur per dag leveren en recht op minimumvergoeding: strengere postwet pakt wantoestanden bij pakjeskoeriers aan

Pakjeskoeriers zullen binnenkort maximaal nog 9 uur per dag pakjes mogen leveren. En zelfstandige koeriers krijgen recht op een minimumvergoeding. Dat zijn twee opvallende wijzigingen aan de postwet die federaal minister van Post Petra De Sutter (Groen) klaar heeft. "We willen er zo voor zorgen dat we geen oververmoeide en onderbetaalde koeriers meer hebben."

Lees meer »

LIVE TRANSFERS. Union heeft mondeling akkoord met Vertessen voor huurperiode – Anderlecht gaat voor linksachter van Nottingham Forest

Deadline day nadert. De wintermercato in binnen- en buitenland gaat zijn laatste dagen in. Welke clubs versterken zich nog of doen nog spelers van de hand? Bij Anderlecht rekenen ze nog op een aantal versterkingen. Versterkt titelfavoriet Genk zich nog? Tast Paul Gheysens in de buidel in de hoop de Limburgers nog van de eerste plaats te stoten? En wat

Lees meer »

“In tegenstelling tot Amerikaanse en Europese beurzen is de Chinese beurs nu nog goedkoop”: Onze geldexpert tipt 4 concrete aandelen uit China

Sinds het dieptepunt eind oktober is de beurs van Hongkong al met 54 procent gestegen. Afgelopen weekend waren de Chinese beurzen gesloten vanwege het Chinese nieuwjaar, maar bij de opening gisteren kleurden de cijfers opnieuw groen. Hoe komt het dat de Chinese beurs het de laatste maanden zo goed doet? Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt wat je moet weten wanneer

Lees meer »

Noorwegen vindt ‘substantiële’ hoeveelheid metalen in zeebodem

Onderzoekers in Noorwegen hebben een “substantiële” hoeveelheid metalen en mineralen in zee gevonden. Het gaat om grondstoffen als koper, kobalt maar ook zeldzame aardmetalen die in de bodem van het Noorse continentaal plat liggen. Die laatste metalen zijn belangrijk voor de productie van windmolens en elektrische auto’s en komen nu nog vooral uit China.

Lees meer »

“Mijn kindjes durven niet meer naar het graf van hun zusje”: bezorgde Truienaren willen camera’s op begraafplaats

Enkele Truienaren zijn een petitie gestart om camera’s te plaatsen op het kerkhof van Schurhoven en zo dieven af te schrikken of te betrappen. Al enkele jaren verdwijnen steeds vaker bloemstukken, knuffeltjes en andere spullen van de graven. “Mijn zoontje heeft zelfs schrik dat zijn tekeningen weer gestolen gaan”, vertelt Mieke Grégoir die in 2019 haar dochtertje verloor.

Lees meer »

LIVE. Kijk hier exclusief naar het optreden van Måneskin in The Qube

‘Zitti E Bueni’, ‘Beggin’, ‘I Wanna Be Your Slave’ en ook hun nieuwste ‘The Loneliest’. Sinds hun overwinning bij het Eurovisiesongfestival in 2021 veroverde Måneskin wereldwijd alle hitlijsten. De italianen zouden normaal gezien pas in maart naar ons land komen voor een hopeloos uitverkochte show in Vorst Nationaal, maar voor Qmusic maken de rockers een uitzondering. Hier kan je hun

Lees meer »

Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang

Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus

Lees meer »

Voetbal tijdens de Bezetting: hoe een (geel-)zwart “Vlaamsch Elftal” de plaats innam van de Rode Duivels.

Nooit was voetbal populairder dan tijdens de bezetting (1940-1944). Hoewel de oorlog de competitie en interlandvoetbal in de war stuurde, zaten de stadions bomvol.De Rode Duivels stonden verplicht op non-actief, maar een (geel-)zwart ‘Vlaamsch Elftal’ speelde in hun plaats tegen Duitse ploegen. Dat zou de Vlaamse internationals na de oorlog zuur opbreken, schrijft Kurt Deswert in zijn nieuw boek.

Lees meer »

Collectieve ontslagen op laagste peil in meer dan tien jaar

Vorig jaar hebben 61 bedrijven een intentie aangekondigd om over te gaan tot een collectief ontslag. Daarbij kwamen 3.705 jobs op het spel te staan. Het gaat om de laagste cijfers sinds minstens 2010, zo blijkt uit een rapport van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Lees meer »

Omstreden influencer Andrew Tate moet in de cel blijven

Het Roemeense gerecht heeft woensdag opnieuw een vraag tot vrijlating van de controversiële Brits-Amerikaanse influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan verworpen. De twee werden eind december opgepakt op verdenking van onder meer mensenhandel en verkrachting. Ze ontkennen de aantijgingen.

Lees meer »