Nieuwsfeed

Waarom je beter nú naar de carwash gaat

Sneeuw en ijzel leveren altijd mooie tafereeltjes op. Maar om ongevallen door gladheid te voorkomen, wordt er flink wat zout gestrooid. Goed voor de veiligheid, maar niet voor je auto. Garagist Luc uit Berchem raadt aan om snel, nog voor het weekend, naar de carwash te trekken.

Krantenkoppen in België

Mia (92) belegt al 60 jaar en heeft nog nooit met verlies verkocht: “Ik keek altijd naar beleggingen die bij de tijdsgeest hoorden”

De vrouwelijke versie van internationaal topbelegger Warren Buffett – beiden bouwjaar 1930 – woont in een serviceflat in Gent. Mia Vanhoucke (92) investeert al meer dan 60 (!) jaar in aandelen. Tot op vandaag komt ze maandelijks samen met haar beleggersclub, om zo de evoluties op de markt op te volgen en te bespreken. De kranige aandeelhoudster deelt haar unieke

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “‘FC De Kampioenen’, het is een zegen en een vloek”

Een nieuwe actrice in Familie en meteen een FC De Kampioenen-klepper. “Loes zal een heel andere look hebben in Familie, maar ze zal vooral haar stem moeten aanpassen” zegt Mark Coenegracht in de media podcast ‘De Mediawatchers’. Samen met Desna Lespinoy en presentator Robin Vissenaekens bespreken ze elke donderdag de tv en radio actualiteit. Ook het gesprek met Koningin Mathilde

Lees meer »

Werkloosheid in VS op laagste peil sinds 1969

De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten (VS) is in januari gedaald naar 3,4 procent. Dat is het laagste percentage sinds 1969. Het cijfer is gezakt doordat 517.000 extra banen gecreëerd werden dit jaar. Toch blijft de Amerikaanse economie kampen met een torenhoge inflatie.

Lees meer »

De rijkswachter die crimineel werd zit wéér in de gevangenis: wie is Robert Beijer en wat betekent dit voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel?

Oud-rijkswachter Robert Beijer (70) – een naam die al jaren valt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel – zit in Thailand in de gevangenis. Officieel omdat zijn papieren en boekhouding niet in orde zijn. Dat kwam aan het licht toen Belgische speurders die jacht maken op de Bende van Nijvel zijn villa doorzochten in Pattaya. Wat betekent dit

Lees meer »

Tekort aan leerkrachten neemt toe: zij-instromers knappen af op loonvoorwaarden in onderwijs, ook met 10 jaar anciënniteit

Het lerarentekort lijkt nog lang geen oplossing te hebben. Eind november stonden er bij VDAB 2.604 vacatures open voor leerkracht secundair, kleuter- en lager onderwijs. In dezelfde periode vorig jaar, waren dat er maar 2.099. De Vlaamse overheid zet om dat gat te vullen volop in op zij-instromers, mensen uit de privésector. Die zij-instromers mogen ook 10 jaar anciënniteit meenemen,

Lees meer »

Eén op zeven kleuters in Vlaamse scholen kampt met taalachterstand: “We moeten sterker kunnen ingrijpen in regio’s waar slecht gescoord wordt”

Van alle kleuters in het derde jaar hebben zo’n 1.200 kinderen extra taalondersteuning nodig. Nog eens 500 anderen moeten intensieve begeleiding volgen om Nederlands te leren. Dat blijkt uit de tweede editie van de ‘koala-test’, die de taalachterstand bij kleuters in kaart brengt. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA): “Als pakweg 1 op 4 kleuters in de klas te beperkt Nederlands begrijpt,

Lees meer »