Nieuwsfeed

Wat eet je best (niet) als je sneller wil herstellen van griep? Expert legt uit: “Deze smaakmaker kan al verschil maken”

Heb je net voor de feestdagen griep te pakken en wil je toch graag mee kunnen vieren aankomend weekend? Dan zijn er gelukkig enkele voedingsmiddelen die je kunnen helpen sneller te herstellen. En wat eet je best niét als je jezelf niet kiplekker voelt? Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul zet het allemaal op een rijtje.

Krantenkoppen in België

Britse militairen ontstemd over prins Harry’s uitspraken over Afghanistan, Taliban beschuldigen hem van oorlogsmisdaden

De uitspraken van de Britse prins Harry in zijn autobiografie "Reserve" over zijn dienstjaren in Afghanistan lokken boze reacties uit in militaire kringen in zijn thuisland. In zijn boek schrijft Harry dat hij 25 talibanstrijders heeft gedood en hen niet als mensen, maar als pionnen op een schaakbord zag. De Taliban beschuldigen Harry dan weer van oorlogsmisdaden.

Lees meer »

Russische oud-vicepresident: “Poetin maakt zich belachelijk door zich te omringen met absoluut incompetente militaire leiders”

Aleksandr Roetskoj (75), die diende als plaatsvervanger van president Boris Jeltsin, heeft fors uitgehaald naar de huidige Russische president, zoals je in de video bovenaan kan bekijken. Hij zegt dat de invasie nooit had mogen plaatsvinden. Hij beschuldigt Vladimir Poetin van het “zinloos” doden van tienduizenden Russische soldaten die in de oorlog als “kanonnenvoer” zijn gebruikt.

Lees meer »

Djokovic mist alleen vader Srdjan in finale tegen Tsitsipas: Serviër wint tiende keer Australian Open

Geen stunt van Stefanos Tsitsipas. Novak Djokovic (35) heeft zijn tiende Australian Open binnen, goed voor zijn 22ste grandslam. Op gelijke hoogte met recordhouder Rafael Nadal. De 24-jarige Griek charmeerde op weg naar de finale, maar haalde vandaag nooit zijn beste niveau. Te veel cruciale fouten op cruciale momenten. Zo werd de eindstrijd een kolfje naar Djokovic’ hand: 6-3, 7-6

Lees meer »

Fors meer klachten over energieleveranciers

Het aantal klachten over energieleveranciers is in het derde kwartaal van het voorbije jaar met een derde gestegen in vergelijking met de drie maanden daarvoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers die de Vlaamse energieregulator VREG heeft vrijgegeven.

Lees meer »

Van Mesen, België naar New York en terug: Rijksarchief krijgt vandaag verloren middeleeuwse oorkonde van Vlaamse graaf Filips van de Elzas terug

Het Rijksarchief ontvangt vandaag een oude Vlaamse oorkonde van de Vlaamse graaf Filips van de Elzas. Het bezegelde perkamenten document dateert van 1176 en behoorde toe aan de abdij van Mesen. Het verdween samen met een honderdtal andere historische documenten tijdens de Eerste Wereldoorlog, en werd onlangs teruggevonden in de collecties van het Metropolitan Museum in New York.

Lees meer »

BNP Paribas Fortis kondigt als laatste grootbank hogere spaarrente aan

Als laatste grootbank in België (én marktleider voor spaarrekeningen) kondigt nu ook BNP Paribas Fortis een hogere spaarrente aan. Daarmee volgt het de andere grootbanken (Belfius, KBC en ING), net als heel wat middelgrote en kleine banken. Tegelijk lanceert BNP Paribas Fortis een nieuw spaarboekje. Spaargids.be vat de wijzigingen samen, die op 1 februari ingaan.

Lees meer »