Nieuwsfeed

Werken gestart voor groot nieuw warmtenet in Antwerpen

In de stad Antwerpen is gestart met de aanleg van een groot warmtenet. Het net moet de warmte transporteren die bedrijven in de haven produceren en die nu verloren gaat. Via buizen kunnen zo ruim 3.000 sociale woningen in Antwerpen-Noord verwarmd worden.

Krantenkoppen in België

Oproep | Waarom fietst u naar uw werk?

Naar ons werk pendelen, dat doen we met de auto? Vergeet het. De fiets wint jaar na jaar terrein in het woon-werkverkeer. Maar wat verklaart het succes? Waarom besluiten mensen om uit hun warme auto, trein of bus op de fiets te kruipen?

Lees meer »

Belgische schoolkinderen betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrachten ongedeerd, chauffeur is lichtgewond

Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had vannacht een ongeval op de snelweg in Duitsland. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen. Bij het ongeval was ook nog een school uit Sint-Pieters-Leeuw betrokken. Van de kinderen en leerkrachten werd niemand gewond, meldt de gemeente Liedekerke. De chauffeur is lichtgewond en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

‘Bloembom’ van Kim Kardashian in 2012 was opgezet spel voor media-aandacht

In 2012 werd realityster Kim Kardashian (42) met bloem bekogeld terwijl ze over de rode loper paradeerde bij de lancering van haar parfum, True Reflection. De reden achter de ‘bloembom’ bleef onbekend, tot nu. Kim’s voormalige mediastrateeg Sheeraz Hasan klapt uit de biecht tijdens de Britse Channel 4-documentaire ‘The Kardashians: Billion Dollar Dynasty’. Hij beweert dat het incident in scène

Lees meer »

‘The Masked Singer’-presentator Jens Dendoncker: “Vrouwen die zich aan mijn voeten werpen? Ik merk daar niks van”

“Mentaal blijf ik een zekere kwetsbaarheid hebben. Maar als het goed gaat, weet ik: geniet ervan, hou het vast.” Jens Dendoncker (32), die vanaf vrijdag het derde seizoen van ‘The Masked Singer’ in goede banen mag leiden, blijft waakzaam na zijn burn-out en depressies, maar stáát er weer helemaal. Speciaal voor ‘Dag Allemaal’ fileert hij de figuurtjes en vertelt hij

Lees meer »

‘Colossal Cave’-remake brengt retrovibes van het verkeerde soort

Met ‘Colossal Cave’ proberen Roberta en Ken Williams, bij al wat oudere gamers overbekend als de bedenkers van eeuwige klassieker ‘King’s Quest’, een comeback te forceren. Het resultaat is echter een stoffige game, die op twee manieren schrijnend oubollig is: zowel het al te fantasieloos gevolgde stramien van het origineel als de schijnbaar twintig jaar oude graphics zijn niet meer

Lees meer »

PORTRET. Steenrijke vastgoedfamilie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd vader-stichter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?

Voor het eerst in 25 jaar (!) krijgt Oostende er een nieuw hotel bij, maar nóg opvallender is de aannemer erachter. Vastgoedgroep Degroote pootte de voorbije decennia al meer woonsten aan onze kust neer dan pakweg Bart Versluys, maar raakte recent zakelijk verscheurd. Omdat de drie zonen Degroote vonden dat hun vader-oprichter Xavier te traag wilde gaan, moest hij zijn

Lees meer »

Hooggerechtshof gelast onderzoek naar rol van Bolsonaro bij bestorming, mogelijk plannen ‘staatsgreep’ gevonden bij ex-minister

Had oud-president Jaïr Bolsonaro plannen om aan de macht te blijven, ondanks zijn verlies bij de verkiezingen in Brazilië? Het Hooggerechtshof opent een onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van Bolsonaro bij de bestorming van overheidsgebouwen door zijn aanhangers in hoofdstad Brasilia. Ook een ex-justitieminister zit in nauwe schoentjes door een ontwerpdecreet dat een ‘staatsgreep’ mogelijk zou maken.

Lees meer »

“Het jojo-effect hoort niét standaard bij vermageren”: voedingsdeskundige beantwoordt de 10 meest gestelde lezersvragen over gezond eten

Neem je jezelf ieder jaar opnieuw voor om gezonder door het leven te gaan om die goede voornemens binnen de maand alweer op te bergen? In de ‘Start Gezond’-challenge verzamelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari 14 tips om het deze keer anders aan te pakken. Als afsluiter geeft ze antwoord op 10 lezersvragen die tijdens de challenge haar richting uitkwamen. Van metabolisme

Lees meer »