Nieuwsfeed

“Wij zijn toch niet de criminelen?”: ze trokken zélf de straat op tegen inbrakenplaag, maar omstreden burgerwacht mag niet langer patrouilleren

De burgers van burgerwacht The Nightwatch in Liedekerke mogen niet langer patrouilleren, dat werd hen duidelijk gemaakt na overleg met de gemeente en de politie. “Ze beschuldigden ons als de criminelen.”

Krantenkoppen in België

LIVE WK VELDRIJDEN. Ook Van Aert aangekomen in teamhotel – Thibau Nys: “Ik heb geen schrik voor de favorietenrol”

Komend weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Maar ook morgen en overmorgen mag er heel wat actie worden verwacht in de velden van het Noord-Brabantse dorpje. Dankzij deze liveblog zit u tot en

Lees meer »

Man (26) maakt fatale val tijdens afdaling van hoogste berg van Duitsland, alpiniste (31) komt om in Franse Alpen

Een 26-jarige man is zaterdag omgekomen bij een klimongeval in het Wettersteingebergte in de Duitse deelstaat Beieren. Hij viel vanop een bergkam ongeveer 350 meter naar beneden in steil en rotsachtig terrein, meldt de politie. Ook in Frankrijk viel er een dodelijk slachtoffer tijdens het bergbeklimmen. Een 31-jarige alpiniste overleed zaterdagmiddag nadat ze meerdere honderden meters naar beneden viel in

Lees meer »

Bewezen: intensief sporten maakt je een betere gamer

Om tot die conclusie te komen werden twintig jonge gamers onderzocht. De onderzoekers hielden in de gaten hoeveel tegenstanders ze konden elimineren in de videogame, op een speciaal daarvoor gemaakte map. Deden ze dat met één aanval, dan kregen ze meer punten dan wanneer dat in verschillende keren gebeurde.

Lees meer »

LIVE CLUB-ANDERLECHT. Odoi naast Mechele achterin, ook Mata en Nielsen krijgen basisplek bij blauw-zwart – Volg hier op de voet de aanloop naar de topper

Club Brugge-Anderlecht is altijd beladen, maar vandaag nog wat meer door de malaise bij paars-wit. De fans vroegen om het ontslag van Vandenhaute, die uiteindelijk een stap terugzet en “niet-uitvoerend voorzitter” wordt. Door het wangedrag op Sclessin is de paars-witte aanhang overigens niet welkom op Jan Breydel. Club op zijn beurt wint ook maar best, het staat na de zege

Lees meer »

Alleenstaande papa Rik (41) kookt voor zo’n 93 euro per week: “Het is een uitdaging om iets gezonds op tafel te zetten dat de kinderen lekker vinden”

De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. “Vroeger kookte mijn ex-vriendin vooral, dat was nogal aanpassen als ik het plots alleen moest doen”, vertelt alleenstaande papa Rik

Lees meer »

Australië maakt jacht op daders van huiselijk geweld, en dat heeft alles te maken met slechte reputatie

Met ‘Operatie Amarok’, genoemd naar een mythische wolf, bindt Australië de strijd aan tegen huiselijk geweld. De voorbije dagen werden al meer dan 600 verdachten aangeklaagd. Het land wil dringend iets doen aan zijn slechte reputatie wat betreft geweld tegen vrouwen. Door een harde aanpak van daders, maar ook door de invoering van een speciaal tiendaags verlof voor slachtoffers.

Lees meer »