Nieuwsfeed

“Wit-Rusland is onze beste bondgenoot, meer niet”: wat schuilt er achter het bezoek van Poetin aan kleine buur?

Een bezoek aan Wit-Rusland doet vermoeden dat de Russische president Vladimir Poetin dat land nauwer wil betrekken bij zijn oorlog in Oekraïne. Dat is geen aantrekkelijk voorstel.

Krantenkoppen in België

Zo beleeft prinses Amalia zélf haar grote vuurdoop: “Heel intensief, maar dat had mijn vader al gezegd”

Het is een traditie bij de Oranjes: iedere jonge troonopvolger gaat voor een voorstelronde op reis naar de Caraïben. Dat is voor Amalia niet anders, die zo haar eerste officiële plichten als kroonprinses vervult in het buitenland. “Wat mij opvalt, is dat ze tijd nodig heeft om los te komen”, zeggen Amalia-kenners, die deze reis omschrijven als haar ‘grote vuurdoop’.

Lees meer »

Lijst met knelpuntberoepen blijft groeien: maatschappelijk werkers, hotelreceptionisten en opnieuw vooral verpleegkundigen gezocht

De lijst met knelpuntberoepen is dit jaar opnieuw langer geworden. Het gaat nu al om 234 beroepen, 27 meer dan vorig jaar. Nieuwkomers zijn onder meer maatschappelijk werker, hotelreceptionist en podiumtechnicus. Verpleegkundige blijft het meest knellende beroep. De Vlaamse regering en de VDAB hopen met opleidingen en duaal leren de vacatures ingevuld te krijgen.

Lees meer »

Australische tiener gedood door haai

In Australië is zaterdag een zestienjarige tiener om het leven gekomen nadat ze was aangevallen door een haai. Het meisje was aan het zwemmen in de Swam-rivier, nabij de westelijke stad Perth, toen het dier haar plots aanviel. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Kunnen partydrugs als ketamine en MDMA een medicijn zijn bij zware depressie? “Onderzoeken tonen spectaculaire resultaten”

Krijgen mensen met een zware depressie in de toekomst ketamine voorgeschreven? De psychiatrische zorgverlener PsyQ/Parnassia dient een groep patiënten deze partydrug toe als therapeutische behandeling. En de resultaten zijn indrukwekkend. “Zelfs voor mensen bij wie de vooruitzichten heel slecht waren, kunnen deze psychedelica heel goed uitpakken”, zegt onderzoeker en psychiater Jolien Veraart.

Lees meer »

Bende-verdachte van het eerste uur, die ooit een pistool verstopte in een pot spaghettisaus: dit moet je weten over Robert Beijer

Al jaren is hij een verdachte in het onderzoek naar de Bende van Nijvel, maar telkens ontbraken concrete bewijzen. Nu is ex-rijkswachter Robert ‘Bob’ Beijer (70) in Thailand gearresteerd, omdat hij illegaal in het land verblijft. Het is voor Beijer de zoveelste kennismaking met het gerecht, sinds hij samen met zijn kompaan Bouhouche – nog een Bende-verdachte van het eerste

Lees meer »

Man (54) die verdacht wordt van moord op schoonzoon (28) ondergaat leugendetectortest. En die brengt hem in nog nauwere schoentjes

Het net sluit zich stilaan helemaal rond moordverdachte Stephane V. (54) uit Nieuwpoort. De man ontkent al maandenlang dat hij z’n schoonzoon Mario Sumaj (28) vorige zomer doodschoot langs een jaagpad in Diksmuide. Na een test aan de leugendetector vrijdagnamiddag lijkt V. echter geen kant meer op te kunnen. Of dat hem ook zal aanzetten om bekentenissen af te leggen,

Lees meer »