Nieuwsfeed

Witwassen en financiering van terrorisme: Congo toegevoegd aan EU-lijst met hoogrisicolanden

De Democratische Republiek Congo is toegevoegd aan de Europese lijst van derde landen waar juridische tekortkomingen het witwassen van zwart geld en de financiering van terrorisme in de hand werken. Dat heeft de Europese Commissie dinsdag meegedeeld. Ook Gibraltar, Mozambique, Tanzania en de Verenigde Arabische Emiraten zijn aan de lijst toegevoegd. Bij financiële transacties met landen op de lijst is verhoogde waakzaamheid geboden.

Krantenkoppen in België

Pakkend afscheid van geliefde leerkracht Wim Liekens (56): “Met geen woorden te beschrijven hoe hard we u zullen missen”

Familie, vrienden, collega’s, leerlingen en oud-scoutsvrienden namen zaterdag afscheid van Wim Liekens (56). De geliefde leraar van het Sint-Ursula-Instituut (SUI) in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) overleed vorige week na een tragisch ongeval met zijn fiets. Meneer Liekens werd onder meer geprezen voor zijn oprechte interesse in zijn leerlingen, zijn luisterbereidheid en zijn gevatte humor.

Lees meer »

Oekraïense president wil sneller tanks en luchtafweer: “Tijd die wereld nodig heeft om na te denken, gebruikt Rusland om te doden”

De Oekraïense president Zelenski wil dat het Westen sneller luchtafweer en tanks naar zijn land stuurt. "De tijd die de vrije wereld nodig heeft om na te denken, wordt door de terreurstaat gebruikt om te doden", zei hij in een videoboodschap op het Wereld Economisch Forum in Davos. De Russische president Poetin is er dan weer van overtuigd dat een

Lees meer »

Standard wil Zinho Vanheusden terug naar Luik halen

Standard heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om Zinho Vanheusden (23) terug naar Luik te halen. De centrumverdediger wordt momenteel door Inter Milaan verhuurd aan het Nederlandse AZ Alkmaar, maar zou niet onwelwillend tegenover een overstap naar de club van zijn hart staan.

Lees meer »

Spotify schrapt 600 banen

14:14 Na de Google-moeder Alphabet vrijdag en een hele reeks andere techbedrijven daarvoor, is het maandag de beurt aan het muziekstreamingbedrijf Spotify om jobs te schrappen.

Lees meer »

Bart Versluys na commotie rond vuurtoren: “Iedereen vindt de vuurtoren machtig. Ook ik. Alleen: landinwaarts kan het licht iéts minder zijn”

Iedereen heeft intussen wel een mening over de kwestie rond de vuurtoren in Oostende, toch blijven er nog vragen over. Hebben bewoners nu écht klacht ingediend tegen het licht? Hoe is de dubbelzijdige folie er uiteindelijk gekomen? En zijn er plannen om ook te sleutelen aan de functie van de vuurtoren voor de scheepvaart? Bart Versluys (51), CEO van de

Lees meer »

Verkoop fleecedekens helpt koopjesketen Action aan meer omzet

Action heeft zijn verkopen afgelopen jaar flink zien toenemen. De koopjesketen profiteerde onder meer van een veranderd koopgedrag door de hoge inflatie en de energiecrisis. Mensen ging bijvoorbeeld op zoek naar elektrische kachels en betaalbare alternatieven voor verwarming als fleecedekens en dikke truien.

Lees meer »